29 Mayıs 2017, Pazartesi 08:32:07

Türk uçağı Rusya semalarında denetim uçuşu yapacak

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait CN-235 tipi askeri uçak, Rusya üzerinde denetim uçuşu yapacak.
  • Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan uluslararası bir iş.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait CN-235 tipi askeri uçak, Rusya üzerinde denetim uçuşu yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, uçakta Türk ve Norveç askeri gözlemci uzmanların yer alacağını belirtti.

Açık Semalar Anlaşması (ASA) çerçevesindeki denetimin 29 Mayıs-2 Haziran arasında yapılacağını ifade eden Rıjkov, uzmanların Türkiye'ye ait CN-235 tipi uçakla sefer yapacağını aktardı.

Rıjkov, ayrıca Rus askeri uzmanlarının da denetim sırasında uçakta bulunacağını ve üzerinde anlaşma sağlanan uçuş parametrelerine kati şekilde uyulmasını ve anlaşma kapsamında öngörülen gözetim araçlarının kullanılmasını kontrol edeceğini söyledi.

Rıjkov, CN-235'lerin silahla donatılmayan bir uçak tipi olduğunu da vurguladı.

Türk uçağı Rusya semalarında denetim uçuşu yapacak

Yorumlar

portos ~ 7 yıl önce
Bu uçak NATO ile Doğu bloğu arasında 1992 yılında yapılan bir anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye geliyor ve gözlem uçuşu yapıyor. Bu yeni bir olay değil, yıllardır süren bir OS (Open Skies) görevi.Aynı şekilde, bizim CASA uçağımızda yılda 4 hafta Rusya görevi için Rusya'ya gidiyor. Her yıl NATO kapsamında Viyana da kota paylaşım toplantısı yapılıyor ve Hava Kuvvetlerinden temsilcilerimiz, subaylarımız bu toplantıya katılıyor. Silahsızlanma kapsamında yapılan bu görev, karşılıklı olarak devam ediyor. NATO ülkeleri ile ortak olarak Ukrayna,Rusya, Gürcistan ve Bosna Hersek üzerinde ASA görevleri icra ediyoruz. Bu görevlerin bazıları ortak görevler oluyor. Örneğin, Norveç ile birlikte, bizim CASA uçağı ile Rusya üzerinde görev icra edilebiliyor. Yani bu görevler normal bir anlaşma çerçevesinde yapılan, yıllardır uygulanan uluslararası bir iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000