28 Haziran 2010, Pazartesi 08:19:55

"Türkiye, İsrail uçaklarına izin vermedi!"

Ankara, İsrailli askerî yetkilileri taşıyan bir İsrail askerî kargo uçağının Türk hava sahasını kullanarak Polonya'ya gitmesine izin vermedi.
  • Israil Soykirim uçuslari için kullanilan uçak tipi Boeing 707 (ISRAEL AIR FORCE) O zaman yunan adalarinin üstünden uçarlar. 9 ölümüz canli geri dönmedikce tüm uçuslari yasakliyalim.!!!!! SONUNA KADAR.
  • İsrail'in OECD tam üyeliğine destek verdin ama di mi?Yaptıklarınla çelişme:Göründüğün gibi ol , olduğun gibi görün.
  • BENCE ÇOK İYİ OLMUŞ SİVİL UÇAKLARINA DE GEÇİŞ İZNİ VERMEYELİM BAKIN O ZAMAN NE YAPACAKLAR ZATEN BİZ ONLARIN HAVA SAHASINI O/F İÇİN KULLANMIYORUZ.
  • zaten bunlar para harcamasini sevmezler. onlarin yerine zengin araplari memleketimize davet ediyoruz :-)
  • Bu arkadaşın ifadeleri uygunsuz değil mi de burada yayınlanmış acaba? Bir küfürün bir harfi değişince küfür olmaktan çıkıyorsa bilelim! Turist olarak ülkemize gelecek bir ülke halkına "defolsun" diyebilen bu zihniyeti kınıyorum.
  • yaa ..diktirsinler gitsinler.. turizm icin uzucu yazmissiniz.. orda onlaca yuzlerce insan oluyor , sen 3 5 euronun pesine dusmussun ..diktirsinler defolsunlar korkulariyla o kucucuk yerlerinde yasasinlar..

İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre Ankara, uçağın başka bir rota kullanmasını istedi. Ankara'daki Türk kaynaklar da olayı doğruladı.

Yahudi soykırımının gerçekleştirildiği Auschwitz Kampı'nı gezmek için Polonya'ya gitmek isteyen 100 kişi arasında üst düzey askerî yetkililer, kursiyerler, yedek askerler ve soykırıma maruz kalan ailelerden kişiler bulunuyordu. Soykırıma maruz kalan bir aileden gelen emekli General Elazar Stern tarafından organize edilen program çerçevesinde gerçekleştirilen turlarla Yahudi soykırımının hafızalarda canlı tutulması amaçlanıyordu. Almanya ve Polonya'ya düzenlenen soykırım gezileri genellikle İsrail Hava Kuvvetleri himayesinde kargo uçaklarıyla gerçekleştiriliyor. Türkiye ile İsrail arasında yaşanan krizden önce İsrail sivil ve askerî uçakları Türk hava sahasını kullanarak Polonya ve Almanya'ya gidebiliyordu.İsrail ordusu iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da bozulmaması için habere ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, İsrail gazetesi, yaşanan son olayla iki ülke arasındaki diplomatik krizin en üst düzeye ulaştığı yorumunu yaptı. İsrailli kaynaklar ise yaşanan diplomatik krize rağmen, askerî ilişkilerde herhangi bir kriz yaşanmadığını öne sürüyor. Türk askerî yetkililer, daha önce siparişi verilen insansız casus uçak Heronların kalanlarını teslim almak için bir süredir İsrail'de temaslarda bulunuyor.

Türkiye daha önce de Türk hava sahasını kullanarak askerî eğitim alan İsrail uçaklarının bu faaliyetlerine son verirken, İsrail'i yapılan askerî tatbikatlardan da dışlamıştı. Türkiye son olarak da bu ülkenin hiçbir askerî ihaleye katılamayacağını açıklamıştı. (Zaman)

 
 

"Türkiye, İsrail uçaklarına izin vermedi!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Israil Soykirim uçuslari için kullanilan uçak tipi Boeing 707 (ISRAEL AIR FORCE) O zaman yunan adalarinin üstünden uçarlar. 9 ölümüz canli geri dönmedikce tüm uçuslari yasakliyalim.!!!!! SONUNA KADAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İsrail'in OECD tam üyeliğine destek verdin ama di mi?Yaptıklarınla çelişme:Göründüğün gibi ol , olduğun gibi görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BENCE ÇOK İYİ OLMUŞ SİVİL UÇAKLARINA DE GEÇİŞ İZNİ VERMEYELİM BAKIN O ZAMAN NE YAPACAKLAR ZATEN BİZ ONLARIN HAVA SAHASINI O/F İÇİN KULLANMIYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zaten bunlar para harcamasini sevmezler. onlarin yerine zengin araplari memleketimize davet ediyoruz :-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arkadaşın ifadeleri uygunsuz değil mi de burada yayınlanmış acaba? Bir küfürün bir harfi değişince küfür olmaktan çıkıyorsa bilelim! Turist olarak ülkemize gelecek bir ülke halkına "defolsun" diyebilen bu zihniyeti kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaa ..diktirsinler gitsinler.. turizm icin uzucu yazmissiniz.. orda onlaca yuzlerce insan oluyor , sen 3 5 euronun pesine dusmussun ..diktirsinler defolsunlar korkulariyla o kucucuk yerlerinde yasasinlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000