11 Ocak 2010, Pazartesi 07:39:39

Türkiye uçak bakımından iyi kazandı...

Türkiye havacılık sektöründe yaptığı atılımlara teknik konuları da ekledi Bölgenin uçak bakım üssü olan Türkiye, 1 yılda 1 milyar $ gelir elde etti
  • bu türkiyenin çok iyi bakım yaptığından değil şirketlerin uçak almasından dolayı olmuştur.rakamları incelerseniz bunu görürsünüz.madem çok iyi bakım yapılıyor neden bir kere gelen şirket seneye başka yere gidiyor.?
  • Böyle güzel haberler okumak sevindirici.yapanların eline sağlık.herzaman daha iyiye daha güzele emeği geçen herkese saygılar sevgiler..elinize sağlık.

Havacılıkta atılımlarını sürdüren Türkiye, uçak bakımında da iddialı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türkiye'nin bölgenin bakım üssü olması başlatılan çalışmaların sonuç vermeye başladığını söyledi. "2004'te sadece 106 uçağın bakımı Türkiye'de yapılırken, 2009'da bu sayı 253'e yükseldi" diyen Arıduru, şunları kaydetti: "Daha önce Türk şirketleri uçak bakımlarını yurt dışında yaptırdıkları için yılda 500 milyon dolar dışarıya gidiyordu. Şimdi bakımların tamamı Türkiye'de yapılıyor. Üstelik geçen yıl yurt dışından 500 milyon dolarlık iş aldık. Böylece 1 milyar dolarlık bir gelir elde edilmiş oldu. Gelecek yıllarda bu miktar katlanarak artacak." 2009 yılındaki gelişmeleri değerlendiren Arıduru, dünyada havacılık sektörünün kriz nedeniyle küçülmeye gitmesine karşın Türkiye'de büyümenin devam ettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin havacılıkta dünyaya model olduğunu ifade etti. Arıduru, "Türkiye'nin Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptığı havaalanları 'Türk modeli' adıyla dünyada uygulanmaya başladı. Suriye, Ürdün ve İran, 'Türk modeli' ile havaalanı yapacak. Bu ülkeler Türkiye'den bu konuda bilgi ve eğitim istedi" şeklinde konuştu. Türkiye'nin sadece bakım değil eğitim üssü olma yolunda da ciddi adımlar attığını belirten Arıduru, 2009 yılında Türk şirketlerinde 129 yabancı pilotun eğitim gördüğünü sözlerine ekledi

60 YENİ UÇAK FİLOYA KATILDI

Kriz nedeniyle uçak fiyatlarının düşmesi Türk şirketlerini olumlu etkiledi. Ali Arıduru, 2009'da 54'ü büyük gövdeli olmak üzere toplam 60 uçağın Türk sivil havacılık filosuna katıldığını belirterek, şöyle konuştu: "Havayolu işletmeleri artan talebi karşılamak için filolarını büyütmeye devam ediyor. Yolcu ve yük taşımacılığı yapan 17 havayolu işletmesinin 2009'da filolarına kattığı yeni uçaklarla birlikte Türk tesciline kayıtlı yolcu ve kargo uçağı sayısı 300'e çıktı."

Türkiye uçak bakımından iyi kazandı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bu türkiyenin çok iyi bakım yaptığından değil şirketlerin uçak almasından dolayı olmuştur.rakamları incelerseniz bunu görürsünüz.madem çok iyi bakım yapılıyor neden bir kere gelen şirket seneye başka yere gidiyor.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle güzel haberler okumak sevindirici.yapanların eline sağlık.herzaman daha iyiye daha güzele emeği geçen herkese saygılar sevgiler..elinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000