16 Ağustos 2011, Salı 15:15:17

"TÜRKİYE ARACILIK EDİYOR MU?

Financial Times, İranlı havayolu şirketlerinin yedek parça ve ikinci el uçakları almak için aracılara başvurmak zorunda kaldığını belirterek "Bu, büyük ölçüde Türkiye'nin üzerinden yapılıyor" iddiasına yer verdi...
Financial Times, İran Air'i Özelleştirme çabalarına dikkat çekerken Washington'un uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İranlı havayolu şirketlerinin yedek parça ve ikinci el uçakları almak için "aracılar"a başvurmak zorunda kaldığını belirterek "Bu, büyük ölçüde Türkiye'nin üzerinden yapılıyor" iddiasına yer verdi.

Financial Times gazetesi, Tahran'ın ulusal havayolu şirketi İran Air'i özelleştirmeyi amaçladığına dikkat çekerken, Washington'un uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İranlı havayolu şirketlerinin yedek parça ve ikinci el uçakları almak için "aracılar"a başvurma zorunda kaldıklarını belirtti. Gazete "Bunun, büyük ölçüde Türkiye'nin üzerinden yapıldığına inanılıyor" iddiasına yer verdi. 
 
Ekonomi gazetesi Financial Times, Tahran'ın, İran Air'i yakında 1.5 milyar doları aşkın bir bedele özelleştirmeyi umduğunu belirtirken ABD tarafından uygulanan yaptırımlar çerçevesinde şirketin, uçak ve yedek parçası almasının yasaklandığını anımsattı. 
 
Yatırımların sıkılaştırılmasının, İran yönetimini, şirketin özelleştirilmesini hızlandırmaya ittiğini savunan gazete, İran Air Genel Müdürü Ferhat Parvaresh ile yapılan mülakata yer verdi. Parvaresh "İran Air özelleştirildiğinde uçak ve yedek parça alınmasının kolaylaşacağı"nı söylerken İran Air yolcu uçaklarının, askeri operasyonlarda kullanıldığı iddialarını reddetti. 
 
FT, Uluslar arası Sivil Havacılık Örgütü'nün, uyguladığı yaptırımların sivil uçuş güvenliğini olumsuz etkilediği gerekçesiyle ABD'yi eleştirdiğini vurguladığı haberinde şunları da yazdı:

"İran Air, ülkenin özel 15 havayolu şirketi gibi yedek parça ve ikinci el uçakları satın almak için aracılara başvurmak zorunda kalıyor. Bunun, büyük ölçüde Türkiye'nin üzerinden, ancak Birleşik Arap Emirlikleri, Ukrayna ve Orta Asia devletlerinin yoluyla da yapıldığına inanılıyor" şeklinde ibareler kullandı.
"TÜRKİYE ARACILIK EDİYOR MU?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000