13 Şubat 2012, Pazartesi 18:15:17

TÜRKİYE HAVA SAHASINDA RUMLAR SAF DIŞI!

Türkiye, Avrupa Birliği Yatay Havacılık Anlaşması'nda, Kıbrıs Rum kesimi devre dışı kaldı...
  • Hocam THY'nin açıkladığı blançoyu görebildinizmi? Tüm blanço oyunlarına alevere daleverelere rağmen zarar Ankara'dan İstanbul'a hatta ordan da Almanya'ya otoban demekki bu işler çok uçağa sahip olmakla veya çok uçmakla olmuyor. Türkiye'deki bazı hava yolları çok uçtuğu için batmıştır. Ben L/F bakarım
  • Hocam hiçbir şey yapamıyor isen lütfen gir şu aşağıdaki adrese ve bir bak THY'nin durumu nedir. Üstündekiler ya 2-5 şirketin birleşmesinden oluşan havayolları (ki LH bir sürü şirketin birleşimi), ya da resmen minibüs mantığı ile ucuzcu çalışan beleş havayolları. Niye tartışıyoruz onu da anlamadım. Ben bayrak taşıyıcımı seviyorum. Kendileriyle minimum alakam yok. Ama Türkiye'nin belki de ilk global ölçekte büyük firması olduğu için mutluyum. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_airlines_in_Europe
  • Lufhansayla THY'yi karşılaştıran ve aynı kefeye koyan sensin be arkadaşım. Bende diyorumki sadece bu iki hava yolunun ABD ve Kanada uçuşlarını karşılaştır yeter. Her hava yolunun bu ülkelere hergün kaçar seferi var? Lufthansanın 2010 yılında tek başına toplam 100 milyon yolcu taşıdığını bunun da Türkiyenin toplam yolcu trafiğine eşit olduğunu biliyormusun? yok filonun %21'i kadar geniş gövdeli uçak olmalıymışta yok neymişte sizin bu kulaktan dolma bilgilerle yaptığınız havacılığa köylü havacılığı denir. Sen İstanbulda oturup Ankarada havacılık yaparsan A-330 tabiki sana denk gelmez. Sor THY'ye öğren. Bu tür hatlarda A-330 uçuran hava yollarına köylü hava yolu dendiğini bile bilmiyorsan o senin ayıbın. Her iki hava yolunun L/F bak y
  • Bir insan ve bir uçağı aynı kefeye koymak nasıl materyalist bir zihniyettir? Ayrıca bu İst/Ank hattına A330 koydular geyiğini de yıllardır dinleriz, bi biz denk gelemedik böyle bir güzelliğe Ankara'lılar olarak :) Dünyanın pek çok inanılmaz bütçeli şirketlerinde geniş gövdeli uçak bir tane bile yoktur. Ayrıca makul olan oranın %30 olduğunu belirtiyor uzmanlar, yani 170 uçağı olan THY'nin 51 geniş gövdelisi olsa yeter (şu an 37 civarında sanırım).
  • Adamlar zaten bir süredir Aegen Airlines ile Larnaka - Londra ve Larnaka - Moskova seferlerini Türk hava sahasını kullanarek yapıyorlar. Sonuçta Aegean Yunan tescilli olduğu için ses çıkarıl(a)mıyor. Türk hava sahasını sadece Cyprus Air kullanamıyor.
  • Ya kardeşim sen ya dünya deevinin ne demek olduğunu bilmiyorsun yada çok saf olduğun için bu palavralara sen de inanıyorsun. Çok uçağa sahip olmakla dünya devi olunsaydı, çok nufusa sahip olan bir çok ülkede açlıktan ölümlerin olduğu ülke değil onlarda dünya devi ülkeler olurdu. Istanbula 2 gün kar yağdı senin dünya devi THY'ninve yer hizmetlrini veren TGS'n darmadağın oldu hala parçalarını toplayamadılar. Sadece Lufthansa kaç geniş gövdeli uçağa sahip THY kaç geniş gövdeli uçağa sahip her iki hava yolunun uzun menzilli uçuşlarını karşılaştır o bile yeter. THY'nin İST/ANK hattında A-330 İST/TAH hattında A-340 uçurması ve Tahran uçuşlarında her hafta bagaj bırakarak uçması bile bir ölçü olarak ele alınacak olursa iyi bir Chartercıdır.
  • Oktay abinin yazısı 19.08.2009 tarihinde yazılmış sanıyorum bu anlaşma bu yazıdan sonra imzalanmış, durum böyle olunca acaba yazıda ortaya konan sakıncalar ortadan kaldırılmışmıdır? yine yazıda israrla üzerinde durulan ülkemiz aleyhine olabilecek haksız rekabet, siyasi ve hukiki sorunlar en aza indirgenebilmişmidir? en önemlisi de Anlaşma mütekabiliyet/karşılıklılık esaslarına oturtulabilmişmidir. Yoksa AB taşıyıcılarının bizim taşıyıcılarımızı ezip geçmelerine imkanmı sağlanmıştır. EASA'ya üyelik konusunda bu anlaşmanın herhangi bir katkısı olacakmıdır?. Bunlar yoksa bari dua edelimde Fransa bu Anlaşmanın imzalanmasını engellesin yoksa bu Anlaşmadan büyük zararla çıkabiliriz.
  • Oktay beyin analizlerinden anladığımız kadarıyla bu yatay anlaşma her ne kadar ticari olarak Türk taşıyıcılarının ve Türkiyenin aleyhine ise de bu anlaşmanın imzalamasını müteakip Türkiyenin de EASA'ya tam üyeliğinin önü açılmış olacaktı ve Türkiye nin EASA karar mekanizmalarında yer almasıda sağlanmış olalacaktı. Türkiyenin bu anlaşmayı daha önce imzaladığı anlaşılmaktadır, ancak bırakın Türkiyenin EASA'ya tam üyeliğini ve karar mekanizmalarında yer almasını Türkiyenin JAA üyeliği sırasında elde ettiği kazanımlarında başta bakım konusundaki karşılıklı tanıma olmak üzere zora girdiği anlaşılmaktadır iyi de biz bu anlaşmayı imzalamakla ne elde etmiş oluyoruz. AB taşıyıcılarının ülkemizde çirit atmasının önünü sonuna kadar açarak ülkeye za
  • Bu anlaşmadan en çok zararlı çıkacak olan şirket Pegasus olacaktır. Bu anlaşma ile AB menşeili bir havayolu AB''deki herhangi bir havaalanından TR'ye uçabilcek. Daha önce Easyjet UK sadece İngiltere'den TR'ye uçabiliyordu. Easyjet Swiss de sadece Basel'den TR'ye uçabiliyordu. Easyjet bu durumda eminim ki SAW'da en azından 10 uçak base edecektir. Aynı şekilde Ryanair'in ne yapacağını da iyi gözlemlemek lazım. Daha önce Wizzair'e getirieln kısıtlamaları hatırlayan var mı aranızda bilmiyorum.
  • THY kendini kanıtlamış ve dünya devleri arasına yerleşmiş bir şirket. Bu şekilde yorumlar ile onu küçümseyebileceğinizi mi sanıyorsunuz. Belki niyetiniz bu değil kusura bakmayın, ama yorumunuz bu noktaya gidiyor istemeden. Eğer bu anlaşma devlere yarayacak diyor iseniz; o zaman mutlu olun, çünkü THY de bir dev artık ;)
Fransa ise konuyla ilgili tepkisini tek taraflı bir deklarasyonla belirtti.
 
Avrupa Birliği üyeleri, Türkiye ile 2010 yılından bu yana öngörülen sivil havacılık anlaşmasının imzalanması için AB Komisyonu'na yetki verdi.
 
Bu yıl içinde imzalanması beklenen anlaşmayla, Türkiye'nin Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 26 üye devletle daha önce imzaladığı ikili havacılık anlaşmaları yasal zemine kavuşacak. Ntv'nin haberine göre, Türkiye sivil havacılık anlaşması bulunmadığı gerekçesiyle Rum kesimi uçaklarına hava sahasını kapatmaya da devam edebilecek. 
 
Fransa ise limanların ve hava sahasının Rum kesimine açılması konusunda AB Konseyi'nin Türkiye'ye yaptığı çağrıları tek taraflı bir deklarasyonla hatırlattı.
 
Anlaşma, Türkiye merkezli havayollarının AB pazarına daha etkin şekilde girmesinin yolunu açıyor.

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı, konuya ilişkin olarak açıklamada bulunmuş, tüm detayları ve yatay anlaşmanın içeriğini AirportHaber'de değerlendirmişti.

Kaleme aldığı analizde yatay anlaşma için 'başımızın belası' ifadesini kullanan Erdağı, anlaşmanın neler getirip neler götüreceğini AirportHaber'de açıklamıştı.

Oktay Erdağı'nın analizi için TIKLAYINIZ...
TÜRKİYE HAVA SAHASINDA RUMLAR SAF DIŞI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Hocam THY'nin açıkladığı blançoyu görebildinizmi? Tüm blanço oyunlarına alevere daleverelere rağmen zarar Ankara'dan İstanbul'a hatta ordan da Almanya'ya otoban demekki bu işler çok uçağa sahip olmakla veya çok uçmakla olmuyor. Türkiye'deki bazı hava yolları çok uçtuğu için batmıştır. Ben L/F bakarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hocam hiçbir şey yapamıyor isen lütfen gir şu aşağıdaki adrese ve bir bak THY'nin durumu nedir. Üstündekiler ya 2-5 şirketin birleşmesinden oluşan havayolları (ki LH bir sürü şirketin birleşimi), ya da resmen minibüs mantığı ile ucuzcu çalışan beleş havayolları. Niye tartışıyoruz onu da anlamadım. Ben bayrak taşıyıcımı seviyorum. Kendileriyle minimum alakam yok. Ama Türkiye'nin belki de ilk global ölçekte büyük firması olduğu için mutluyum. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_airlines_in_Europe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Lufhansayla THY'yi karşılaştıran ve aynı kefeye koyan sensin be arkadaşım. Bende diyorumki sadece bu iki hava yolunun ABD ve Kanada uçuşlarını karşılaştır yeter. Her hava yolunun bu ülkelere hergün kaçar seferi var? Lufthansanın 2010 yılında tek başına toplam 100 milyon yolcu taşıdığını bunun da Türkiyenin toplam yolcu trafiğine eşit olduğunu biliyormusun? yok filonun %21'i kadar geniş gövdeli uçak olmalıymışta yok neymişte sizin bu kulaktan dolma bilgilerle yaptığınız havacılığa köylü havacılığı denir. Sen İstanbulda oturup Ankarada havacılık yaparsan A-330 tabiki sana denk gelmez. Sor THY'ye öğren. Bu tür hatlarda A-330 uçuran hava yollarına köylü hava yolu dendiğini bile bilmiyorsan o senin ayıbın. Her iki hava yolunun L/F bak y

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir insan ve bir uçağı aynı kefeye koymak nasıl materyalist bir zihniyettir? Ayrıca bu İst/Ank hattına A330 koydular geyiğini de yıllardır dinleriz, bi biz denk gelemedik böyle bir güzelliğe Ankara'lılar olarak :) Dünyanın pek çok inanılmaz bütçeli şirketlerinde geniş gövdeli uçak bir tane bile yoktur. Ayrıca makul olan oranın %30 olduğunu belirtiyor uzmanlar, yani 170 uçağı olan THY'nin 51 geniş gövdelisi olsa yeter (şu an 37 civarında sanırım).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adamlar zaten bir süredir Aegen Airlines ile Larnaka - Londra ve Larnaka - Moskova seferlerini Türk hava sahasını kullanarek yapıyorlar. Sonuçta Aegean Yunan tescilli olduğu için ses çıkarıl(a)mıyor. Türk hava sahasını sadece Cyprus Air kullanamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya kardeşim sen ya dünya deevinin ne demek olduğunu bilmiyorsun yada çok saf olduğun için bu palavralara sen de inanıyorsun. Çok uçağa sahip olmakla dünya devi olunsaydı, çok nufusa sahip olan bir çok ülkede açlıktan ölümlerin olduğu ülke değil onlarda dünya devi ülkeler olurdu. Istanbula 2 gün kar yağdı senin dünya devi THY'ninve yer hizmetlrini veren TGS'n darmadağın oldu hala parçalarını toplayamadılar. Sadece Lufthansa kaç geniş gövdeli uçağa sahip THY kaç geniş gövdeli uçağa sahip her iki hava yolunun uzun menzilli uçuşlarını karşılaştır o bile yeter. THY'nin İST/ANK hattında A-330 İST/TAH hattında A-340 uçurması ve Tahran uçuşlarında her hafta bagaj bırakarak uçması bile bir ölçü olarak ele alınacak olursa iyi bir Chartercıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Oktay abinin yazısı 19.08.2009 tarihinde yazılmış sanıyorum bu anlaşma bu yazıdan sonra imzalanmış, durum böyle olunca acaba yazıda ortaya konan sakıncalar ortadan kaldırılmışmıdır? yine yazıda israrla üzerinde durulan ülkemiz aleyhine olabilecek haksız rekabet, siyasi ve hukiki sorunlar en aza indirgenebilmişmidir? en önemlisi de Anlaşma mütekabiliyet/karşılıklılık esaslarına oturtulabilmişmidir. Yoksa AB taşıyıcılarının bizim taşıyıcılarımızı ezip geçmelerine imkanmı sağlanmıştır. EASA'ya üyelik konusunda bu anlaşmanın herhangi bir katkısı olacakmıdır?. Bunlar yoksa bari dua edelimde Fransa bu Anlaşmanın imzalanmasını engellesin yoksa bu Anlaşmadan büyük zararla çıkabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Oktay beyin analizlerinden anladığımız kadarıyla bu yatay anlaşma her ne kadar ticari olarak Türk taşıyıcılarının ve Türkiyenin aleyhine ise de bu anlaşmanın imzalamasını müteakip Türkiyenin de EASA'ya tam üyeliğinin önü açılmış olacaktı ve Türkiye nin EASA karar mekanizmalarında yer almasıda sağlanmış olalacaktı. Türkiyenin bu anlaşmayı daha önce imzaladığı anlaşılmaktadır, ancak bırakın Türkiyenin EASA'ya tam üyeliğini ve karar mekanizmalarında yer almasını Türkiyenin JAA üyeliği sırasında elde ettiği kazanımlarında başta bakım konusundaki karşılıklı tanıma olmak üzere zora girdiği anlaşılmaktadır iyi de biz bu anlaşmayı imzalamakla ne elde etmiş oluyoruz. AB taşıyıcılarının ülkemizde çirit atmasının önünü sonuna kadar açarak ülkeye za

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu anlaşmadan en çok zararlı çıkacak olan şirket Pegasus olacaktır. Bu anlaşma ile AB menşeili bir havayolu AB''deki herhangi bir havaalanından TR'ye uçabilcek. Daha önce Easyjet UK sadece İngiltere'den TR'ye uçabiliyordu. Easyjet Swiss de sadece Basel'den TR'ye uçabiliyordu. Easyjet bu durumda eminim ki SAW'da en azından 10 uçak base edecektir. Aynı şekilde Ryanair'in ne yapacağını da iyi gözlemlemek lazım. Daha önce Wizzair'e getirieln kısıtlamaları hatırlayan var mı aranızda bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY kendini kanıtlamış ve dünya devleri arasına yerleşmiş bir şirket. Bu şekilde yorumlar ile onu küçümseyebileceğinizi mi sanıyorsunuz. Belki niyetiniz bu değil kusura bakmayın, ama yorumunuz bu noktaya gidiyor istemeden. Eğer bu anlaşma devlere yarayacak diyor iseniz; o zaman mutlu olun, çünkü THY de bir dev artık ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000