21 Ağustos 2018, Salı 14:01:50

"Türkiye ile ortak uçak üretebiliriz"

İran'ın Kovsar(Kevser) adlı ilk gelişmiş yerli savaş uçağının tanıtım töreninde konuşan Ruhani, "Müttefik, dost ve komşu Türkiye ve Pakistan'ın yardımıyla kademeli olarak uçak üretebiliriz." dedi.
  • bu F-5F Tiger II değil mi?
  • Mis gibi müslüman uçağı bu ne ABD hayranlığı desteklicez.Ulus olarak ABD mallarına boykot.
  • Acem şaklabanlığı
  • Arabın uçağına binilir mi ya. Şu fotoğraftaki kişilere bir baksanıza
  • tamam sen bi kopyasını yap sonra konuşursun
  • Arkadaşlar bu iranın yaptığı bi uçak diil.Benim uçtuğum 60 model F-5 uçağını biz yaptık diye sunmuşlar.Batının ve amerikanın gözünde madara olmuşlardır ama buradaki bazı cahillerin yasa başka bazı cahil ülkelerin gözünde kendi uçaklarını ürettikleri izlenimi yaratmışlar politik amaçlı.Halbuki iran ne kadar güçsüz ve aciz bi ülke olduğunu göstermiştir.Bunu günümüzde savaş uçağı diye sunan bi ülkenin ordusu ve gücü emin olunki sıfırdır.Amerika kıçıyla gülüyodur
  • Öncelikle uçağın adından dolayı gurur duydum. Müslüman kardeşlerimizin böyle son teknoloji üretimler yapıp dünyaya meydan okuması umut verici. Amerikanın nazını çekene kadar bence tüm F35 siparişleri iptal edilmeli ve 100 adet KEVSER uçağından alınmalı. O zaman tüm dünyaya güçlü ordumuzla tekrar cevap vermiş oluruz.
  • Hollanda mediyasi bu ucagin tamamen 100% iranin kendi tasarimi oldugunu yaziyor,ve burdaki bazi yorum yapan eziklerde camur atiyor.Islam dunyasi dusmani asla batida aramasin, hepsi kendi icinde.burda kritik veren eziklerde bence hepsi issiz,iq ortalamasi 60.
  • Evet Iran'la beraber 707 kopyasi uretelim, adamlar antika ucaklara cok merakli!
  • Bu "Kevser" dedikleri "yenive 4. nesil!!!" savaş uçağının filodaki mevcut F-5 (çift kokpitli) alınıp bir şekilde modernize edildiği o kadar belli ki... Verilen fotolarda, kokpit'te kanopinin kapandığı kenar metal çıtalara bakınız. Aşınmalar belli olmakta!... :(((

İran'ın Kovsar(Kevser) adlı ilk gelişmiş yerli savaş uçağının tanıtım töreninde konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Müttefik, dost ve komşu Türkiye ve Pakistan'ın yardımıyla kademeli olarak uçak üretebiliriz." dedi.

YERLİ SAVAŞ UÇAKLARINI TANITTI

Söz konusu ortak projenin üçte birini İran tarafından kalan kısmının diğer ülkeler tarafından üstlenebileceğini kaydeden Ruhani, seri üretimle üretilen uçak sayısının arttırabileceğini söyledi.

İran bugün ayrıca gelişmiş havacılık ve ateş kontrol sistemleriyle donatılmış dördüncü nesil Kovsar adlı savaş uçağını kendi imkânlarıyla ürettiğini açıkladı.





"Türkiye ile ortak uçak üretebiliriz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

hgg ~ 6 yıl önce
bu F-5F Tiger II değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El-emin ~ 6 yıl önce
Mis gibi müslüman uçağı bu ne ABD hayranlığı desteklicez.Ulus olarak ABD mallarına boykot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl ~ 6 yıl önce
Cahil müslüman
Acı gerçek ~ 6 yıl önce
Acem şaklabanlığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İran ~ 6 yıl önce
Arabın uçağına binilir mi ya. Şu fotoğraftaki kişilere bir baksanıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
Neden rahibe kıyafetliler sana daha mı cazip geliyor geri kafalı artık insanların ne giyindikleriyle ilgilenme kafan düşüncen kadar düşük o adamlar askeri güçte senden daha güçlü nükleer güçleri var senden daha iyi Bilime sahip o kıyafetine göre yargıladıkların artık geçin şunu bu boş şeylerle uğraşacağımıza bilime ilime yönelelim
Tg ~ 6 yıl önce
Iranlikar arap degillerdir.iranlilar fars acem pers dir. Tabii anlayana
? ~ 6 yıl önce
tamam sen bi kopyasını yap sonra konuşursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-5 PILOTU ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar bu iranın yaptığı bi uçak diil.Benim uçtuğum 60 model F-5 uçağını biz yaptık diye sunmuşlar.Batının ve amerikanın gözünde madara olmuşlardır ama buradaki bazı cahillerin yasa başka bazı cahil ülkelerin gözünde kendi uçaklarını ürettikleri izlenimi yaratmışlar politik amaçlı.Halbuki iran ne kadar güçsüz ve aciz bi ülke olduğunu göstermiştir.Bunu günümüzde savaş uçağı diye sunan bi ülkenin ordusu ve gücü emin olunki sıfırdır.Amerika kıçıyla gülüyodur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güçsüz ? ~ 6 yıl önce
Adamlar seni 3-5 Bomba ile bertaraf eder boşuna asker olmuşsun sen
Dnr ~ 6 yıl önce
Sen boşuna askerlik yapmışsın ve bir şeyden haberin Yok İran a ambargo uygulanmasına rağmen bir çok dilahı makineyi kendisi üretiyor
F-5 Pilotu Haklı ~ 4 yıl önce
İran'ın ürettiği çoğu araç sadece molla kesiminin gazını almak içindir.İran çok aracı yerli olarak üretiyor ama bunları ne bir ülkeye tatbikata götürüyor ne de her hangi operasyonda kullanıyor.Eski ABD yapımı araçları İran yapımı diye kakkalıyorlar o kadar .
Kevser ~ 6 yıl önce
Öncelikle uçağın adından dolayı gurur duydum. Müslüman kardeşlerimizin böyle son teknoloji üretimler yapıp dünyaya meydan okuması umut verici. Amerikanın nazını çekene kadar bence tüm F35 siparişleri iptal edilmeli ve 100 adet KEVSER uçağından alınmalı. O zaman tüm dünyaya güçlü ordumuzla tekrar cevap vermiş oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The aviator ~ 6 yıl önce
Bilgisiz misin nesin? F-5 uçağı bu. Hiçbir yerini değiştirmemişler bile. Boyaması bile dandik.
? ~ 6 yıl önce
Yorumları da mı okumuyosun arkadaş. Bu resmen Amerikan F5 jetinin çakması. Teşebbüs güzel, ama olmamış. Biz yapacağız ama. Yılların tecrübesi var F16 gibi klas bir jet ile. Gerçi o fabrikadaki çoğu mühendisimiz de muhtemelen artık avrupadadırlar ama.
Bacım ~ 6 yıl önce
Senin için yapılmış bir haber. Sen de afiyetle yemişsin. Yemeye de doymadınız bir türlü.
TC ~ 6 yıl önce
Hollanda mediyasi bu ucagin tamamen 100% iranin kendi tasarimi oldugunu yaziyor,ve burdaki bazi yorum yapan eziklerde camur atiyor.Islam dunyasi dusmani asla batida aramasin, hepsi kendi icinde.burda kritik veren eziklerde bence hepsi issiz,iq ortalamasi 60.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırak Hollanda medyasını ~ 6 yıl önce
Abicim aç Google ı Northrop F5 diye, bak bakalım neymiş o uçak.
Bilir Kisi ~ 6 yıl önce
Evet Iran'la beraber 707 kopyasi uretelim, adamlar antika ucaklara cok merakli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Sen bir hamilelik testi yapdirsan?
mafaky ~ 6 yıl önce
Bu "Kevser" dedikleri "yenive 4. nesil!!!" savaş uçağının filodaki mevcut F-5 (çift kokpitli) alınıp bir şekilde modernize edildiği o kadar belli ki... Verilen fotolarda, kokpit'te kanopinin kapandığı kenar metal çıtalara bakınız. Aşınmalar belli olmakta!... :(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayirdir ~ 6 yıl önce
ucak muhedisi misin?? uzman misin bos bos yorum yazmak ne kadar kolay ! adam yapmis sen kimsin ki kopya diye gorus bildiriyorsun ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000