20 Mart 2011, Pazar 09:04:03

TÜRKİYE, HAVA HAREKATINA KARŞI DEĞİL!

Birleşmiş Milletler'in Libya için aldığı 'uçuş yasağı'na destek veren Ankara, NATO'nun hava operasyonu düzenlemesine de karşı çıkmayacak.
  • Irak ve Afganistana özgürlük getirdiler şimdi sıra diğer Müslüman ülkelerde ve en sonunda Türkiye'de. Adamlar haçlı seferlerinden, dünya savaşlarından iyi ders aldılar. Unutmadılar, iyi analiz ettiler. Şimdi zaten kanını emdikleri dünyadaki Müslümanlara dünyayı dar etmeye geliyorlar. Bakın nasıl çakal sürüsü gibi ispanya fransa italya aklınıza neresi gelirsa hatta dandik polonya bile saldırıyor. Bir tek halkı askeri Müslüman ülke Türkiye var. Suudiler bile bu işe yanaşmak istemiyor. Kim Türk halkı adına hava operasyonunu destekliyor. Ben istemiyorum. Yazık
  • Simdiye kadar pek cok ulkede daha beteri oldu ama kimse mudahale etmedi onceki yorumcuya aynen katiliyorum neden baska yerlere degil de Libya, biz de alet olduk.
  • Butun arap dunyasini satin aldilar Sudan, afganistan , Irak , Lubnan boldurler , Tunusa istedikleri iktidari getirdiler simdi sira Libya'da .. daha sonra sira IRAN'da ve en son proje TURKIYE .. Bizi kandiriyorlar uyumaya devam edelim !! asil NATO mudahale etmesi gereken yerler :basta ISRAIL, filipinler , Fildisi kiyisi , Cecenistan , Sierra leone , Liberia .... uyumaya devam ...
  • tayyip amca gibi gosteris delikanlıları zaten biraz zor karsı cıkar. sesi cıkamazki üstlerine karsı
  • daha once NATO'nun ne isi var Libya'da diyenler acaba o lafin cokmu erken soyledi. Simdi ise destek vereceklermis?
  • Bosna savasinda sirplar , muslumanlari katlederken bu kadar cabuk karar vermemislerdi sirplara mudahele etmek icin, simdi libyali isyancilar degerlendi, cunki bengazi ve bolbesinde petrol var, libyayi parcalayip petrolu gasp etmek istiyorlar. Irakta zamaninda yaptiklari gibi , kuzey irak ta ki hava sahasini ucusa kapattilar ve petrolu gasp ettiler. kurtlerede koklattilar ucundan onlarada yetti zaten kokusu, acliga alistiklari icin onlar koku ile yetindiler.Bengazidede aynisi olacak.

Operasyonda arka planda kalacak ve şu anki duruma göre muharip uçak göndermeyecek. Diplomatik kaynaklar, Türkiye ile Almanya'nın çekincelerinin yerine getirildiğini ve bu iki ülkenin operasyon konusunda yumuşadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler'in Libya'ya uçuş yasağına destek veren Ankara, bu kararın uygulanabilmesi için NATO'nun böyle bir görev üstlenmesine karşı değil. Ankara, Libya için "uluslararası meşruiyet, bölgesel örgütlerin tutumu ve Libyalı muhaliflerin talepleri"ni esas alacağını açıklamıştı. BM Güvenlik Konseyi'nin kararı da Türkiye'nin hassasiyetlerini içeriyor. Bu sebeple Ankara, NATO'nun Libya'ya hava operasyonu kararı almasına karşı çıkmayacak. Fakat operasyonda arka planda kalacak ve şu an muharip uçak göndermeyi düşünmüyor.İç çatışmaların şiddetine göre ise bu karar değişebilir. Türkiye'nin hava sahasını kullandırma ya da tanker uçağı gibi daha sınırlı bir katkı verebileceği belirtiliyor.

Cuma günü operasyon için planlamalarını tamamlayan NATO büyükelçileri, dün yeniden toplandı. 28 büyükelçinin gözü Paris'teki zirvedeydi. Ancak buradan NATO'nun görev alması için bir çağrı gelmedi. NATO kaynakları ABD, İngiltere ve Kanada'nın tutumunun İttifak'ın Libya'da görev alması yönünde olduğunu bildirdi. Yetkili, bugün de yeni bir toplantı yapılabileceğini söyledi. NATO yetkilileri, cuma günkü toplantıda daha önce İttifak'ın Libya'da görev almasına karşı çıkan Almanya ve Türkiye'nin tutumunun yumuşadığını açıklamıştı. Zaman'a bilgi veren diplomatik kaynaklar, BM kararının, bu tutum değişikliğinde rol oynadığına işaret etti.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Türkiye, NATO'nun görev alması konusunda 10-11 Mart'taki savunma bakanları toplantısında üç temel şartını ortaya koydu. Genel Sekreter Rasmussen, bunları "somut talep, yasal dayanak ve bölgesel destek koşullarının oluşması" olarak sıraladı. BM uçuş yasağı kararı aldığı; Arap Ligi güçlü bir çağrıda bulunduğu ve Libyalı muhaliflerden talep geldiği için Ankara'nın gözünde gerekli şartlar oluştu. Bu sebeple uçuş yasağının uygulanabilmesi için İttifak'ın hava operasyonu düzenlemesine Türkiye artık karşı çıkmayacak. Veto hakkını kullanmaması, operasyona aktif destek vereceği anlamına gelmiyor. Libya yönetimi, tek taraflı ilan ettikleri ateşkesin uygulanması için Almanya, Türkiye, Malta ve Çin'den gözlemcilerin gelmesini beklediğini bildirdi. Ancak Türkiye, bu talebi hâlâ değerlendiriyor ve giden bir gözlemci yok. (Zaman)

TÜRKİYE, HAVA HAREKATINA KARŞI DEĞİL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Irak ve Afganistana özgürlük getirdiler şimdi sıra diğer Müslüman ülkelerde ve en sonunda Türkiye'de. Adamlar haçlı seferlerinden, dünya savaşlarından iyi ders aldılar. Unutmadılar, iyi analiz ettiler. Şimdi zaten kanını emdikleri dünyadaki Müslümanlara dünyayı dar etmeye geliyorlar. Bakın nasıl çakal sürüsü gibi ispanya fransa italya aklınıza neresi gelirsa hatta dandik polonya bile saldırıyor. Bir tek halkı askeri Müslüman ülke Türkiye var. Suudiler bile bu işe yanaşmak istemiyor. Kim Türk halkı adına hava operasyonunu destekliyor. Ben istemiyorum. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Simdiye kadar pek cok ulkede daha beteri oldu ama kimse mudahale etmedi onceki yorumcuya aynen katiliyorum neden baska yerlere degil de Libya, biz de alet olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Butun arap dunyasini satin aldilar Sudan, afganistan , Irak , Lubnan boldurler , Tunusa istedikleri iktidari getirdiler simdi sira Libya'da .. daha sonra sira IRAN'da ve en son proje TURKIYE .. Bizi kandiriyorlar uyumaya devam edelim !! asil NATO mudahale etmesi gereken yerler :basta ISRAIL, filipinler , Fildisi kiyisi , Cecenistan , Sierra leone , Liberia .... uyumaya devam ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tayyip amca gibi gosteris delikanlıları zaten biraz zor karsı cıkar. sesi cıkamazki üstlerine karsı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
daha once NATO'nun ne isi var Libya'da diyenler acaba o lafin cokmu erken soyledi. Simdi ise destek vereceklermis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bosna savasinda sirplar , muslumanlari katlederken bu kadar cabuk karar vermemislerdi sirplara mudahele etmek icin, simdi libyali isyancilar degerlendi, cunki bengazi ve bolbesinde petrol var, libyayi parcalayip petrolu gasp etmek istiyorlar. Irakta zamaninda yaptiklari gibi , kuzey irak ta ki hava sahasini ucusa kapattilar ve petrolu gasp ettiler. kurtlerede koklattilar ucundan onlarada yetti zaten kokusu, acliga alistiklari icin onlar koku ile yetindiler.Bengazidede aynisi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000