02 Aralık 2014, Salı 09:41:26

TÜRKİYE'DE 25 YILDA KAÇ F-16 DÜŞTÜ?

Türk Hava Kuvvetleri’nde 25 yıldır kullanılan ve ‘Savaşan Şahin’ olarak bilinen F-16 uçakları, bu sürede pek çok kazaya karıştı. Peki, Türkiye'de 25 yılda kaç F-16 savaş uçağı kazası yaşandı?
  • Yunanistanda 1 F16 olurmu. En az 6-7 tane dustu. Hatirliyorsaniz Rodosun guneyinde Giritden kalkan ve Kostas Iliakis in kullandigi ucak bilerek bizim F16ya carpti ve Yunan pilot hayatini kaybetti. Bir tek kaza yapmiyan filo Araxos da bulunan ve birkac sene evvel A7 den F16 ya gecen 335 Kaplan filo.
  • @a380 Arkadaşlar onu bunu bırakalımda su a380 nın yorumunu okuyun lütfen. Ufukda yeni bir Albert Einstein mı gözüküyor.
  • Pilot arkadasa öncelikle gecmiş olsun.hemen THY veya Pegasus'a CV ni yolla (Pegasus asker kökenlileri çok seviyor)bu arada tailwind tip eğitimi açacak Ocak ayinda acele et ;)
  • Şu bir gerçektirki Hava Kuvvetlerinde deneyimli tecrübeli pilot kalmamıştır.yeni mezun teğmenler kısa Eğitimden sonra hoca yapılmaktadır,Buda zafiyet doğurur ve kazalar olmaya başlamıştır (Diyarbakır ve Merzifon).2 pilotta tecrübesiz deneyimsızdir ve uçağı havada bırakıp atlamış kaçmışlardır.Yazık değilmi milli servettir!Tecrübeli pilot kalmama sebebide ,devlet tarafından okutulan milyonlarca masraf yapılıp eğitilen bu pilotların kısa sürede ordudan ayrılıp, sivil havayollarında iyi maaşlarla çalışmasıdır.
  • Önce bi araştırın sonra yorum yapın..Hemen inanmayın her yazılana...Airporthaber'in de hatasını düzeltmesi gerekir.Çanak tutmayın lütfen şu sazan yorumculara...
  • Bir pilot nasıl yetişiyor hangi şartlarda uçuyor oturduğumuz yerden ahkam kesmek kolay kim uçtuğu içinde olduğu millet malını düşürür yapmayın bir Türk olarak zoruma gidiyor TSK yı ve THK lerini seviyoruz
  • Kedidir kedi!
  • Evet havacilikta eğitim ve teknik bakım konusunda sorun olduğunu işaret eden bir istatistiklik. Veriler doğruysa; durumumuz hiç iç acıcı değil. Eğitim ve bakım kurumlarının başında olan kişilerin bu duruma çözümleri neler olacak? Kendilerinin hedefleri nelerdir? Bu tabaloyu olumluya çevirmek için ne gibi projeleri var? ..,,,,,
  • ABD 1975-2003 yillari arasinda 272 F-16 kaybetmis, bunlarin yarisi da pilot hatasi ile olmus, daha iyi egitimle kazalar azalmis, kaynak asagida, ingilizce olarak: http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/f-16-losses.htm Obur ulkeleri bilmem ama Turkiye ABD ve Israil'den sonar 3. buyuk F-16 filosuna sahip, o nedenle bu zamana kadarki kaza istatistikleri genel olarak uyumlu gozukuyor, bir de olaya boyle bakalim
  • @a380 Hesabina hayran kaldim gözlerim yasardi insallah bir bankada calismiyorsundur.

Türk Hava Kuvvetleri’nde 25 yıldır kullanılan ve ‘Savaşan Şahin’ olarak bilinen F-16 uçakları, bu sürede pek çok kazaya karıştı. Türkiye’nin, kullanım dışı kalanlarla birlikte envanterinde bulunan 240 F-16’dan 31’i çeşitli nedenlerle düştü. ABD’de pilotlar, 1976 yılından bu yana F-16 kullanıyor. ABD’nin envanterinde 1245 F-16 bulunuyor. ABD’de düşen F-16 sayısıysa 35. Belçika’da 23 yıl içinde 3 F-16 kazası yaşanırken Portekiz’de 2, İtalya ve Yunanistan’da birer kaza yaşandı.

KAZALARIN BEDELİ: 10 ŞEHİT

F-16 kazalarının en büyük nedeni olarak pilotaj hataları ve teknik arızalar gösteriliyor. Kazaların büyük bölümü de eğitim uçuşları sırasında yaşanıyor. Türkiye’de meydana gelen F-16 kazalarında toplam 10 pilot şehit olurken, 20’ye yakın pilot da yaralandı. Kaza sonrası kullanılamaz hale gelen F-16’ların Türkiye’ye ekonomik maliyeti de ağır oldu. Bir F-16’nın birim maliyetinin yaklaşık 25 milyon dolar olduğu düşünüldüğünde 31 kazanın ardından 775 milyon dolarlık bir ekonomik kayıp yaşandı.

SAVAŞAN ŞAHİNLERDE ÇATLAK!

ABD Hava Kuvvetleri, 2 pilotlu F-16D tipi bir uçağın bakımı sırasında koltuklar arasındaki gövde kirişinde çatlak tespit etmişti. Türk Hava Kuvvetleri de F-16D uçaklarını bunun üzerine kontrol ettirdi. Envanterdeki 44 uçaktan 8’inde benzer şekilde “gövde kirişinde çatlak” tespit edilince bu uçaklar uçuştan çekilmişti. Uçakların parça değişiminin ardından yeniden göreve döneceği belirtilmişti. (HaberTürk)

TÜRKİYE'DE 25 YILDA KAÇ F-16 DÜŞTÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yunanistanda 1 F16 olurmu. En az 6-7 tane dustu. Hatirliyorsaniz Rodosun guneyinde Giritden kalkan ve Kostas Iliakis in kullandigi ucak bilerek bizim F16ya carpti ve Yunan pilot hayatini kaybetti. Bir tek kaza yapmiyan filo Araxos da bulunan ve birkac sene evvel A7 den F16 ya gecen 335 Kaplan filo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
@a380 Arkadaşlar onu bunu bırakalımda su a380 nın yorumunu okuyun lütfen. Ufukda yeni bir Albert Einstein mı gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilot arkadasa öncelikle gecmiş olsun.hemen THY veya Pegasus'a CV ni yolla (Pegasus asker kökenlileri çok seviyor)bu arada tailwind tip eğitimi açacak Ocak ayinda acele et ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şu bir gerçektirki Hava Kuvvetlerinde deneyimli tecrübeli pilot kalmamıştır.yeni mezun teğmenler kısa Eğitimden sonra hoca yapılmaktadır,Buda zafiyet doğurur ve kazalar olmaya başlamıştır (Diyarbakır ve Merzifon).2 pilotta tecrübesiz deneyimsızdir ve uçağı havada bırakıp atlamış kaçmışlardır.Yazık değilmi milli servettir!Tecrübeli pilot kalmama sebebide ,devlet tarafından okutulan milyonlarca masraf yapılıp eğitilen bu pilotların kısa sürede ordudan ayrılıp, sivil havayollarında iyi maaşlarla çalışmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atlamayalım ~ 9 yıl önce
Önce bi araştırın sonra yorum yapın..Hemen inanmayın her yazılana...Airporthaber'in de hatasını düzeltmesi gerekir.Çanak tutmayın lütfen şu sazan yorumculara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berat ~ 4 ay önce
Haberi eksik veya yanlış veren değilde okuyan ve yorumlayan kişiye laf geçirmen tuhaf olmuş palamut..
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir pilot nasıl yetişiyor hangi şartlarda uçuyor oturduğumuz yerden ahkam kesmek kolay kim uçtuğu içinde olduğu millet malını düşürür yapmayın bir Türk olarak zoruma gidiyor TSK yı ve THK lerini seviyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kedidir kedi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Evet havacilikta eğitim ve teknik bakım konusunda sorun olduğunu işaret eden bir istatistiklik. Veriler doğruysa; durumumuz hiç iç acıcı değil. Eğitim ve bakım kurumlarının başında olan kişilerin bu duruma çözümleri neler olacak? Kendilerinin hedefleri nelerdir? Bu tabaloyu olumluya çevirmek için ne gibi projeleri var? ..,,,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istatistik ~ 9 yıl önce
ABD 1975-2003 yillari arasinda 272 F-16 kaybetmis, bunlarin yarisi da pilot hatasi ile olmus, daha iyi egitimle kazalar azalmis, kaynak asagida, ingilizce olarak: http://www.globalsecurity.org/military/systems/aircraft/f-16-losses.htm Obur ulkeleri bilmem ama Turkiye ABD ve Israil'den sonar 3. buyuk F-16 filosuna sahip, o nedenle bu zamana kadarki kaza istatistikleri genel olarak uyumlu gozukuyor, bir de olaya boyle bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gp ~ 9 yıl önce
There were 122 F-16 Class A mishap accidents for the period from FY 89 to FY 98. These accidents consisted of mishaps involving destroyed aircraft. A total of 272 F-16 aircraft had been destroyed from the introduction of the F-16 in 1975 to 2003. F-16 manufacturer Lockheed Martin determined that half of Class A F-16 accidents were caused by pilot error.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
@a380 Hesabina hayran kaldim gözlerim yasardi insallah bir bankada calismiyorsundur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000