29 Mart 2016, Salı 09:50:06

'Türkiye'de kalıcıyız ve burada büyüyeceğiz'

Suudi Arabistan merkezli Flynas havayolu şirketinin Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Steven Allen, AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık’ın sorularını yanıtladı.
  • araplar geldiği müddetçe bu şirket der daim buraya uçacak....
  • saw ikinci pist yapıldıkdan sonra fly nas haftalık 35 sefer yapıcak iyice agırlıgını koycak.sadece fly nas degil birçok şirket 2.pisti bekliyo heleki pegasus,borajet,birçok ucuzcu saw a gelcek.2020 de saw şuanki ahl gibi trafik olur..
  • türkler binmez, arapları taşıyacak sanırım
  • too long, didn't read.
  • Neresinden baksan arap şirketi. Kimse kullanmaz yakında giderler
  • Hiç bir şansı yok. Pegasusun arap versiyonu
  • SAW a THY geldi zaten Suudi Arabistan hatlari icin Riyad Cidde ve Medine.Ankaradan da Medine basladi.Trabzondan da Riyad dolayisiyla Fly ancak nal toplar, zaten pegasus yanlis partner
  • Iyi bir sirket,bilet ve ekstra bagaj fiyatlari THY'den cok cok ucuz.Fazla bilet fiyati odeyip ergen filmlerine sponsor olmak istemiyorsaniz akilli bir secim.
  • tabii ki kar eder. riyad cidde ekonomi sinif 750 riyal. yani nereden baksan 600 lira, yakit ucuz, havalimanlari ucuz, vergi yok, yemek parayla, su parayla. laaa ollluummm kar yapmasan doverler adami.
  • Sevgili Cem elleri cebinde poz vermiş :)

Suudi Arabistan merkezli Flynas havayolu şirketinin Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Steven Allen, AirportHaber Genel Koordinatörü Ali Kıdık’ın sorularını yanıtladı.

Flynas’ın en büyük hedeflerinden birini Türkiye’de büyümek olarak ifade eden Allen, Sabiha Gökçen’den daha fazla uçmak istediklerini ancak havalimanının mevcut yapısı itibariyle bunun mümkün olmadığını söyledi.

Flynas’ı nasıl tanımlıyorsunuz?

Flynas 2007 yılında tarifeli olarak operasyonlara başlayan özel bir şirkettir. İlk önce low cost dahil birçok model denendi ancak 7-8 yıl sonra Flynas hedefini tek bir tip uçak filosu (Airbus A320) üzerinden değerlendirdi ve geçen yıl ciddi kar elde etti. Şu anda yaş ortalaması 8 olan 26 uçağımız var. Base olarak da başta Riyad, Cidde ve Dammam’ı kullanıyoruz.

Operasyonlarımızın yüzde 65’i iç hattan oluşuyor. Suudi Arabistan’ın etrafındaki 4 saatlik mesafelere uçuşlar yapıyoruz. Türkiye en önemli rotalarımızdan biri. Bunun dışında Mısır, Ürdün, Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Bahreyn ve Sudan’a uçuyoruz.

9 yılda nasıl bu kadar büyüdünüz?

Aslında yavaş ve stabil olarak büyümeyi gerçekleştirdik. Geçen yıl sadece 2 uçak aldık. Bu yıl 3-4 uçak daha alacağız. Büyümeyi kontrol edebiliyoruz. Zaten büyürken operasyonel sıkıntılar yaşanabildiği için en fazla 3-4 uçak alabiliyorsunuz. Bizim stratejimiz ve planlarımız var, biz de bunun üzerinden gidiyoruz. Hali hazırda uçtuğumuz noktalarda hedeflerimiz var. Türkiye’de büyümeye ve yatırıma devam edeceğiz.

Şu an kar eden bir şirketiz. Filoyu büyütmek için ciddi planlarımız var ve önümüzdeki 5-10 yılın planlarını hazırlıyoruz. Hem market hem de rakiplerimiz büyüyor ve biz de büyüme yolunda devam edeceğiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde 100 uçağa ulaşmayı hedefliyoruz ve bu anlamda sipariş için görüşmelerimiz de devam ediyor.

Uzun uçuş planınız var mı?

Bunlar önceden denendi ve iyi gitmedi. Bize uygun olan şu anki modelimiz, yani 4-4.5 saatlik mesafeye tek tip uçakla uçmak; bizim planımız bu. Biz iç hatlarda büyümeyi hedefliyoruz. 100 uçaklık filoya ulaşınca iç hatların yanı sıra bulunduğumuz pazarlarda büyümek istiyoruz. Türkiye bu anlamda en önemli hedeflerimizden biri. Örneğin yakın zamanda Cidde ve Riyad’dan Sabiha Gökçen’e yapacağımız seferleri günde 2’ye çıkarmak istiyoruz. Adana ve Hatay seferlerimiz zaten var. Daha sonra Dammam-İstanbul uçuşlarına başlayıp, bir de Ankara hattını açmak istiyoruz. Hali hazırda Suudi Arabistan-Türkiye hattında haftalık 30 uçuşumuz var. Bu uçuşlar da sadece işçi trafiği yada Dini seyahatler değil turist trafiği de var.

Büyümek için neden Türkiye’yi seçtiniz?

Suudiler kendini burada iyi hissediyorlar. Kültürü, doğayı her şeyi seviyorlar. Bizim şirketimizde bile bir çok insan tatil için Türkiye’yi seçiyor. 

Planlarınız arasında 3. Havalimanı var mı?

Aslında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda daha çok uçmak istedik ancak havalimanının mevcut yapısı itibariyle bu gerçekleşmedi. Hala da görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim bu açıdan ilk hedefimiz Sabiha Gökçen’den daha fazla uçuş yapabilmek olacak. İkinci pist yapılınca hem Riyad’dan hem de Cidde’den seferleri günde 2’ye çıkarmak istiyoruz. Şu anda haftalık 30 olan seferlerimizi 60’a çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle 2. Pist ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olacak bizim için.

3. Havalimanı açılınca tabi orası için de planlarımız olacak ama bizim için ilk hedef Sabiha Gökçen.

Yolcular neden Flynas’ı tercih etsin?

Öncelikle zamanında kalkış oranında oldukça başarılıyız. İnternet sitemizde de performansımız yayınlanıyor. Kabin ekibimiz farklı milliyetlere sahip insanlar ve çok başarılı bir profil çiziyorlar. Negatif hiçbir yönleri yok diyebilirim. Bu yolcular için çok önemli. Ayrıca Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki en uygun fiyatı da biz sunuyoruz. Mümkün olduğunca yolcuların ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmalar yapıyoruz. Kolay alım, kolay uçuş için seçenekler sunuyoruz ve onların en uygun şekilde seyahat etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Uçak içi ikram ücretli mi?

Uçak içindeki ikramlarda business class ücretsiz ancak ekonomi class’ta ücretli olarak hizmet veriyoruz. Yolcular önceden yada uçaktayken yemeğini alabiliyor. Ama ikram konusunda yolcuların yüzde yüz memnun olması pek mümkün olmuyor. Çünkü yolcunun sevmediği, yemediği bir yemek çıkabiliyor. Biz de bu yüzden yolcu sevdiği yemeği seçsin istiyoruz. Uçuşu zevkli hale getirmeye çalışıyoruz.

Ben de uçaklarımızda ekonomi sınıfında seyahat ediyorum ve yemek istersem ücretini ödeyip yiyorum. Sonuçta uçaktayken ben de müşteriyim.

Pilot ihtiyaçlarınızı nasıl karşılıyorsunuz?

'TÜRKİYE'DE KALICIYIZ VE BÜYÜMEK İSTİYORUZ'

Hem yerli hem de yabancı pilotlara sahibiz. Pilotlarımızın yüzde 60’ı Suudi vatandaşlarından oluşuyor. Pilot ihtiyaçlarımızı da kendi okulumuz olan Flynas akademiden karşılıyoruz. Ancak bu okul sadece Suudilere hizmet veriyor, dışarıdan alım yapılamıyor. Ayrıca Suudi askeri pilotları da bünyemize katabiliyoruz.

Biz Türkiye’deyiz, burada kalıcıyız ve burada büyüyeceğiz. Bu anlamda Türk havacılık otoritelerinin yardımlarını da bekliyoruz.

©AirportHaber

'Türkiye'de kalıcıyız ve burada büyüyeceğiz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

ilya ~ 8 yıl önce
araplar geldiği müddetçe bu şirket der daim buraya uçacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 8 yıl önce
saw ikinci pist yapıldıkdan sonra fly nas haftalık 35 sefer yapıcak iyice agırlıgını koycak.sadece fly nas degil birçok şirket 2.pisti bekliyo heleki pegasus,borajet,birçok ucuzcu saw a gelcek.2020 de saw şuanki ahl gibi trafik olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutlu ~ 8 yıl önce
türkler binmez, arapları taşıyacak sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hello steven ~ 8 yıl önce
too long, didn't read.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakış ~ 8 yıl önce
Neresinden baksan arap şirketi. Kimse kullanmaz yakında giderler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bihaber ~ 8 yıl önce
Havayolunu 3 yıldır SAW da tarifeli sefer yaptığını bilmediğin için bol keseden sallıyorsun herhalde.
arab money ~ 8 yıl önce
arap marap maaşlar sağlam :))
saw ~ 8 yıl önce
3 yıldır ucuyo fly nas a320 lerle yolcusuda var saw da riyad ve cidde seferlerinde thy ye kafa tutan bi şirket
Şans ~ 8 yıl önce
Hiç bir şansı yok. Pegasusun arap versiyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
SAW a THY geldi zaten Suudi Arabistan hatlari icin Riyad Cidde ve Medine.Ankaradan da Medine basladi.Trabzondan da Riyad dolayisiyla Fly ancak nal toplar, zaten pegasus yanlis partner

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank ~ 8 yıl önce
Iyi bir sirket,bilet ve ekstra bagaj fiyatlari THY'den cok cok ucuz.Fazla bilet fiyati odeyip ergen filmlerine sponsor olmak istemiyorsaniz akilli bir secim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank'a ~ 8 yıl önce
Kötü bir reklam olmuş bu. Tam arap işi. Akıllıca davranıp öyle yazı yazmak lazım buralarda.
kar ~ 8 yıl önce
tabii ki kar eder. riyad cidde ekonomi sinif 750 riyal. yani nereden baksan 600 lira, yakit ucuz, havalimanlari ucuz, vergi yok, yemek parayla, su parayla. laaa ollluummm kar yapmasan doverler adami.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp olmuş ~ 8 yıl önce
Sevgili Cem elleri cebinde poz vermiş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000