06 Ocak 2010, Çarşamba 10:51:08

Türk uçakları, yeni semalarda...

Türk Sivil Havacılığı'nda son dönemlerde yaşanan gelişmeler diğer ülkeleri kıskandıracak düzeye ulaştı.
  • Tamam güzel havacilik türkiyede de geliciyor ama kim kiskansinki ? 300 ucak birsey degilki Sadece Lufthansanin 358 ucagi var. birde Lufthansaya ait olanlari da söylersek toplam 722 ucak oluyor ve daha Lufthansa gibi cok havayollu var. THY kim kiskanacak? Abartiyorlar yine
  • THY'nin kendisine ait kaç adet uçağı ile kaç adet kiralık uçak kullandığı hakkında?
  • evet büyük gövdeli yazmalarına gerek yoktu. sadece yolcu uçağı sayısı denebilir.
  • haklısın herelde veriler jetmoyorlu bütün uçkları kapsıyor olmalı (çift ve tek kolidorlular)
  • 300 rakamı biraz şişirilmiş galiba. thy de bile kargo dahil 24 uçak var geniş gövdeli. amaaa gerçekten son 2 senedir büyük gelişim içinde olduğu dış hat yolcularının yaklaşık &50 si transit. bu tablo ile aslında ülkemiz açısından gurur duyulması gerekir. eleştirileri bırakıp sadece gurur duyulması gerekir.
  • 300 tane büyük gövdeli (geniş gövdeli - çift koridorlu anlıyorum) uçağımız mı varmış? en büyük taşıyıcımız THY, onlarda bu tip 20 civarı uçak var. Diğerlerini bilemedim. Koltuk kapasitesi artışını kıyaslamak daha doğru olmaz mı?

Türk sivil havacılığında uygulanan etkin havacılık politikaları ve gerçekleştirilen başarılı çalışmalar sonucunda, ülkemizdeki büyük gövdeli yolcu uçağı sayısının son yedi yılda iki katına çıkarak 300’e ulaşması, global havacılık endüstrisinde ülkemizi diğer ülkeler tarafından kıskandıracak bir yere getirdi.

Uçakla seyahat eden yolcu sayısının katlanarak artması ve Türk sivil havacılığına duyulan güven sayesinde uçaklarımız, 2009 yılında 17 ülkedeki yerleşik işletmeler adına başarılı uçuşlar gerçekleştirdi.

SHGM tarafından işletme ruhsatı verilen havayolu işletmeleri, 2009 yılında 67 wet lease onayı ile 132 uçakla diğer ülkeler adına uçuşlar gerçekleştirerek dünya genelinde hizmet verdi. SHGM’nin uçuş emniyeti ve güvenliğine yönelik olarak gerçekleştirdiği etkin çalışmaların yanı sıra imzalanan ikili, çoklu ve bölgesel havacılık anlaşmaları da söz konusu başarıda büyük rol oynadı.

Türk uçaklarının kiraya verildiği ülkeler arasında Avrupa kıtasının yanı sıra, Ortadoğu, Afrika ve Asya kıtalarındaki Lüksemburg, Bahreyn, Bosna Hersek, Bulgaristan, Almanya, Portekiz, Macaristan, Suudi Arabistan, Cezayir, İran, Afganistan, Bangladeş, Irak, Libya, Sudan, Kırgızistan gibi ülkeler bulunuyor.

Havacılık işletmelerimizin yurt dışında yaptıkları başarılı operasyonlar sonucu, yabancı ülkelere “Wet-lease” olarak gönderilen uçak sayısında 2010 yılında daha fazla artış olacağı tahmin ediliyor.

Havacılık sektörünün pahalı bir sektör olması dolayısıyla yurt dışında yabancı ülkeler adına gerçekleştirilen operasyonlar sonucu ülkemize milyonlarca dolar döviz girerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.

 

Türk uçakları, yeni semalarda...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
Tamam güzel havacilik türkiyede de geliciyor ama kim kiskansinki ? 300 ucak birsey degilki Sadece Lufthansanin 358 ucagi var. birde Lufthansaya ait olanlari da söylersek toplam 722 ucak oluyor ve daha Lufthansa gibi cok havayollu var. THY kim kiskanacak? Abartiyorlar yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nin kendisine ait kaç adet uçağı ile kaç adet kiralık uçak kullandığı hakkında?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet büyük gövdeli yazmalarına gerek yoktu. sadece yolcu uçağı sayısı denebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haklısın herelde veriler jetmoyorlu bütün uçkları kapsıyor olmalı (çift ve tek kolidorlular)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
300 rakamı biraz şişirilmiş galiba. thy de bile kargo dahil 24 uçak var geniş gövdeli. amaaa gerçekten son 2 senedir büyük gelişim içinde olduğu dış hat yolcularının yaklaşık &50 si transit. bu tablo ile aslında ülkemiz açısından gurur duyulması gerekir. eleştirileri bırakıp sadece gurur duyulması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
300 tane büyük gövdeli (geniş gövdeli - çift koridorlu anlıyorum) uçağımız mı varmış? en büyük taşıyıcımız THY, onlarda bu tip 20 civarı uçak var. Diğerlerini bilemedim. Koltuk kapasitesi artışını kıyaslamak daha doğru olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000