18 Eylül 2011, Pazar 14:07:54

TÜRK UÇAKLARINA ATEŞ AÇILDI

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki kargo uçağı Libya'da iki ayrı bölgeye paraşütle 14 ton gıda malzemesi bıraktı. Uçağa uçaksavarlarla ateş açıldı.
  • aman dikkat etsinlerde gemimizi vurdukları gibi kargolarıda adamların kafalarına düşürmesinler..
  • Bizde sizinle gurur duyuyoruz aslanlarım .Siz her gorevi en iyi sekilde yaparsınız .Korku nedir bilmezsiniz.Hava indirme, havadan atma, ulaştırma ateş altında hiçde kolay değildir .
  • nedenmi çünkü bu coğrafyada bsözüm ona en akıllı ülke bizizde ondan :))...vahhh ülkem vahhhh
  • Madem uçaklarımıza ateş ediyorlar, neden bu şartlar altında yardım göndermeye devam ediyoruz. Uçak düşse, birileri ölse bunlar düşünülmüyor mu.. Can güvenliği yok ise böyle bir şey yapılmamalı.. Yoksa şehit haberlerini kanıksadık mı? Bir Türk vatandaşı olarak verdiğimiz kayıplara son derece üzülüyorum.
  • ya komediye bak ...sandık at mutlu ol..
  • Dış ilişkiler bitmiş, ağlayanı yok.
  • komutan neden mutlu??
  • başımıza bela açacak bu bademler...ona saldır buna saldır bu ne yaaaa...libyadan sana ne yaaa...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya ziyareti sırasında kararlaştırılan Libya'ya havadan gıda yardımı ulaştırılmasına başlandı. Ankara Etimesgut Askeri Hava Üssü'nden dün Hv. Plt. Bnb. Hilmi Kadir Kavuncu ve Hv. Plt. Bnb. Murat Mocan sorumluluğunda havalanan C-130 ve C-160 tipi iki kargo uçağı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Havada İkmal Bakım ve Depo Komutanlığı ekipleriyle beraber dün akşam saatlerinde Bingazi'ye geldi.

Bingazi Askeri Havalimanından TSİ 05.00 sıralarında havalanan C-130 tipi askeri kargo uçağı, Kızılay tarafından hazırlanan gıda maddelerini Nijer sınırı yakınlarındaki Katrub yerleşim yerinin güneyine bıraktı. UGK yetkilileriyle temasa geçen uçak, malzemelerin yerine ulaştığının belirlenmesinin ardından Bingazi Askeri Havalimanına döndü.

UÇAK İSABET ALMADI

Havalimanından TSİ 06.00 civarında havalanan C-160 tipi kargo uçağına Bingazi'de bulunan AA ekibi de bindi. Yaklaşık 1 saatlik uçuşun ardından Sirte'nin güneyinde bulunan Waddan yerleşim yeri yakınlarına gelen uçakta bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Havada İkmal Bakım ve Depo Komutanlığı ekipleri malzemeleri belirlenen koordinatta paraşütle attı.

Malzemelerin atılmasının ardından aynı rotadan dönüşe geçen uçağa uçaksavarlarla ateş açıldı. Kokpitten uçaksavar mermilerinin görülmesinin ardından rotasını değiştiren uçak, hızla yükselerek Bingazi Askeri Havalimanına döndü. Havalimanında yapılan incelemede uçağın isabet almadığı belirlendi.

Ateşi açanların doğrudan kanatları hedef aldığı ancak uçağın kargosunu da boşaltmış olması sayesinde hızlı manevra yaparak ateşten kurtulduğu belirtildi.

Uçaksavarlarla ateş edilen bölgenin koordinatları ilgili birimlere iletilirken, saldırının Kaddafi'ye bağlı güçler tarafından yapılıp yapılmadığı da UGK yetkilileri tarafından soruşturuluyor.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Burada Ulusal Geçiş Konseyi askeri yetkilileriyle toplantı yapan Türk yetkililer, yardımların güvenlik nedeniyle sabah gün doğumu sırasında Sirte'nin güneyindeki Waddan yerleşim yeri ve Nijer sınırında belirlenen bölgelere atılmasını kararlaştırdı.

Uçakların hareketinden önce Bingazi Askeri Havalimanında AA muhabirine açıklama yapan Hv. Plt. Bnb. Murat Mocan, Libyalı yetkililerle yaptıkları müzakerede güvenli hareket için sabah erken saatlerinin belirlendiğini söyledi.

221 ve 222. filo komutanlığı olarak 18 personelle atışı icra edeceklerini belirten Mocan, "Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra yurtdışında ilk defa atış icra etmenin gurur ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi.

Mocan, Libyalı yetkililerin toplam 22 tonluk malzeme talep ettiğini bu atışta bu miktarın 14 tonunu atacaklarını ifade ederek, müteakip günlerde de atışların yapılmasının planlandığını anlattı.
TÜRK UÇAKLARINA ATEŞ AÇILDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
aman dikkat etsinlerde gemimizi vurdukları gibi kargolarıda adamların kafalarına düşürmesinler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizde sizinle gurur duyuyoruz aslanlarım .Siz her gorevi en iyi sekilde yaparsınız .Korku nedir bilmezsiniz.Hava indirme, havadan atma, ulaştırma ateş altında hiçde kolay değildir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedenmi çünkü bu coğrafyada bsözüm ona en akıllı ülke bizizde ondan :))...vahhh ülkem vahhhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Madem uçaklarımıza ateş ediyorlar, neden bu şartlar altında yardım göndermeye devam ediyoruz. Uçak düşse, birileri ölse bunlar düşünülmüyor mu.. Can güvenliği yok ise böyle bir şey yapılmamalı.. Yoksa şehit haberlerini kanıksadık mı? Bir Türk vatandaşı olarak verdiğimiz kayıplara son derece üzülüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya komediye bak ...sandık at mutlu ol..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dış ilişkiler bitmiş, ağlayanı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
komutan neden mutlu??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başımıza bela açacak bu bademler...ona saldır buna saldır bu ne yaaaa...libyadan sana ne yaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000