05 Kasım 2015, Perşembe 07:02:21

Türkiye en güvenli hava koridorları arasında

Mısır'daki kaza ve yayılan çatışmalar nedeniyle, pek çok ülke riskli güzergâhları kullanmamaya başladı. Anadolu da Avrupa'dan Asya'ya açılan koridor haline geldi
  • buradaki ince çizgi şu. Sadece enroute için yapılan yatırımlar ve enroute için çalışan personelin ücretleri milli maliyet hesabına dahil edilip hava sahamızı kullananlardan tahsil edilebiliyor. Havaalanları için yapıalan harcamalar ve doğrudan havaalanı için çalışan, etfaiye gibi personellere verilen paranın tek kuruşunu milli maliyete yansıtamıyorsınuz ve hava sahamızı kullananlardan da tek kuruş alamıyorsunuz. Onun için havaalanı ve havaalanı personeline harcadığınız herşey devletin bütçesinden çıkıyor. Sonuç; devlet hava sahamızı kullananlardan daha çok para alsın , kimse hava sahamızı üç kuruşa kullanmasın isteniliyor ise, enroute için hizmet veren dhmi personelinin maaşlarını artırabildiğinşz kadar artıracaksınız. Ekonomiden sorumlu sayın bakanlarımıza, yöneticilerimize duyurulur.
  • Yorum bir yanlış bir. Hava sahamızı daha çok uçak kullanması ülkemize daha çok para gireceği anlamına gelmiyor verdiğiniz hizmetin iyice ucuzlayacağı anlamına geliyor. ülkemize daha çok para girmesini istiyorsanız, o zaman maliyetleri artıracaksınız. Yani dhmi, enroute olarak adlandırılan (havaalanı dışı olarak özetlenebilir) harcamalarını artıracak ki bu harcadığı para hava sahamızı kullanan şirketlerden tahsil edilip ülkemize döviz girdisi Sağlanacak. maliyetleri artırmanın iki yöntemi var, ya enroute için verilen hava trafik kontrol hizmeti için donanım alır sist mlerinizi yenilersiniz ya da enroute için hizmet sağlayan personelinizin maaşlarını artırırsınız. Donanım ve sistemleri biz hep yurtdışından temin ettiğimiz için bir nevi verdiğimiz parayı almış oluyoruz. Yani doğrudan para girişi olmuyor sadece bedava donanım kazanmış oluyorsunuz. Ama hava trafik kontrolörlerinin aldığı ücreti artırırsanız, doğrudan ülkeye döviz girmiş oluyor. Devlet bu paradan vergi kesiyor, para kazanıy
  • Bu durum özellikle acc de görev yapmakta olan arkadaşlarımıza iş yükü olarak gelmekteyse de ülkemize daha fazla döviz gireceği için gayet iyi karşılıyorum. Irak savaşı zamanında da aynı sorunu Türkiye hava sahası için yaşamıştık. Tüm havacılık çalışanlarına güvenli uçuşlar olsun.

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağının düşerek 224 kişiye mezar olması ve giderek genişleyen çatışma alanları, havayolu şirketlerini de etkiledi. Nitekim Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de (DGAC) dünya genelindeki savaş ve çatışma bölgelerinde uçuşlara kısıtlamalar getirildiğini duyurdu. Uçuş yasağı olan bölgeler Fransız havayolu şirketlerinin sıklıkla uçtuğu; Ukrayna, Libya, Suriye, Irak, Yemen, Sudan, Güney Sudan, Somali, İran'ın kuzeydoğusu, Afganistan ve Pakistan'dan oluşan 11 ülkeyi kapsıyor. Lufthansa ve Emirates şirketlerinin de Mısır ve Ortadoğu güzergâhını kullanmaması, Anadolu'nun, Avrupa'dan Asya'ya açılan ana koridor vazifesi görmesi sonucunu beraberinde getirdi. Uçak şirketlerinin uyguladığı uçuş kısıtlamaları havacılık tarihinde farklı bir döneme girildiğinin sinyallerini veriyor.

ÜLKELER GRUPLANDI

Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçak ve son olarak DAEŞ'in Sina Yarımadası'nda düşürdüğünü iddia ettiği yolcu uçağının ardından uçuş güzergâhları farklı risk gruplarına ayrılıyor. DGAC'ın uçuş yasağı uyguladığı bölgeler turuncu ve kırmızı bölge olmak üzere 2 farklı kategoride değerlendiriliyor. Kırmızı kategori bölgelerde Fransız havacılık şirketlerinin uçuşları tamamen yasaklanırken, turuncu bölgedeki ülkelerde ise minimum irtifa kısıtlamaları getirildi. Ukrayna, Libya, Suriye, Irak, Yemen kırmızı, Sudan, Güney Sudan, Somali, İran'ın kuzeydoğusu, Afganistan ve Pakistan ise turuncu bölgeler arasında yer alıyor.

UÇUŞLARI İPTAL ETTİLER

DGAC tarafından yasak konulmayan Mısır'a ise aralarında Air France, Emirates ve Lufthansa'nın da bulunduğu birçok havacılık şirketi uçuşlarını iptal etti. Mısır da son kaza sonrası Sina Yarımadası'nı kapsayan kendi hava sahasına kısıtlamalar getirdi. Kısıtlama daha önce 3 bin 300 metre yükseklikten uçan uçakların 7 bin metre yükseklikte uçmasını öngörüyor. Ancak düşen Rus havayollarına ait uçağın olay sırasında 9 bin metre yükseklikte uçması bu önlemin ne kadar etkili olduğunun sorgulanmasına neden oldu. (Sabah)

Türkiye en güvenli hava koridorları arasında

Yorumlar

Devamı ~ 8 yıl önce
buradaki ince çizgi şu. Sadece enroute için yapılan yatırımlar ve enroute için çalışan personelin ücretleri milli maliyet hesabına dahil edilip hava sahamızı kullananlardan tahsil edilebiliyor. Havaalanları için yapıalan harcamalar ve doğrudan havaalanı için çalışan, etfaiye gibi personellere verilen paranın tek kuruşunu milli maliyete yansıtamıyorsınuz ve hava sahamızı kullananlardan da tek kuruş alamıyorsunuz. Onun için havaalanı ve havaalanı personeline harcadığınız herşey devletin bütçesinden çıkıyor. Sonuç; devlet hava sahamızı kullananlardan daha çok para alsın , kimse hava sahamızı üç kuruşa kullanmasın isteniliyor ise, enroute için hizmet veren dhmi personelinin maaşlarını artırabildiğinşz kadar artıracaksınız. Ekonomiden sorumlu sayın bakanlarımıza, yöneticilerimize duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 8 yıl önce
Yorum bir yanlış bir. Hava sahamızı daha çok uçak kullanması ülkemize daha çok para gireceği anlamına gelmiyor verdiğiniz hizmetin iyice ucuzlayacağı anlamına geliyor. ülkemize daha çok para girmesini istiyorsanız, o zaman maliyetleri artıracaksınız. Yani dhmi, enroute olarak adlandırılan (havaalanı dışı olarak özetlenebilir) harcamalarını artıracak ki bu harcadığı para hava sahamızı kullanan şirketlerden tahsil edilip ülkemize döviz girdisi Sağlanacak. maliyetleri artırmanın iki yöntemi var, ya enroute için verilen hava trafik kontrol hizmeti için donanım alır sist mlerinizi yenilersiniz ya da enroute için hizmet sağlayan personelinizin maaşlarını artırırsınız. Donanım ve sistemleri biz hep yurtdışından temin ettiğimiz için bir nevi verdiğimiz parayı almış oluyoruz. Yani doğrudan para girişi olmuyor sadece bedava donanım kazanmış oluyorsunuz. Ama hava trafik kontrolörlerinin aldığı ücreti artırırsanız, doğrudan ülkeye döviz girmiş oluyor. Devlet bu paradan vergi kesiyor, para kazanıy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iş yükü vs gelir ~ 8 yıl önce
Bu durum özellikle acc de görev yapmakta olan arkadaşlarımıza iş yükü olarak gelmekteyse de ülkemize daha fazla döviz gireceği için gayet iyi karşılıyorum. Irak savaşı zamanında da aynı sorunu Türkiye hava sahası için yaşamıştık. Tüm havacılık çalışanlarına güvenli uçuşlar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000