16 Ekim 2012, Salı 08:28:28

"TÜRKİYE HAVA SAHASINI ERMENİSTAN'A KAPATABİLİR"

Dağlık Karabağ’daki havaalanı krizi Ermenistan ve Azerbaycan sınırlarını aşıp Türkiye’ye de sıçradı. Azerbaycan havaalanının açılmasına karşı çıkarken, Ermeniler Hocalı Havaalanını uçuşa açma konusunda direniyor...
  • Kesinlikle kapatın ve Hocalı katliamını unutmayın.Azeri kardeşlerimizle hem fikir davranın. Çünkü biz iki devlet,bir millettiz.
  • bu gidişle azerbeycana danimarka üzerinden gideceğiz !

Azerbaycan haber ajansı APA’ya konuşan gizli bir diplomatik kaynağa dayandırılarak verilen haberde, “Eğer Ermeniler uçuşları açarsa, Türkiye Ermenistan’a hava sahasını kapatabilir” açıklaması yer aldı. Kaynak Azeri ajansa aynı zamanda Bakü ve Ankara’nın bu konuda ortak hareket etme konusunda anlaştığını dile getirdi.

Öte yandan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da APA’ya konuşarak Türkiye’nin hava sahasını kapatabileceğini dile getirdi. Ermenistan tarafından her an açılması beklenen havaalanı tansiyonu giderek yükseltirken, iki taraftan da açıklamalar devam ediyor.


'HOCALI, KATLİAMIN YAPILDIĞI YERDİR'

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elman Abdullayev, Ermenistan’ın tutumunun uluslar arası normları ihlal ettiğini söyledi.

Abdullayev, Ermenistan tarafının havaalanını sadece sivil amaçlarla kullanmayacağını askeri amaçla da kullanmayı düşündüklerini bildirdi.

'Ticari gelir uğruna, binlerce masum insanın öldürüldüğü Ermeni işgalinin iştikakçısı olmayın' şeklinde konuşan Abdullayev, “Havaalanı Ermeni askerlerinin 600’den fazla sivili öldürerek katliam yaptıkları Hocalı şehrinde yer alıyor. O dönemde havaalanı askeri amaçlı kullanılmış ve sivil ölümlerinin daha da artmasına sebep olmuştu” dedi. (Gazetevatan)

"TÜRKİYE HAVA SAHASINI ERMENİSTAN'A KAPATABİLİR"

Yorumlar

ERMENİSTANA HAVA SAHAMIZI KAPATIN. ~ 12 yıl önce
Kesinlikle kapatın ve Hocalı katliamını unutmayın.Azeri kardeşlerimizle hem fikir davranın. Çünkü biz iki devlet,bir millettiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapa bakalım ! ~ 12 yıl önce
bu gidişle azerbeycana danimarka üzerinden gideceğiz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000