24 Kasım 2014, Pazartesi 08:25:05

TÜRK VE YUNAN HAVA KUVVETLERİ KONYA'DAKİ TATBİKATTA BULUŞACAK

Ege Denizi üzerinde yaşanan “it dalaşı” olaylarına imza atan Türk ve Yunan filoları, Türkiye’nin ev sahipliğinde Konya’da gerçekleşecek tatbikatta buluşacak.
  • 335.filonun konuşlu olduğu Araxos Üssü Yunanistan’ın Patras şehrine yakın, mora yarımadasının batısında dolayısıyla filonun egede 192. filo ile it dalaşı yapması bence mümkün değil, çünkü üs daha çok Adriyatik denizi kıyısında Arnavutluk ve İtalya'ya karşı konuşlanmış durumda, dolayısıyla haber yanlış bilgiler veriliyor.
  • hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden olan hayatını kaybeden insanlara oldu.
  • Vurur la bunlar birbirlerini ahahaha :))

Ege Denizi üzerinde yaşanan “it dalaşı” olaylarına imza atan Türk ve Yunan filoları, Türkiye’nin ev sahipliğinde Konya’da gerçekleşecek tatbikatta buluşacak. Balıkesir’de konuşlu 192. Kaplan Filo ile Yunan rakibi 335. Filo’nun buluşması önümüzdeki yıl 4 -15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Tatbikat iki ülke tarihi açısından önemli bir ilk özelliği taşıyor. “Tiger Meet”buluşmasında, “düşman” iki ülke, “Muharebe hava devriyesi, himaye, hava muharebesi, ve yakın hava desteği (YHD) görevlerini” icra edecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı, dev bir hava tatbikatına ev sahipliği yapacak. 1960 yılında kurulan ve Türkiye’nin 1980 yılında üyesi olduğu NATO Tiger Meet Komitesi (NTA) çatısı altında gerçekleşecek tatbikata, 100 yakın uçak ile toplam 11 ülke katılacak. Türkiye ev sahipliğindeki tatbikata ilk kez Yunanistan da katılacak. 192. Kaplan Filo’nun ev sahipliğinde 4 - 15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikatın amacı şöyle belirlendi:

* NTA üyesi ülkelerin Hava Kuvvetleri Komutanlıkları arasındaki işbirliğinin artırılması, geliştirilmesi ve birlikte çalışabilirliğin denenmesi amacıyla karma hava harekâtı icra etmek,

* Birlikte görev yapabilme kabiliyetini artırarak askeri işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmak,

* Link-16 sistemlerinin birlikte çalışabilirliğini değişik uçak ve yer sistemleri ile denemek, bu kapsamda tatbikatın etkinliğini artırmak,

* Karşılıklı taktik, teknik ve usullerin paylaşılmasına yönelik değişik hava unsurları ile muharebe hava devriyesi, himaye, hava muharebesi, ve yakın hava desteği görevlerini icra etmek.

Tatbikata, NTA üyesi; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İtalya, Polonya, Yunanistan katılacak. Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetleri hariç 50 uçağın katılması planlanıyor. Bugüne kadar Türkiye’nin yer aldığı Tiger Meet tatbikatlarına Yunanistan, Yunanistan’ın yer aldığı tatbikatlara ise Türkiye katılmıyordu. Yunan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2011 yılında da tatbikat için Türkiye’ye davet edilmiş, ancak bu buluşma gerçekleşememişti.

İt dalaşının aktörleri

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait 192. Kaplan Filo ile Yunanistan’ın Araxos Üssü’nde konuşlu 335. filo, her iki ülkenin de “hava - hava muharebesi” ile görevli savaş uçaklarından oluşuyor. Bu filolar, bugüne kadar Ege Denizi üzerinde it dalaşı olaylarında karşı karşıya geliyordu. Yapılacak ortak tatbikatın, Ege Denizi üzerindeki anlaşmazlıkların aşılması için de bir adım olması umut ediliyor.

TÜRK VE YUNAN HAVA KUVVETLERİ KONYA'DAKİ TATBİKATTA BULUŞACAK

Yorumlar

Akıncı ~ 9 yıl önce
335.filonun konuşlu olduğu Araxos Üssü Yunanistan’ın Patras şehrine yakın, mora yarımadasının batısında dolayısıyla filonun egede 192. filo ile it dalaşı yapması bence mümkün değil, çünkü üs daha çok Adriyatik denizi kıyısında Arnavutluk ve İtalya'ya karşı konuşlanmış durumda, dolayısıyla haber yanlış bilgiler veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gp ~ 9 yıl önce
hükümetlerin yanlış politikaları yüzünden olan hayatını kaybeden insanlara oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deepblue ~ 9 yıl önce
Ayrıca Yunanistan daha önce F-16 uçakları ile Anadolu kartalı tatbikatına katılmış Türkiye üzerinde uçmuştu. İlk defa katılmıyor
Misafir ~ 9 yıl önce
Vurur la bunlar birbirlerini ahahaha :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000