15 Ocak 2017, Pazar 09:12:40

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK yeniden uçacak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından gösteri uçuşları iptal edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığının Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK akrobasi timleri, gökyüzüyle yeniden buluşacak. Uçuş takviminin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal'a sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
  • Can derdinde iken kasap et derdinde imiş.
  • pilot açığı varsa bu iş yanlış olur ayrıca o kadar casa hafif nakliye uçağı var onları azaltıp pilotlarını kullanabilirler inşallah haber doğru değildir
  • Bu ne tezat durum sabah akşam orduda savaş pilot açığı çok yüksek boyutta diye hergün manşettlerde.bu haberde ise akro tim gösteri uçuşu muhabbetleri.önce vatanı bir emniyete alalım gösterileri sonra sabah akşam yaparız.
  • Tehlike geçti demek. OHAL ne zaman bitecek peki?
  • Gücünüzü Suriye'de gösterin aslanlar. Biz gösteri izledik yeterince. Gidin terör yuvalarını vurun. Yakıt ziyan etmeyin buralarda
  • ülkenin elbirliğiyle içine ettiler tebrikler
  • Ne bunların ???
  • Ne yüzle milletin içine çıkacaklar ki.Artık dosta korku düşmana güven veriyorlar.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gösteri uçuşları iptal edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığının Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK akrobasi timleri, gökyüzüyle yeniden buluşacak. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın emrinin ardından timler için uçuş takvimi hazırlanıyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başta TBMM olmak üzere bazı hedeflerin savaş uçaklarınca vurulmasının ardından yapılan düzenlemeler kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timlerinin 2016'daki gösteri uçuşları iptal edilmişti.

İki akrobasi timi de internet sitelerinden daha önce belirlenen takvim kapsamındaki gösteri uçuşlarının yapılmayacağını açıklamıştı. Son olarak daha önce 10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında Anıtkabir üzerinde yapılacağı açıklanan saygı uçuşunun da iptal edildiği bildirilmişti.

Yeni yılda özellikle akrobasi uçuşu takipçileri, gösteri takviminin açıklanmasını beklerken gerek Türk Yıldızları gerekse SOLOTÜRK'ün resmi internet sitelerinde uçuş takvimine ilişkin bilgi verilmedi. SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın, bu yıl gösteri yapıp yapmayacağına yönelik oluşan soru işareti, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal'ın emriyle ortadan kaldırıldı.

Orgeneral Ünal, akrobasi timlerinin gösteri yapmasına yönelik onayı verdi. Orgeneral Ünal'ın emriyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezince, SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları için yeni gösteri takvimi hazırlanmaya başlandı.

Uçuş takviminin Orgeneral Ünal'a sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Böylece akrobasi timleri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gökyüzüyle yeniden buluşacak.

'Yuva' değişikliği
Darbecilerin merkezlerinden biri olan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından kapatılmış, bünyesindeki filo komutanlıkları lağvedilmişti.

Başkentteki filo komutanlığı lağvedilen SOLOTÜRK, komutan emriyle Konya'ya taşınmıştı. SOLOTÜRK'ün de gelmesiyle Konya'daki üs komutanlığı akrobasi timlerinin merkezi durumuna gelmişti. Türk Yıldızları da üs komutanlığındaki diğer akrobasi timi olma özelliğini taşıyor.

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK yeniden uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Koyun ~ 7 yıl önce
Can derdinde iken kasap et derdinde imiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hata olur ~ 7 yıl önce
pilot açığı varsa bu iş yanlış olur ayrıca o kadar casa hafif nakliye uçağı var onları azaltıp pilotlarını kullanabilirler inşallah haber doğru değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
Bu ne tezat durum sabah akşam orduda savaş pilot açığı çok yüksek boyutta diye hergün manşettlerde.bu haberde ise akro tim gösteri uçuşu muhabbetleri.önce vatanı bir emniyete alalım gösterileri sonra sabah akşam yaparız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ~ 7 yıl önce
Tehlike geçti demek. OHAL ne zaman bitecek peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 7 yıl önce
Gücünüzü Suriye'de gösterin aslanlar. Biz gösteri izledik yeterince. Gidin terör yuvalarını vurun. Yakıt ziyan etmeyin buralarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harbi gereksizsin... ~ 7 yıl önce
Baba parası ile onur gurur ,karakter satın alınmıyor...:) o yüzden sen hep böyle kalacaksın:)) yazık bile değil sana ...ezık..:)
bravo ~ 7 yıl önce
ülkenin elbirliğiyle içine ettiler tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amacı ~ 7 yıl önce
Ne bunların ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 7 yıl önce
Ne yüzle milletin içine çıkacaklar ki.Artık dosta korku düşmana güven veriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Siz varken düşmana gerek yok. Adı TÜRK ama kendi olmayan arkadaş...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000