28 Aralık 2008, Pazar 17:35:55

Türkiye, Mısır'a uçak gönderecek

Türkiye, İsrail saldırıları sonucu yaralanan Filistinlilerin tedavisi için Mısır'a uçak göndermeye hazırlanıyor.
  • 1. dunya savasinda ordularimizi arkadan vuran araplari ne cabuk unuttunuz?
  • kesinlikle dogru bir adım sahip çıkmalıyız ve her alanda yahudi mallarını boykot etmeliyiz

İnsani yardım, ilaç ve tıbbi malzeme ile birlikte 5 kişilik uzman doktor ekibi Mısır'a hareket etmek üzere bekletiliyor. Bölgeye gönderilecek Türk doktor ekibi, Filistinli yaralılara ilk müdahalelerinin ardından gerekli görülürse yaralıların bir kısmını tedavilerini gerçekleştirmek üzere Ankara'ya getirecek.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamın ardından yaralıların tedavisinin sağlanabilmesi için bugün Sağlık Bakanlığı'nda bir koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun başkanlığındaki toplantıya Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA), Afet Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Kızılay'dan yetkililer katıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Kızılay, toplantıda alınan karar gereği Filistinlilere yapılacak insani yardım, ilaç ve tıbbi malzemeyi hazırladı, ayrıca 5 kişilik uzman doktor ekibi oluşturuldu. Türk Havayolları'ndan temin edilen uçak Dışişleri Bakanlığı'nın Mısır hükümeti nezdindeki temaslarını sonuçlandırmasının ardından bu ülkeye gönderilecek. Bölgeye gönderilecek Türk doktor ekibi, Filistinli yaralılara ilk müdahalelerinin ardından gerekli görülürse yaralıların bir kısmını tedavilerini gerçekleştirmek üzere Ankara'ya getirecek.

Türkiye, Mısır'a uçak gönderecek

Yorumlar

Misak -i Milli ~ 15 yıl önce
1. dunya savasinda ordularimizi arkadan vuran araplari ne cabuk unuttunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitsin bu vahşet ~ 15 yıl önce
kesinlikle dogru bir adım sahip çıkmalıyız ve her alanda yahudi mallarını boykot etmeliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000