21 Ocak 2016, Perşembe 09:17:04

Türkiye'de paneller Southend'e gidiyor

Türkiye’de üretilen güneş enerjisi panelleri, Londra Southend Havalimanı’nın yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacak.
  • turkiyede uretilen degil montajı yapılan paneller desek daha dogru olur.
  • bizim emmi oğlu southend altyapısında oynuyor. türklüğünü hatırlar belki bu güneş panelleriyle!
  • Ülkem adına çok sevindim!!! Çinli firma Londra'daki havaalanına güneş paneli yapıp satıyor. İngliz enerji tasarrufu yapıyor, havasının kirlenmesini engelliyor, Çinli ürettiği malını satıyor bu paneller İstanbul'da üretiliyor. Ne kadar sevinsek azdır.
  • dogru durust gunes olmayan ingiltere de adamlar gunesten yararlanabilmek icin can atiyor bizde is dogru durust bir tik yok..almanyayida unutmayalim, yagmur ve bulut ulkesi almanya dunyanin en buyuk gunes enerjisi sistemlerine sahip, hala da yatirima devam ediyor.
  • biz niye kullanmıyoruz bu panelleri anlamış değilim. Adamların güneşli gün sayısı ne ki? 25 derece olsun biraz güneş çıksın parklara bahçelere güneşlenmeye gidiyorlar
  • Cok güzel bir haber.

Türkiye’de üretilen güneş enerjisi panelleri, Londra Southend Havalimanı’nın yıllık elektrik ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacak.

Projeyi üstlenen Çin’in CSUN şirketinden yapılan açıklamaya göre, yılda yaklaşık 1 milyon 500 bin yolcunun kullandığı Londra Southend Havalimanı’nın elektrik ihtiyacının bir kısmı, kurulu gücü 2,5 megavat olan güneş enerji santrali tarafından karşılanacak.

Yakın zamanda hayata geçmesi beklenen projede, 9 bin 500’den fazla yüksek verimli CSUN panelinin kullanılıyor ve bunlar, İstanbul’daki güneş paneli tesisinde üretiliyor.

Havalimanındaki güneş panelleri sayesinde yılda yaklaşık bin 53 ton karbon salınımının engellenmesi hedefleniyor.

CSUN şirketi, Seul Holding bünyesindeki Seul Enerji ile İstanbul Tuzla'da 350 megavat kapasiteli Türkiye'nin ilk güneş hücresi ve en büyük güneş paneli tesisini 2013’te faaliyete geçirmişti.

Türkiye'de paneller Southend'e gidiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

montaj fabrikası ~ 8 yıl önce
turkiyede uretilen degil montajı yapılan paneller desek daha dogru olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
Burada yanlış terminolojiler kullanılıyor gibi: "Panel" (Düneş Paneli) dediğimiz nesnenin montajı değil ama üretimi yapılır zira bu oldukça çok yüksek bir teknoloji gerektirir. Elinize tornavida alıp yapamazsınız. Robotize bir üretimdir ve üretim sonrası da ciddi test ve kalite kontrol aşamaları vardır. Panellerin üretiminde ise hücreler (cell) kullanılır; belli sayıda hücre birleştirilip panel elde edilir. Ve dediğim gibi bu basit bir montaj değil, ciddi bir üretimdir. Hücrelerin üretimi ise çok yüksek teknoloji işidir ve zaten dünya üzerinde sayılı hücre üreticisi bulunmaktadır. Panel üreticileri bu hücre üreticilerinin ürünlerini alırlar. Türkiye'de bu bahsi geçen firmanın yanısıra daha 3-4 tane daha panel üreticisi şirket mevcuttur!...
southend ~ 8 yıl önce
bizim emmi oğlu southend altyapısında oynuyor. türklüğünü hatırlar belki bu güneş panelleriyle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşasın. ~ 8 yıl önce
Ülkem adına çok sevindim!!! Çinli firma Londra'daki havaalanına güneş paneli yapıp satıyor. İngliz enerji tasarrufu yapıyor, havasının kirlenmesini engelliyor, Çinli ürettiği malını satıyor bu paneller İstanbul'da üretiliyor. Ne kadar sevinsek azdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
dogru durust gunes olmayan ingiltere de adamlar gunesten yararlanabilmek icin can atiyor bizde is dogru durust bir tik yok..almanyayida unutmayalim, yagmur ve bulut ulkesi almanya dunyanin en buyuk gunes enerjisi sistemlerine sahip, hala da yatirima devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7-77 ~ 8 yıl önce
biz niye kullanmıyoruz bu panelleri anlamış değilim. Adamların güneşli gün sayısı ne ki? 25 derece olsun biraz güneş çıksın parklara bahçelere güneşlenmeye gidiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK------ ~ 8 yıl önce
Cok güzel bir haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000