30 Nisan 2015, Perşembe 09:38:01

TÜRKİYE'DE VÜCUT TARAMA SİSTEMİ BAŞLATILIYOR

Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’nun aldığı yeni bir kararla havalimanlarındaki ilk güvenlik kaldırılıyor. Ancak, yolcu kısmına geçişlerde ‘vücut tarayıcı’ cihazıyla güvenlikler sıkılaşacak
  • Tabi biz çalışanlar 5 para etmez olduğumuz için canımızın ne kıymeti var !!!! İlk güvenlik araması olmasına rağmen neler yaşıyoruz , ne tehditler alıyoruz , ne küfürler yiyoruz. Bilet değil uçak satın alıyorlar sanki ... Ne yazık ki milletcek uçmayı hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz...
  • yolcu aranacak. ama havaalanı çalışanları belinde silahı olanlar aranmayacak. halbuki ne oluyorsa onların bilgisi dahilinde büyük bir ihtimalle olur
  • Hepimizi X-Ray'ler sayesinde Kanser ve Radyoaktif yapacaklar.. Yiyecekler bile maalesef X-Ray'lerden geçirildiği için radyoaktif yüklenmiş oluyor. Güvenlik görevlileri bi-haber.. Avrupa'da ilk güvenlik yok zaten.. Mesele ülkenin daha güvenli bir yer hale getirilmesi. Bunun üzerine çalışılması gerek ama anlaşılan bir Avrupa ülkesi olana kadar Kanser olmaya devam edeceğiz. Yazık.
  • İlk güvenliğin kalkması ile çalışan personeli can güvenliği yok oluyor. Özelikle iç hatlarda insanlıktan nasibini almamış Trabzon Dİyarbakır Adana yolcuları ve uğurlayıcıları yanında getirdikleri kesici delici aletlerle direk içeri girecekler. Kimse bana polis var demesin 5 kere ihbar ettiğim bagaj ertesi gün geldiğimde hala kaldırılmamıştı.
  • Birtek Kaptanlar ve Hostesleri ariyorlar, bu polis, bu emniyet, bu dukkan sahibi, bu calisan, bu diplomat, bu koruma, bu Vip vs herkesi nasilsa serbestce geciriyorlar:))
  • vucut tarama sistemlerini. 2 cesidi mevcuttur.. xray isinlari ile tarama yapanlar birde milimetrik dalga ile tarama yapanlar.. xray ile tarama yapan sistemler ilk amerikada kullanildi.. radrasyon ile ilgili tepkiler uzerine havalimanlarindan kaldirildi.. dalga ile tarama yapanlarin ise risk olusturmadigi iddia ediliyor.. avrupada bu sistem yavas yavas yayginlasiyor.. bakalim bizde hangi sistem uygulanacak..
  • Usa daki cihazlar icin surekli bilgilendirme koymuslar kansere yol acmaz vs diye ama ne kadar dogru bilemiyorum. Ama en azindan guvenlik acisindan daha yararli oldugunu soyleyebiliriz. 1 temmuz sonrasinda bizdede o kabinler mi olacak ?
  • İşte o cihazları bizde deneyecekler,nasıl olsa havacılık personeli o kapılardan sürekli geçecek, 6 aylık ya da 1 yıllık kontrollerimize bakarak güvenli ya da güvensiz diyecekler gizim haberimiz bile olmayacak. 3. Dünya ülkeleri istatistik aracıdır.
  • Merhaba, Bu sistemde ucak alti verilen bagajlar kontrolden gecmeyecekczira direct check in de verilecek. El oglu bu bagajina bir patlayici koyarsa nasil anlasilacak?
  • Ehehehehe...Şenlik başlıyor desenize...Vay sen bacımın vücuduna nasıl bakarsın , buraya girmek günah vs.vs... güvenlikte kuyruklar bitmez artık....işin radyasyon kısmına hiç girmiyorum, özellikle çok sık uçanlar için problem oluşturacağı hele ki bizde ki gibi Health&safety inin olmadığı, mevcut standartların 30-40 yıl arkadan geldiği hatta çoğu sektörde olmadığı ülkelerde alacağımız radyasyonun haddi hesabı yok.. bir müddet sonra o kabine girip sinek filmindeki gibi çıkmanız çok da uzak bir ihtimal değil. Neyse az kaldı zaten yakında lizozomu patlamış hücre gibi kendimizi sindirip yok olup gideceğiz. Kalanlar düşünsün..

Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu’nun aldığı yeni bir kararla havalimanlarındaki ilk güvenlik kaldırılıyor. Ancak, yolcu kısmına geçişlerde ‘vücut tarayıcı’ cihazıyla güvenlikler sıkılaşacak

Türkiye’deki havalimanlarının güvenliğinden sorumlu olan Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu, iki yeni uygulama başlatılmasına karar verdi. Buna göre, 1 Temmuz’dan itibaren havalimanı binalarına ilk girişteki arama uygulaması kaldırılacak. Ayrıca, 1 Eylül’den itibaren yurtdışına açık 11 havalimanında, “vücut tarayıcı” cihaz kullanılmaya başlanacak. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Milli Sivil Havacılık Güvenliği Kurulu, Suriye’deki çatışma bölgelerine gidenleri kontrol altına alıp havalimanlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan bu projeleri Ankara’da önceki gün yapılan son toplantısında değerlendirip karara bağladı.

2. güvenlik sıkılaşacak.

Yeni kararlara göre, ilk olarak 1 Temmuz’da İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı’nında başlatılacak uygulamada havalimanı binasına girişte yapılan güvenlik uygulaması yolcuların konforunu sağlamak ve yolcu akışını hızlandırmak amacıyla sona erdirilecek. Buna karşın, havalimanı binasında yolcuların kullandığı 2’nci güvenlik alanındaki güvenlik önlemleri güçlendirilecek. Bu kapsamda, ikinci güvenlik noktası içinde, “arındırılmış alanlar” bulunacak.

Kurul, diğer önemli kararının ise 1 Eylül’den itibaren uygulanmasını kararlaştırdı. Bu karar gereğince, yurtdışına açık 11 havalimanında, “vücut tarayıcı” cihaz kullanımına başlanacak. Böylelikle havayoluyla Türkiye’ye gelen ya da Türkiye’den yurtdışına çıkan tüm yolcuların vücudunun tamamı üzerinde kontrol yapılabilecek. Vücut tarayıcı uygulaması, İstanbul’daki Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İzmir, Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum, Dalaman, Adana, Trabzon ile Şanlıurfa’daki GAP ve Kütahya’daki havalimanında yaygınlaşacak.

Yurtdışında kanser tartışması çıkmıştı

ABD ve İngiltere’deki havalimanlarında 2010 yılında kullanılmaya başlanan yeni model X-ray cihazları kanser tartışmasına yol açmıştı. O dönemde bir açıklama yapan ABD’li nükleer fizikçi Doktor Arjun Makhijani, “Havaalanlarına yerleştirilen yeni tip güvenlik cihazlarından geçerken aldığınız radyasyon vücudunuzda kalıyor. Önceki cihazlar, radyasyonu sadece bedenin içinden geçiriyordu. Bu cihazdaysa ışınlar bedenin içinden geçip kaybolmuyor. Bedene çarpıp içerde kalıyor” demişti. Ancak bu risk kesin olarak kanıtlanmadı.

TÜRKİYE'DE VÜCUT TARAMA SİSTEMİ BAŞLATILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

YA BİZ ??? ~ 9 yıl önce
Tabi biz çalışanlar 5 para etmez olduğumuz için canımızın ne kıymeti var !!!! İlk güvenlik araması olmasına rağmen neler yaşıyoruz , ne tehditler alıyoruz , ne küfürler yiyoruz. Bilet değil uçak satın alıyorlar sanki ... Ne yazık ki milletcek uçmayı hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
davut ~ 9 yıl önce
yolcu aranacak. ama havaalanı çalışanları belinde silahı olanlar aranmayacak. halbuki ne oluyorsa onların bilgisi dahilinde büyük bir ihtimalle olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Think ~ 9 yıl önce
Hepimizi X-Ray'ler sayesinde Kanser ve Radyoaktif yapacaklar.. Yiyecekler bile maalesef X-Ray'lerden geçirildiği için radyoaktif yüklenmiş oluyor. Güvenlik görevlileri bi-haber.. Avrupa'da ilk güvenlik yok zaten.. Mesele ülkenin daha güvenli bir yer hale getirilmesi. Bunun üzerine çalışılması gerek ama anlaşılan bir Avrupa ülkesi olana kadar Kanser olmaya devam edeceğiz. Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
think mi:) ~ 9 yıl önce
bahse konu olan vucut tarayicinin x-ray ile bir alakasi yoktur. bu mumkun mu arkadasim??
Sikinti büyük ~ 9 yıl önce
İlk güvenliğin kalkması ile çalışan personeli can güvenliği yok oluyor. Özelikle iç hatlarda insanlıktan nasibini almamış Trabzon Dİyarbakır Adana yolcuları ve uğurlayıcıları yanında getirdikleri kesici delici aletlerle direk içeri girecekler. Kimse bana polis var demesin 5 kere ihbar ettiğim bagaj ertesi gün geldiğimde hala kaldırılmamıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanlar ~ 9 yıl önce
Birtek Kaptanlar ve Hostesleri ariyorlar, bu polis, bu emniyet, bu dukkan sahibi, bu calisan, bu diplomat, bu koruma, bu Vip vs herkesi nasilsa serbestce geciriyorlar:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarama sistemleri ~ 9 yıl önce
vucut tarama sistemlerini. 2 cesidi mevcuttur.. xray isinlari ile tarama yapanlar birde milimetrik dalga ile tarama yapanlar.. xray ile tarama yapan sistemler ilk amerikada kullanildi.. radrasyon ile ilgili tepkiler uzerine havalimanlarindan kaldirildi.. dalga ile tarama yapanlarin ise risk olusturmadigi iddia ediliyor.. avrupada bu sistem yavas yavas yayginlasiyor.. bakalim bizde hangi sistem uygulanacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tiptronik ~ 9 yıl önce
tabiki modasi gecmis hatta ikinci el x ray sistemleri kullanilacak... Yalniz sunu merak ediyorum, ucakla dogan amerikalalar bile guvenlikte karmasa yasarken benim ucagi 5 sene once gormus milletim bu cihazlardan nasil gececek cooook merak ediyorum...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Usa daki cihazlar icin surekli bilgilendirme koymuslar kansere yol acmaz vs diye ama ne kadar dogru bilemiyorum. Ama en azindan guvenlik acisindan daha yararli oldugunu soyleyebiliriz. 1 temmuz sonrasinda bizdede o kabinler mi olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Aynı ABD'nin bilim adamları 1950'lere kadar sigaranın zararlı değil, bilakis gayet faydalı bir şey olduğunu iddia ederlerdi. 1940'lara kadar piyasada olan radyumlu ilaçlar hakkındaki düşüncelerine değinmiyorum bile.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İşte o cihazları bizde deneyecekler,nasıl olsa havacılık personeli o kapılardan sürekli geçecek, 6 aylık ya da 1 yıllık kontrollerimize bakarak güvenli ya da güvensiz diyecekler gizim haberimiz bile olmayacak. 3. Dünya ülkeleri istatistik aracıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 9 yıl önce
Merhaba, Bu sistemde ucak alti verilen bagajlar kontrolden gecmeyecekczira direct check in de verilecek. El oglu bu bagajina bir patlayici koyarsa nasil anlasilacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 9 yıl önce
check in 'den verildikten sonra aşağıda valizler kontrol edilir canım. merak etme sen. o dediğin olmaz.
... ~ 9 yıl önce
o bagajlar bidaha x rayden geçmiyor mu sanıyorsunuz? ayrıca avrupada ilk kontrol zaten yok! bişey olmaz merak etme
remzi ~ 9 yıl önce
Avrupada kimse ucak bagaji olarak peynir,salca ..filan vermiyor. Bu kontrolleri yaptiklarini soylediginiz yerde potensiyel sorunlu cantalari acmaktan is yapamazlar HELE bizim dogu ve guneydogu ucuslarinda. Arti bu bahsettiginiz yerdeki arkadaslarin supheli cantalari acma yasal izni varmi beraberinde yolcu olmadan canim
Misafir-Duayen ~ 9 yıl önce
Ehehehehe...Şenlik başlıyor desenize...Vay sen bacımın vücuduna nasıl bakarsın , buraya girmek günah vs.vs... güvenlikte kuyruklar bitmez artık....işin radyasyon kısmına hiç girmiyorum, özellikle çok sık uçanlar için problem oluşturacağı hele ki bizde ki gibi Health&safety inin olmadığı, mevcut standartların 30-40 yıl arkadan geldiği hatta çoğu sektörde olmadığı ülkelerde alacağımız radyasyonun haddi hesabı yok.. bir müddet sonra o kabine girip sinek filmindeki gibi çıkmanız çok da uzak bir ihtimal değil. Neyse az kaldı zaten yakında lizozomu patlamış hücre gibi kendimizi sindirip yok olup gideceğiz. Kalanlar düşünsün..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000