11 Mart 2012, Pazar 08:40:20

TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA 'HAVA SAHASI ANLAŞMASI'

Türkiye ve Rusya arasında, taraflara iniş yapmaksızın uçma hakkı ve sözü geçen ülkede trafik hizmeti dışındaki amaçlar için durabilme hakkı ayrıcalıkları tanıyan "Hava Ulaştırma Anlaşması" onaylandı...
  • Hava sahasında serbest Gaz araması yapacaklarmış Hacı diyom
  • 10 Mart 2012 Tarihli ve 28229 Sayılı Resmî Gazete
  • resmi gazetenin sayısı veya tarihi belli mi?
  • Zaten bahse mevzu haklar vardı ancak royalty adında çok yüklü bir haraç vardı tek taraflı alınan.yani rus uçakları Türkiye üzerinden inmeksizin uçarken sadece üst geçiş parası öderken .Tüm diğer ülkeler gibi Türk uçaklarıda rus hava sahasını Rusyaya inmeden kat ederse üst geçiş parasına ek olarak çok yüklü royalty parası ödüyorlardı .Astana uçağı rus hava sahasına girip giderse 45 dakika az uçmasına rağmen royalty parası yüzünden 45 dakika fazla uçup daha ucuz şekilde astana gidiyor.Haberden royalty parası kalktımı onu mu anlıyalım?
  • Bu gumruklendirmeme islemi zaten ICAO'nun bir sarti degil mi? Ayrica ben simdi C172 ye atlayip adamlarin hava sahasina girip Basic Service isteyip vfr ucabilirmiyim yane? :)) Vurmasinlar beni :)
Türkiye ve Rusya arasında, taraflara iniş yapmaksızın uçma hakkı ve sözü geçen ülkede trafik hizmeti dışındaki amaçlar için durabilme hakkı ayrıcalıkları tanıyan “Hava Ulaştırma Anlaşması” yürürlüğe giriyor. Yeni anlaşma 1967 yılından beri geçerli olan Türkiye-SSCB havacılık anlaşmasını ortadan kaldıracak.
 
Resmi Gazete’de yayımlanan anlaşmaya göre, taraflarca tayin edilen havayolu, diğer tarafın ülkesi üzerinden iniş yapmaksızın uçma hakkı ve sözü geçen ülkede trafik hizmeti dışındaki amaçlar için durabilme hakkı ayrıcalıklardan yararlanacak.
 
Her bir tarafın belirlediği havayolunun uluslararası hava hizmetlerinde işletilen hava aracı ve bununla birlikte olağan teçhizatlar, yakıt ve yağ tedarikleri, hava aracında depolanan malzemeler (yiyecek, her türlü içecek, tütün ürünleri dahil) diğer tarafın ülkesine varışta, bu hava araçları, söz konusu ekipmanlar ve malzemeler tekrar çıkış yapana kadar hava aracında kalmak kaydıyla her türlü gümrük harcı ve vergilerden muaf olacak.

Bu anlaşma ve anlaşmanın ayrılmaz bir parçası olan Eki, herhangi bir Akit Tarafın bu anlaşmanın yürürlüğe girmesine ilişkin ulusal kanun ve düzenlemelere uygun olarak tüm hukuki muamelelerinin tamamlandığının diğer tarafa diplomatik nota bildirilmesi ile son bildirimin alındığı tarihte yürürlüğe girecek.
 
Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Türkiye ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği arasında 29 Ağustos 1967’de imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler bakımından yürürlükten kalkacak. (mynethaber)
TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA 'HAVA SAHASI ANLAŞMASI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hava sahasında serbest Gaz araması yapacaklarmış Hacı diyom

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
10 Mart 2012 Tarihli ve 28229 Sayılı Resmî Gazete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
resmi gazetenin sayısı veya tarihi belli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zaten bahse mevzu haklar vardı ancak royalty adında çok yüklü bir haraç vardı tek taraflı alınan.yani rus uçakları Türkiye üzerinden inmeksizin uçarken sadece üst geçiş parası öderken .Tüm diğer ülkeler gibi Türk uçaklarıda rus hava sahasını Rusyaya inmeden kat ederse üst geçiş parasına ek olarak çok yüklü royalty parası ödüyorlardı .Astana uçağı rus hava sahasına girip giderse 45 dakika az uçmasına rağmen royalty parası yüzünden 45 dakika fazla uçup daha ucuz şekilde astana gidiyor.Haberden royalty parası kalktımı onu mu anlıyalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu gumruklendirmeme islemi zaten ICAO'nun bir sarti degil mi? Ayrica ben simdi C172 ye atlayip adamlarin hava sahasina girip Basic Service isteyip vfr ucabilirmiyim yane? :)) Vurmasinlar beni :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000