18 Ekim 2018, Perşembe 15:26:14

Türkiye ile Kırgızistan'dan yeni anlaşma

Türkiye ile Kırgızistan arasında haftalık uçuş sayısına 18 frekans ilave edilmesini, Ankara'dan Bişkek'e uçuşların başlatılmasını ve 7 turistik şehirden Kırgızistan'a havayolu bağlantısı kurulmasını içeren anlaşmaya imza atıldı.
  • Anlaşılan göçmen kaçak temizlik ve bakıcılar o kadar çoğalmışki seferleri artırıyorlar :))
  • Ankaradan Bakü, Bişkek, Tahran, belki Almata .....stokholm, amsterdam, brüksel. THY bunu yapabilir bekliyoruz. yeni pist ile esenboğa havalimanı sabiha gökçenden sonra büyümeye aday. Metro işi hızlanmalı.
  • Sadece tarifeli olarak Ankara Bişkek çalışır...oda yaz mevsiminde... Sezonluk olarak sadece hafta 1 Antalya Bişkek charter oluyor... Belki ileriki dönemlerde Dalaman bodrum sezonluk charter olabilir...diğer iller farazi hayal ürünü... Sezonda Antalya Bişkek haftada 1 zor doluyor zaten
  • Helal olsun soydaşlarım. Allah gönüllerimizi bir etsin her daim.
  • Samsun? Gaziantep?

Türkiye ile Kırgızistan arasında haftalık uçuş sayısına 18 frekans ilave edilmesini, Ankara'dan Bişkek'e uçuşların başlatılmasını ve 7 turistik şehirden Kırgızistan'a havayolu bağlantısı kurulmasını içeren anlaşmaya imza atıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye ile Kırgızistan arasında 16-17 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilen ikili sivil havacılık müzakereleri kapsamında, bakanlıklar düzeyinde "İşbirliği Mutabakat Zaptı" ile sivil havacılık otoriteleri düzeyinde mevcut uçuş haklarını revize eden yeni bir mutabakat zaptının imzalandığı belirtildi.

Görüşmelerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylül ayında yaptığı Kırgızistan ziyaretinde ülkeler arasında belirlenen iş birliği yol haritası ve 4. Türkiye-Kırgızistan İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, temaslar sırasında hava ulaştırma ilişkileri, sivil havacılık alanındaki mevcut iş birliğinin güçlendirilmesi ve profesyonel havacılık personelleri için eğitim verilmesi konularının ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Kırgızistan Ulaştırma ve Yollar Bakan Yardımcısı Zhenishbek Nogoibaev tarafından hava ulaştırma ve sivil havacılık alanlarındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve devamını sağlayacak mutabakat zaptının imzalandığı kaydedildi.

Ankara-Bişkek hattında doğrudan uçuş

Ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri Kesici ve Kırgız Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Bakyt Dzhunushaliev tarafından imzalanan anlaşmayla da iki ülke arasındaki haftalık uçuş sayısına 18 frekans daha eklenerek 31'den 49'a çıkarıldığı belirtilen açıklamada, Ankara ve Bişkek arasında uçuş gerçekleştirilmesi konusunda da mutabakatın sağlandığı vurgulandı.

Açıklamada, mutabakat zaptıyla Türkiye'nin turistik bölgelerinden Kırgızistan'a uçak seferlerinin yapılabilmesinin karara bağlandığı ifade edildi. Bu çerçevede, Antalya, Alanya, Dalaman, Bodrum, Samsun, Kapadokya ve Gaziantep'ten Bişkek'e kısıtlama olmaksızın tarifeli seferler gerçekleştirilmesine olanak tanındığı bildirildi.

Kırgızistan heyetinin İstanbul Yeni Havalimanı'na ziyarette bulunarak, proje için Türkiye'yi tebrik ettiği de belirtildi.

Türkiye ile Kırgızistan'dan yeni anlaşma

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Ucuz işçi ~ 5 yıl önce
Anlaşılan göçmen kaçak temizlik ve bakıcılar o kadar çoğalmışki seferleri artırıyorlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angara ~ 5 yıl önce
Ankaradan Bakü, Bişkek, Tahran, belki Almata .....stokholm, amsterdam, brüksel. THY bunu yapabilir bekliyoruz. yeni pist ile esenboğa havalimanı sabiha gökçenden sonra büyümeye aday. Metro işi hızlanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biskek-manas ~ 5 yıl önce
Sadece tarifeli olarak Ankara Bişkek çalışır...oda yaz mevsiminde... Sezonluk olarak sadece hafta 1 Antalya Bişkek charter oluyor... Belki ileriki dönemlerde Dalaman bodrum sezonluk charter olabilir...diğer iller farazi hayal ürünü... Sezonda Antalya Bişkek haftada 1 zor doluyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 5 yıl önce
Helal olsun soydaşlarım. Allah gönüllerimizi bir etsin her daim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soydaş? ~ 5 yıl önce
Ne soydaşı, Sovyet ülkeleri %90 rus gibi yaşıyor. köken aynı olsun isterse çöpten olsun dersen o ayrı.
alaka ~ 5 yıl önce
Samsun? Gaziantep?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kebabi ~ 5 yıl önce
Samsuna oide antepe baklava yemeyeni gelecekler kardaş!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000