12 Kasım 2016, Cumartesi 10:15:54

Turkish Do&Co’da kritik gün

Mutfaktgörevi konusunda şirket yönetimiyle ters düşen çok sayıda Turkish Do&Co çalışanın bugün işine son verileceği öğrenildi.
  • Doco ile Thy bu yıl anlaşması bitiyor mu yoksa bütün bu olaylar gelişiyor
  • öncelikle bu işten çıkarımların ben sadece bir whatsapp grubu kurulması yüzünden olduguna inanmıyorum. Oyle olmadan öncede küçülme vs. bahane edilip çıkarılan fsc ler oldu ki en büyük örneği 6 ayları dolmadan tazminatsız atılan çocuklar. Bu fsc projesini bitirecekler ve daha fazla fsc çıkacak. Burdan çıkan arkadaşlarına sallayan fc ve fsc lerede söylüyorum hepiniz topun agzındasınız. Keşke birlik olup hakkınızı savunabilseniz ama Türkiye işte burası hakkını arayan herkes daha çok haksızlıga ugramakta. Sendika hert ay kesinti yapıyor ama sıra işçi hakkına gelince tık yok. Yazık günah... Haram olsun sizlere yediginiz o paralar sendikacılar.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, biliyorsunuz ilk çıkarılan takımlardan bir tanesiyiz.ister hırs diyin ister nefret umurumda değil.O zaman çıkartılmasaydık şahsım adına bu son çıkartılmayla çıkanlardan biri olurdum.Kişi hakkını, arkadaşlarının hakkını savundu diye nasıl kötü olur? Ya da nasıl bu kadar insanı yargılarsınız? O salona ben oturdum arkadaşlar, çok değerli İK suratımıza bakmadı, ağlamanız sızlamanız değiştirmiyecek gitmenizi dendi.Bizde suç neydi yemeklere cam mı attık ? Baş mı kaldırdık? ( ki bu çıkan insanlara atılan lekelere ufacık inancım yok) yani anlayacağınız şirket ya biat et ya defol diyecek kadar hayasız davranmaktadır.Bütün şeflerin vasıfları olduğunu en azından üniversite mezunu olduğunu unutmayalım.Düşünebilen bireyleriz ya da en azından sizindr öyle olduğunuza inanmak istiyorum.Hani biz bir takımdık ? Hani kader birliği? ne çabuk sattınız 200 civarı çıkartılan insanı şirkette geçireceğiniz 3-5 gün için.Kimin derdi para kimin derdi hak karar artık sizin.O zamanlar 55, 56, 57. Grubun yarısı çıkartılırken kimse sormadı neden 57 nin yarısı diye, kimse sorgulamadı şimdi kalkmış hakkını arayan yanlızca kendilerinin değil, sizin gibi olsijen israfı tiplerinde hakkını arayıp işlerinden olan bu insanları eleştirmek ya da sorgulayıp lekelemek haddinize mi ?
  • Toplantılarda pısırık durup gruplarda coşanlar delikanlılığınız telefonlardan ancak ve olay patlayınca korkudan şakır şakır birbirini satmaya başlayanlar nerede şimdi? Kovulan 122 kişi heey size diyorum, bu da mı ekmek parası hak hukuk mücadelesiydi? Bu 122 kişiden suçsuz olan gönlü güzel şerefli arkadaşları tenzih ederim. Utanmadınızmı şirketi tehdit etmeye millete boş vaadler vermeye? Akılsızsınız, sendika gücüne güç katarken sizler kaybettiniz boş laflarınıza inananları da kaybettirdiniz. İşe geri dönüş alsanız artık orada çalışamayacaksınız ve bu çocuklar sizleri ekmek yediğiniz kaba pislik yapan hainler olarak anmaya devam edecek. Ama sizin derdiniz daha çok para pardon unutmuşum işe dönüşü kim takar. Para için sattınız zaten bu kadar insanı.. Konuşsanıza tek tek aranmaya başladığınızda korkudan birbirinizi nasıl sattığınızı? Üyelik iptali edenler nerede iş işten geçti ama dimi? Bunlar konuşulmasın aman utanırsınız ama dimi bir onurlu sizsiniz çünkü alkış size. Tek utanmadan yaptığınız şey, pamuk ipliğinde bu çocukların ekmek peşinde parendeler atarak bu zor zamanda gereksiz kahramanlık yapmaya çalıştınız Alkan olmaya çalıştınız Oral gibi bocaladınız bir çok kişiyi yaktınız. Nasıl kalanların yüzüne bakacaksınız.. Eski bir dost...
  • Klavye delikanlıları amirler sizi gelin gisad a yerse yüzüme söyleyin
  • Bazılarının haberi olmadan bir watshap kuruluyor.daha ne olduğunu anlamadan işden çıkarılıyolar YAZIK!! Sevdiği işiyapan ve severek yapan üzüntüsüde olsa sıkıntılıda olsa perona girer girmez herşeyi unutuyorum diyen orası benim 2ci evim yolcular misafirlerim diyen amirlerinden yolculardan tşk alan bu gibi cocukları sorgusuz işden çıkaranlar yaşın yanında kuruda yandı misali Allaha havale ediyorum.Küçülmeye gidiliyorsa işini zorla para için yapan iş bitsede biran önce eve gidelim diyen işi sevmeyen chef lerle başlasaydınız.Anlayana
  • Helal Olsun Şirkete Böyle yediği kaba pisleyen insanları göndereceksin Adamlara Bak ya Maaş Alıp Karınlarını Doyurdukları Şirketi Tehtit Ediyorlar Şaka Gibi Ya hADİ bAKALIM Bakın Başınızın Çaresine Size Şu Şarkıyı aRMAĞAN eDİYORUM, Kendim Ettim Kendim Buldum
  • Seversin sevmezsin beni ilgilendirmiyor ama 122 kişinin ekmek parasından olduğuna sevindiğini görmek beni çok endişelendiriyor...Hangi ara bu kadar vicdansız karaktersiz oldu yurdumun güzel insanları umarım ilahi adalet tecelli bulur üzenler ile üzülenler yer değiştirir ve herkes vicdanının sesine kulak verir
  • Kişilere inanıp ortalığı ayağı kaldırıp kendilerini Kahraman ilan etmeye çalışan Fuat,Sezai,ozan şimdi rahat mısınız sizin yüzünüzden işsiz kaldık. Ben asıl hakkımı bunlara helal etmiyorum. Millete kontrolüğe laf atana kadar haberimiz olmadan WhatsApp kurup milleti ekleyip onları bu duruma düşürdüğün için iki cihanda elim yakanızda. 122 kişinin ahı sizde
  • KRB burda istediği kadar ismi geçsin,istedikleri kadar istenmesinler umurlarında değiller emin olun.KRB yalakalığına devam ediyor, o iğrenç sahte gülüşüyle olan zavallı çalışanlara oluyor.He birde eskilerde P.G şirket onun gibi konuşmalarını kimse görmüyor nede olsa torpili sağlam yerden,herkesin kankası ama herkesinde arkasından konuşur.Çıkarılanlara allah sabır,güç versin.Bütün çıkarılanlara geçmiş olsun hayatta hep başınızı dik tutun yalamadan hakkınızla ilerleyin arkadaşlar( gerçi yalamadan nasıl ilerleyecekseniz)

Mutfak görevi konusunda şirket yönetimiyle ters düşen çok sayıda Turkish Do&Co çalışanın bugün işine son verileceği öğrenildi.

Türk Hava Yolları’nın kapasite düşürmesinden sonra  ikram şirketi Turkish Do&Co da, ekonomik tedbirler alma yoluna gitti. Bir süre önce ikram konseptinde değişikliğe giden Do&Co, THY’nin uçuş ekibi sayısını düşürmesiyle birlikte uçan şeflerin bir bölümü ile yollarını ayırmak zorunda kaldı. 6 aylık çalışma süresini doldurmamış çalışanların iş akitlerini fesh eden şirket, ihtiyaç fazlası diğer personeli işten çıkarmak yerine blok mutfak görevinde kullanıyordu. Ancak Do&Co’nun bu uygulaması uçan şefler arasında rahatsızlık yarattı. Mutfakta görev yapmak istemeyen bir grup uçan şef, şirket yönetimine rest çekti. Haklarını savunmak için sendikaya üye olan ve whats up grubu üzerinden organize olan uçan şeflerin bu tutumu Do&Co yönetimini rahatsız etti.

Do&Co çalışanlarından bazılarının, şirkete sahte hesaplardan e posta göndererek ‘ Yemeklere yabancı cisim atmak ve toplu iş bırakmakla’ tehdit ettiği de iddia edildi.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Do&Co yönetimi, muhalif oluşum içerisindeki çalışanları tespit etti ve 100 civarında çalışanın işine son verilmesine karar verdi. Bazı uçan şeflerin uçuşa giderken uçuşlarının alındığı ve insan kaynaklarına davet edildiği öğrenilirken bir grup Do&Co çalışanının da bugün saat 14.00’te Sefaköy’deki Radisson Sas Otel’e çağırıldığı ve burada kendilerine iş akitlerinin fesh edildiği bilgisinin verileceği kaydedildi.

©Airporthaber.com

Turkish Do&Co’da kritik gün

Yorumlar Tüm Yorumlar (202)

Doco ~ 7 yıl önce
Doco ile Thy bu yıl anlaşması bitiyor mu yoksa bütün bu olaylar gelişiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drogba ~ 7 yıl önce
öncelikle bu işten çıkarımların ben sadece bir whatsapp grubu kurulması yüzünden olduguna inanmıyorum. Oyle olmadan öncede küçülme vs. bahane edilip çıkarılan fsc ler oldu ki en büyük örneği 6 ayları dolmadan tazminatsız atılan çocuklar. Bu fsc projesini bitirecekler ve daha fazla fsc çıkacak. Burdan çıkan arkadaşlarına sallayan fc ve fsc lerede söylüyorum hepiniz topun agzındasınız. Keşke birlik olup hakkınızı savunabilseniz ama Türkiye işte burası hakkını arayan herkes daha çok haksızlıga ugramakta. Sendika hert ay kesinti yapıyor ama sıra işçi hakkına gelince tık yok. Yazık günah... Haram olsun sizlere yediginiz o paralar sendikacılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
56.dönem FSC ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar herkese merhaba, biliyorsunuz ilk çıkarılan takımlardan bir tanesiyiz.ister hırs diyin ister nefret umurumda değil.O zaman çıkartılmasaydık şahsım adına bu son çıkartılmayla çıkanlardan biri olurdum.Kişi hakkını, arkadaşlarının hakkını savundu diye nasıl kötü olur? Ya da nasıl bu kadar insanı yargılarsınız? O salona ben oturdum arkadaşlar, çok değerli İK suratımıza bakmadı, ağlamanız sızlamanız değiştirmiyecek gitmenizi dendi.Bizde suç neydi yemeklere cam mı attık ? Baş mı kaldırdık? ( ki bu çıkan insanlara atılan lekelere ufacık inancım yok) yani anlayacağınız şirket ya biat et ya defol diyecek kadar hayasız davranmaktadır.Bütün şeflerin vasıfları olduğunu en azından üniversite mezunu olduğunu unutmayalım.Düşünebilen bireyleriz ya da en azından sizindr öyle olduğunuza inanmak istiyorum.Hani biz bir takımdık ? Hani kader birliği? ne çabuk sattınız 200 civarı çıkartılan insanı şirkette geçireceğiniz 3-5 gün için.Kimin derdi para kimin derdi hak karar artık sizin.O zamanlar 55, 56, 57. Grubun yarısı çıkartılırken kimse sormadı neden 57 nin yarısı diye, kimse sorgulamadı şimdi kalkmış hakkını arayan yanlızca kendilerinin değil, sizin gibi olsijen israfı tiplerinde hakkını arayıp işlerinden olan bu insanları eleştirmek ya da sorgulayıp lekelemek haddinize mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fesece ~ 7 yıl önce
Diline beynine sağlık arkadaşım.
Satıcı geldi hanıııım ~ 7 yıl önce
Toplantılarda pısırık durup gruplarda coşanlar delikanlılığınız telefonlardan ancak ve olay patlayınca korkudan şakır şakır birbirini satmaya başlayanlar nerede şimdi? Kovulan 122 kişi heey size diyorum, bu da mı ekmek parası hak hukuk mücadelesiydi? Bu 122 kişiden suçsuz olan gönlü güzel şerefli arkadaşları tenzih ederim. Utanmadınızmı şirketi tehdit etmeye millete boş vaadler vermeye? Akılsızsınız, sendika gücüne güç katarken sizler kaybettiniz boş laflarınıza inananları da kaybettirdiniz. İşe geri dönüş alsanız artık orada çalışamayacaksınız ve bu çocuklar sizleri ekmek yediğiniz kaba pislik yapan hainler olarak anmaya devam edecek. Ama sizin derdiniz daha çok para pardon unutmuşum işe dönüşü kim takar. Para için sattınız zaten bu kadar insanı.. Konuşsanıza tek tek aranmaya başladığınızda korkudan birbirinizi nasıl sattığınızı? Üyelik iptali edenler nerede iş işten geçti ama dimi? Bunlar konuşulmasın aman utanırsınız ama dimi bir onurlu sizsiniz çünkü alkış size. Tek utanmadan yaptığınız şey, pamuk ipliğinde bu çocukların ekmek peşinde parendeler atarak bu zor zamanda gereksiz kahramanlık yapmaya çalıştınız Alkan olmaya çalıştınız Oral gibi bocaladınız bir çok kişiyi yaktınız. Nasıl kalanların yüzüne bakacaksınız.. Eski bir dost...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mdr ~ 7 yıl önce
Klavye delikanlıları amirler sizi gelin gisad a yerse yüzüme söyleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarhoş ayyaş seni ~ 7 yıl önce
Sende kimsin ne kullanıyosun sen,forsun bitek orda mı geçiyo başka yere girip çıkamıyomusum yoksa korkundan gisada çağırdında kimi bulcaZ ver bakalım adını soyadını trrek otopark a gelsene sen delikanlıysan
sizemi kalmış ~ 7 yıl önce
Yahu sizin gibileremi kalmış bu havacılık ve hizmet sektörü.. Bayrak taşıyıcısı THY'nin çatısı altında şu konuşmalara, üsluba, hakarete ve tehditlere bak. Yazık be utanın!
ANNE ~ 7 yıl önce
Bazılarının haberi olmadan bir watshap kuruluyor.daha ne olduğunu anlamadan işden çıkarılıyolar YAZIK!! Sevdiği işiyapan ve severek yapan üzüntüsüde olsa sıkıntılıda olsa perona girer girmez herşeyi unutuyorum diyen orası benim 2ci evim yolcular misafirlerim diyen amirlerinden yolculardan tşk alan bu gibi cocukları sorgusuz işden çıkaranlar yaşın yanında kuruda yandı misali Allaha havale ediyorum.Küçülmeye gidiliyorsa işini zorla para için yapan iş bitsede biran önce eve gidelim diyen işi sevmeyen chef lerle başlasaydınız.Anlayana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih Mert ~ 7 yıl önce
Helal Olsun Şirkete Böyle yediği kaba pisleyen insanları göndereceksin Adamlara Bak ya Maaş Alıp Karınlarını Doyurdukları Şirketi Tehtit Ediyorlar Şaka Gibi Ya hADİ bAKALIM Bakın Başınızın Çaresine Size Şu Şarkıyı aRMAĞAN eDİYORUM, Kendim Ettim Kendim Buldum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fac ~ 7 yıl önce
Sen kimsin ki bu insanlara dil uzatıyorsun temizlikçi? Ver bakalım açık açık adını da bakalım o şarkıda eşlik et bize bi yardımcı ol
ayıp ~ 7 yıl önce
kimdir kansızdır. boşver o yüzden ki oldugunu. bu tarz yalakalar doco da her zaman vardı siz dik durdunuz kardeşim bu adamlar her zaman domalacaklar. Sizleri tebrik ederim dik durusunuzu bozmadıgınız için Allah ın izniyle de daha güzel işler bulursunuz.
Anadolu ~ 7 yıl önce
Seversin sevmezsin beni ilgilendirmiyor ama 122 kişinin ekmek parasından olduğuna sevindiğini görmek beni çok endişelendiriyor...Hangi ara bu kadar vicdansız karaktersiz oldu yurdumun güzel insanları umarım ilahi adalet tecelli bulur üzenler ile üzülenler yer değiştirir ve herkes vicdanının sesine kulak verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakanlar ~ 7 yıl önce
Kişilere inanıp ortalığı ayağı kaldırıp kendilerini Kahraman ilan etmeye çalışan Fuat,Sezai,ozan şimdi rahat mısınız sizin yüzünüzden işsiz kaldık. Ben asıl hakkımı bunlara helal etmiyorum. Millete kontrolüğe laf atana kadar haberimiz olmadan WhatsApp kurup milleti ekleyip onları bu duruma düşürdüğün için iki cihanda elim yakanızda. 122 kişinin ahı sizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuat sami ye ~ 7 yıl önce
Allah askina arkadaslar fuat sami denen adamin kendine hayri yoktu,siz nasil onun aklina uydunuz nasil bu hatayi yaptiniz? Kurunun yaninda yaslar da yandi onun yuzunden!
Sayın yakanlar olarak ~ 7 yıl önce
Sevgili beyni fukara iş ve güç yoksunu. Zira biraz dünyadan haberin olsaydı toplu çıkarmalarıbin 1 ay önceden çalışma bakanlığına haber verilmesi gerektiğini bilirdin. Yani ortada hiç oluşum yokken zaten bu kadar insanın çıkarılacağı gerçeği vardı. Biz senin gibi apış arası yalayıcılarını bile düşünüp anayasal bir faaliyette bulunduk. Thy çalışanları ile kendini kıyaslarken onların sahip olduğu bu hakların sendikadan kaynaklı olduğunu göremiyorsun. Ayrıca 122 kişilik grup içerisinde hiç bir grupta ve oluşumda olmayan aksaklık vb bulunmayan arkadaşlarımız var. Onlar için gerekçen nedir. Kurunun yanında yaşta yanar diye bir politikayı izlediği için onlar mı haksız biz mi? Şirketin 1-2 ay önce gözünün üzerinde kaş ver diyip tazminatsız yolladığı 6 ayı geçmediği için sildiği insanların hakkı da senin gibi sessiz kalanlardan sorulmalı. Kim olduğumu biliyorsun yüreğin varsa iki elimi yakamda buluşturursun. En azından diyorum ki iyi ki mücadele edip herkesin haklarını kazanarak işten ayrılabilmesini sağladık. Emin ol sana ve senin gibilerine rağmen çok daha fazlasıno kazanacağız. Sende sanal klavye delikanlılığı yapmaya devam edersin.
Sezai ~ 7 yıl önce
Milleti galiyana getirip arkadan izleyen sezai. Yaktınız milleti
Fuat sami gercegi ~ 7 yıl önce
Ey bilinçsiz Fuat Sami sen bi sendikaya mı bağlısın ki bir ay önce SGK bildirsin. Bilgi fukarası milleti böyle kandırdın. Bir gram bilgin sıfatın Yok. Yazık bu kadar insanı yaktın. Sen dua et bu kadar İnan'a sayesinde tazminat alıyorsun. Tek kurusu sana helal değil. Ve tabiki yanında ki beyin fukaralarına da sezai ozan gibi
Gevşek seni ~ 7 yıl önce
Fuat kadar delikanlı olup elini taşın altına sokaaydın eğer bugune kadar.Benim neden passım zedim ikramiyem ucus limitimmesai sınırlamam er boşum yok diye ağlamazdın..Sen fuatın tırnağı olamazsın.Hergün önüne ne zaman kemik koyacaklar diye beklersin.en son çanağına tekmeyi vurduklarında hırlaya hırlaya kaçarsın.Kes sesinide önünden ye.senin zihniyetindekiler yarın memleketi götürse ses etmezsiniz,hakkınız olana sarılmazsınız.bunu yapan yarın baska konuda da savunan herkesi satar.Sen köle olmaya mahkum bir zavallısın.
Başınızı Dik Tutun ~ 7 yıl önce
KRB burda istediği kadar ismi geçsin,istedikleri kadar istenmesinler umurlarında değiller emin olun.KRB yalakalığına devam ediyor, o iğrenç sahte gülüşüyle olan zavallı çalışanlara oluyor.He birde eskilerde P.G şirket onun gibi konuşmalarını kimse görmüyor nede olsa torpili sağlam yerden,herkesin kankası ama herkesinde arkasından konuşur.Çıkarılanlara allah sabır,güç versin.Bütün çıkarılanlara geçmiş olsun hayatta hep başınızı dik tutun yalamadan hakkınızla ilerleyin arkadaşlar( gerçi yalamadan nasıl ilerleyecekseniz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000