12 Eylül 2016, Pazartesi 09:07:38

Türkiye İHA'da "dünya markası" oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye İHA tasarlanması ve üretilmesi konusunda dünyanın sayılı 4-5 ülkesinden birisi haline geldi" dedi.
  • Şahsen bilgisayar mühendisiyim.Savunma sanayii matematik alt yapıyı hazmedip malzeme bilimini ve işlenme teknik detaylarını yazılımlarla entegre ettiğinde her türlü cihazı üretebilecektir.Matematik detay elde edilir ama malzeme bilimi yılların tecrübesidir.Malzemeniz olur ama işleyemezsiniz örnek toryum ve bor rezervleri.Malzeme malzemeyi üretir.BU girift yapılar çözüldüğünde Ülkemiz uçaakda yapar uyduda atar.
  • THK haksızlıkta dünya markası oldu ! ne sözleşmeye uyuluyor, ne öğrencilerin öğrenmesi gözetiliyor. sık sık dile getirilecektir bunlar buralarda. sebebi belli tabi SHGM isim ile ihbar istiyor . maksat taşlamak tabi ihbar edeni böyle şey olur mu ? ateş olmayan yerden duman çıkar mı ? İHA ile ne alaka diyeceksiniz tabi de başka türlü kimsenin haberi olmuyor bunlardan rahatsız olanlardan özür diliyorum, ama bize de günah destek istiyorum o yüzden.
  • Adam akıllı icraatınız yok,burada kalkmış yazım hatılarında dem vurup,seviye tespiti yapıyorsun! Titre de kendine gel. Yazında anlaşılıyor ki'' İNŞALLAH ile karın doyuyor mu? İnşallah ile teknoloji üretimi yapılıyor mu?'' müslüman da değilsin. Önce müslümanlara saygı duymayı öğren! Herşey Allah c.c izni ile olur.Vatan sever adlı arkadaş ne diyor ''Ama daha kayedilecek çok mesafe var. Daha çok çalışmalı daha çok üretmeliyiz.'' Bu tevekküldür.Müslümanlar tevekkül eder.Daha tevekkülü bile bilmeyen senin gibiler,idrak dersi vermeden önce, kendi idrak seviyelerine bir baksın! Tabi seviye olması için önce algının(idrakın) açık olması gerek ki,yazında anlaşıldığı üzere; Kendi bildiğini okuyan ve başklarını kendice hor göründüğünü sanan,aslında kendisi, seviyesiz olan birisin. Millet'e ders vermeden önce,kendi yazıklarını bir daha oku!
  • Bildiğiniz gibi vatansever bitişik yazılır ama sizin isminizi Vatan galiba. Vatan bey, inşallah ne demek? İNŞALLAH ile karın doyuyor mu? İnşallah ile teknoloji üretimi yapılıyor mu? Daha ne seviyedesin önce onu bir idrak önce sonra yorum yazarsın.
  • 2007 yilinda hazirlanan Netflix Documentry lerde bizim gibi durone ureticilerini anlatiyor 10 yil gerideyiz, gaza gelmeyelim daha iyilerini yapmamiz lazim
  • SİLAHLI ANKA YI KULLANMA İHTİYAÇ OLDUGU BUGÜNKİ ORTAMDA KULLANILAMIYORSA NEZAMAN KULLANILACAK ACABA..KAÇ YIL OLDU HALA GELİŞTİRME AŞAMASINDA..BAYRAKTAR IN KULLANILMA HIZINA ERİŞİLEMEMESİ ONU İMAL EDENLERİN BAŞARISIDIR.BİR MÜDDET SONRADA TARLA İLAÇLAMALARINDA KULLNILIR VEDE DAHA SONRA TARİHİN TOZLU RAFLARINDA YERİNİ ALIR HERALDE.SAHİ BİRDE 50 ADETLİK ATAK HELİKOPTERİ VARDI ÜRETİM AKIBETİ BELLİ OLMAYAN.ÇOK LAF AZ İŞ.ÇOK YAZIK
  • Bıgünleri gördük çok şükür. Ama daha kayedilecek çok mesafe var. Daha çok çalışmalı daha çok üretmeliyiz. Ürettikçe daha bağımsız, daha güçlü olacağız inşallah.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) savunma sanayisine yönelik projeleri hakkında konuştu.

TÜBİTAK'ın savunma sanayinde mayın dedektöründen uyduya, çok geniş spektrumda proje geliştirdiğini anlatan Özlü, "Örneğin Göktürk 2 Uydusu halen envanterde kullanımda ve 2.5 metre çözünürlüğe kadar görüntüleri aktarıyor" diye konuştu.

Özlü, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünde (SAGE) geliştirilen ürünler hakkında da bilgi verdi.

SAGE'de Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM) füzesinin geliştirildiğini ve şu anda envanterde bulunduğunu dile getiren Özlü, "Başarılı bir üründür. Yaklaşık 280-300 kilometreye kadar menzile sahip seyir füzesidir. SAGE, şu anda SOM füzelerinin boyutlarını küçültüp F-35 uçaklarına entegre etme çalışması yürütüyor. Bunun üretimini ise ROKETSAN yapacak" ifadesini kullanıldı.

Hassas Güdüm Kiti'nin de SAGE bünyesinde geliştirildiğini kaydeden Özlü, projenin ASELSAN tarafından üretildiğini ve envantere girdiğini bildirdi.

Özlü, Nüfuz Edici Bomba Projesi'ne de değinerek, "Bu da bir hedefi önce deliyor, içeri girip patlıyor. Özellikle mağaralardaki sığınaklarda, hem sığınağa nüfuz etme hem de nüfuzdan sonra içeride patlama şeklinde tasarlandı. Onun da üretimi yapılıyor ve envantere giriyor" şeklinde konuştu.

Bakan Özlü, insansız hava aracı (İHA) tasarlanması ve üretilmesi konusunda Türkiye'nin çok ciddi mesafe katettiğine dikkati çekti.

Özlü, "ANKA'ya, yeni bir yetenek olarak uydudan kontrol getiriliyor. Böylece ANKA, Türksat uydusunun kapsamı alanında çalışabilecek." bilgisini verdi.

Gelinen noktada bir sonraki aşamanın silahlı İHA tasarlamak ve üretmek olduğuna işaret eden Özlü, şunları kaydetti:

"Artık Türkiye, daha önce tasarladığı ve ürettiği mini, male ve taktik sınıf İHA'ları silahlandırma çalışmalarını yürütüyor. Bunda da başarılıyız, ilk örnekleri var. Bu örnekler, şu anda Özgür Suriye Ordusu'na verdiğimiz destekte kullanılıyor. Buradaki temel husus, taktik sınıfı İHA 560-600 kilogram civarında, bunun üzerindeki silah sistemi de daha küçük oluyor. Amacımız, 3,5-4 ton civarında silahlı İHA yapmak ve bunu daha güçlü silah ve kameralarla donatmak. Türkiye, İHA konusunda ciddi mesafeler aldı, dünyanın sayılı 4-5 ülkesinden birisi haline geldi."

Türkiye İHA'da "dünya markası" oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

serdarokthy ~ 8 yıl önce
Şahsen bilgisayar mühendisiyim.Savunma sanayii matematik alt yapıyı hazmedip malzeme bilimini ve işlenme teknik detaylarını yazılımlarla entegre ettiğinde her türlü cihazı üretebilecektir.Matematik detay elde edilir ama malzeme bilimi yılların tecrübesidir.Malzemeniz olur ama işleyemezsiniz örnek toryum ve bor rezervleri.Malzeme malzemeyi üretir.BU girift yapılar çözüldüğünde Ülkemiz uçaakda yapar uyduda atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk ~ 8 yıl önce
THK haksızlıkta dünya markası oldu ! ne sözleşmeye uyuluyor, ne öğrencilerin öğrenmesi gözetiliyor. sık sık dile getirilecektir bunlar buralarda. sebebi belli tabi SHGM isim ile ihbar istiyor . maksat taşlamak tabi ihbar edeni böyle şey olur mu ? ateş olmayan yerden duman çıkar mı ? İHA ile ne alaka diyeceksiniz tabi de başka türlü kimsenin haberi olmuyor bunlardan rahatsız olanlardan özür diliyorum, ama bize de günah destek istiyorum o yüzden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
V.svere yorm yazan'a ~ 8 yıl önce
Adam akıllı icraatınız yok,burada kalkmış yazım hatılarında dem vurup,seviye tespiti yapıyorsun! Titre de kendine gel. Yazında anlaşılıyor ki'' İNŞALLAH ile karın doyuyor mu? İnşallah ile teknoloji üretimi yapılıyor mu?'' müslüman da değilsin. Önce müslümanlara saygı duymayı öğren! Herşey Allah c.c izni ile olur.Vatan sever adlı arkadaş ne diyor ''Ama daha kayedilecek çok mesafe var. Daha çok çalışmalı daha çok üretmeliyiz.'' Bu tevekküldür.Müslümanlar tevekkül eder.Daha tevekkülü bile bilmeyen senin gibiler,idrak dersi vermeden önce, kendi idrak seviyelerine bir baksın! Tabi seviye olması için önce algının(idrakın) açık olması gerek ki,yazında anlaşıldığı üzere; Kendi bildiğini okuyan ve başklarını kendice hor göründüğünü sanan,aslında kendisi, seviyesiz olan birisin. Millet'e ders vermeden önce,kendi yazıklarını bir daha oku!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wers ~ 8 yıl önce
Adam ne yazmış da sen bu kadar tepki verdin Bağzı şeyler yavaş yavaş olur arkadaşlar Az sabırlı olun... Bu cihazları üretmek yerine ithal mi edelim... Tam örnek değil ama hundai nin gelişimi ni inceleyin
Wers ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar silahlı İHa ları alabilmek kolay mı,,, vermiyorlar ABD senatosu dan onay almanız lazım Ayrıca israil den aldığımız ithalatın yedek parçalarının sıkıntı olduğu günü unuttunuz galiba
Evet ~ 8 yıl önce
Evet inançlı değilim ve gördünmez şeylere inanmak istemiyorum sende bir buna saygı duy. Çok iyi bir ders verdin bana. Böyle inşallah maşallah dersem beni ne AKP kandırabilir ne de Feto. şimdi uyandım milli bir şuur geldi hemen
Saygı ~ 8 yıl önce
Senin inancın beni ilgilendirmiyor. Tahtaya da inansan veya hiçbir şeyde inanmasan, saygı duyarım. Kafirun suresi 6.ayet de ''Senin dinin sana, benim dinim bana'' der. şüphesiz ki sen neye inanırsan inan, beni inancına karşı saygılı bir şekilde bulursun.Senin veya başkasının inancını sorgulamak bana düşmez. Ben senden veya başkasından sorumlu değilim. Aynı şekilde sizde,başkaları'nın inancına saygı duymak ile yükümlüsünüz.Amacım sizi yermek değil. üzücüdür ki,islami terimleri yorumda görmenize mukabil,uygunsuz bir şekilde muhalif olmanızdır. Bıraklım artık birbirimizi küçümsemeyi,herkez inandığı şeklinde yaşasın lütfen.Biz bir olduğumuz sürece kuvvetliyiz.Akp,chp,mhp, fetö,şu bu...Bu tartışmaya girmeye gerek yok.Elbet bir gün herkez, hakettiğini bulur.
Vatan Sever'e ~ 8 yıl önce
Bildiğiniz gibi vatansever bitişik yazılır ama sizin isminizi Vatan galiba. Vatan bey, inşallah ne demek? İNŞALLAH ile karın doyuyor mu? İnşallah ile teknoloji üretimi yapılıyor mu? Daha ne seviyedesin önce onu bir idrak önce sonra yorum yazarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ayarı ~ 8 yıl önce
Senin kafadakiler karnini doyurabiliyorsa gerisini sen dusun.(dusunebilirsen)tembellikte nasil bir gelecek goruyorsun anlatsana biraz?
Off ~ 8 yıl önce
2007 yilinda hazirlanan Netflix Documentry lerde bizim gibi durone ureticilerini anlatiyor 10 yil gerideyiz, gaza gelmeyelim daha iyilerini yapmamiz lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÜSKÜDARLI ~ 8 yıl önce
SİLAHLI ANKA YI KULLANMA İHTİYAÇ OLDUGU BUGÜNKİ ORTAMDA KULLANILAMIYORSA NEZAMAN KULLANILACAK ACABA..KAÇ YIL OLDU HALA GELİŞTİRME AŞAMASINDA..BAYRAKTAR IN KULLANILMA HIZINA ERİŞİLEMEMESİ ONU İMAL EDENLERİN BAŞARISIDIR.BİR MÜDDET SONRADA TARLA İLAÇLAMALARINDA KULLNILIR VEDE DAHA SONRA TARİHİN TOZLU RAFLARINDA YERİNİ ALIR HERALDE.SAHİ BİRDE 50 ADETLİK ATAK HELİKOPTERİ VARDI ÜRETİM AKIBETİ BELLİ OLMAYAN.ÇOK LAF AZ İŞ.ÇOK YAZIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan Sever ~ 8 yıl önce
Bıgünleri gördük çok şükür. Ama daha kayedilecek çok mesafe var. Daha çok çalışmalı daha çok üretmeliyiz. Ürettikçe daha bağımsız, daha güçlü olacağız inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000