24 Haziran 2012, Pazar 11:37:08

TÜRK UÇAĞI NEDEN SURİYE HAVA SAHASINA GİRDİ?

Katıldığı TV programında açıklama yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: Uçağımızın görev tanımı ulusal radar sistemimizin testiydi. Bu uçuş tamamen test amaçlı bir eğitim uçuşudur...
  • suriyeden baska ülkemi yoktu test için ülkede iç savaş var iyi olmuş allahtan şehidimiz yok
  • kardesim ucak once buyuk bir daire cizdi, sonra kucuk daireler tam dustugu noktada hava muhalefeti vardi. gece 1130 dan sonra 1230 gibi bir ucak daha gecti maalesef heryerde simsekler cakiyordu son 4 gundeur bolgede firtinali ve yagmurlu hava var. hic kimse buna dikkat cekmiyor
  • Geçmişten bu güne, kifayetsiz yöneticilerimizin basiretsiz açıklamaları milletimizi daha kaç kez ve kimlere karşı rezil edecek?
  • Bu ülkeyi bu hale getirenlere yazıklar olsun... Açıklamanın elle tutulur bir yanı yok. Sınır ihlali yaptı sonra uluslararası sahada vuruldu? Bu nasıl bir açıklamadır yahu? Gerçekten yazıklar olsun...
  • celiskili ifadelerle dolu hic inanasim gelmedi nedense.(yurtta sulh cihanda sulh).
  • Insanlarin nasil okuyup, nasil dusunup nasil yazacagina sen karar vereceksin ha? Insanlari icimizdeki Suriyeliler diye bastirip uste cikacaksin sen aklinca benden daha Turksun. Diyorsun ki satir aralarinda beynini yikarlar devlete orduya dusman ederler. Abicim senin beynin yikanmis ve formatlanmis zaten. Sen dusunme, sen sorgulama sakin. Okumaktan beyninin yikanmasindan korkyorsan burada ne isin var?
  • O ucak özel kesif ucagi.onla gezi yapilmaz heralde ki her devlet öbüründen stratejik sir koparmak pesinde ya SIZ yok olmaz deyip konyada yerli turizm a.s kuracaksiniz heralde?hükümet olayi kendi lehine cevirip yalniz batak a girmemek pesinde.karsina kesin rusya ve iran cikacak ve ozaman tavsiyeniz ne olur ki?
  • Devlete ve yetkililerine kızmak başka şeydir, kamuya açık bir kaynakta ilk dört yorumu yollayan kişinin yaptığı şeyi yapmak bambaşka şeydir. Saygıdeğer okuyanlar lütfen her okuduğunuz yoruma katılmayın, belkide yorumları yazanlar satır aralarında sizi devlete, millete, askere ve o uçağı kullanan pilotlara düşman etmeye çalışıyorlardır. Eğer öyle değillerse durum kendileri için daha da vahim.
  • Birincisi senin ucaginin orada isi ne? Yok egitim amacli imis, yok silahsizmis, Suriye'ye yonelik bir ucus degilmis. O zaman git o ucuslarini Konya uzerinde yap, ne isin var savas bolgesinde? Iki gundur kayip pilotlarini bulamayan, kayip ucagini bulamayan bir yonetimden gelen bu laflara inanmiyorum. Kardesim senin ucagini uluslararasi sularda dusurmuslerse boyle mi cevap verirsin?
  • 1-TC ucagi oldugu biliniyordu! - Nasil biliniyordu pilot bebegim turkusunu soyleyerekmi kendini tanitiyordu? TC uzerinden israel saldirisina maruz kalmadilarmi (sizin son 10 yildir oynadiginiz cirkin oyuna) ayrica adanada ABD ucagi yokmu? 2 uluslararasi havasasinda vurulmus- ucak alcak ucus yapiordu dolayisiyla suzulerek 1km bile gidemez vurulan bir savas ucagi Palavra atma! 3 Ucak kontrolu kaybetti suriyeye dustu- Bu tezinlede 2nci tezine kuvvet kazandirmak istiyorsun, BIRDAHA soyleyim BIR JET UCAGININ SUZULME ORANI VURULDUKTAN SONRA YOKTUR 4/5 ucak uyarilmadi 15 dakika beklediler biz suriye uzerinde cirit atarken sonra vurdular - bu tezinizlede kendi poponuzu kendiniz aciyorsunuz nato usagi oldumuzu apacik ortaya koyuyorsunuz, sen git 15 dk boyunca nekadar esad askeri nerede diye kesif ucuslari yap ve sonra bunlari tabiki barindirdigin esad karsitlarina vermek uzere yaptigin bariz belli ve hakli cikmaya calis bu kadar acik ve net bir olayada destek toplamaya calis yalanlarinla ?????

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Düşürülen uçak silahsız, tek başına uçan kimliğini gizlememiş açık bir uçaktır. Görev tanımı da Türkiye’nin kendi ulusal radar kapasitesini test etmek üzere eğitim ve testtir. Herhangi bir şekilde Suriye’ye dönük bir misyonu yoktur" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk askeri uçağının uluslararası hava sahasında vurulduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, TRT’de katıldığı canlı yayında, Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, "Uçağımız uluslararası hava sahasında vurulmuştur" diyerek, uçağın Suriye’nin hava sahasının 13 mil dışında düşürüldüğünü kaydetti.

Bakan Davutoğlu, "Düşürülen uçak silahsız, tek başına uçan, kimliğini gizlememiş açık bir uçaktır. Görev tanımı da Türkiye’nin kendi ulusal radar kapasitesini test etmek üzere eğitim ve testtir. Herhangi bir şekilde Suriye’ye dönük bir misyonu yoktur" diye konuştu.

Gerekli gördükleri zamanlama ve yöntemle adımların atılacağını belirten Davutoğlu, kimsenin Türkiye’nin kararlılığından şüphe etmemesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, Türk jetinin uluslararası hava sahasında vurulduğunu ancak Suriye hava sahasına düştüğünü bildirdi.

Davutoğlu uçağa herhangi bir uyarı gönderilmediğini de belirtirken, "Uçağımız kendi radarımızın uyarısı üzerine yapılan kısa ihlalden sonra tekrar Türk hava sahasına dönmüştür" dedi

"Uçak silahsızdı" diyen Davutoğlu, "Bu uçuştan tehdit algılamak art niyettir" şeklinde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları

Türk uçağı olduğu biliniyordu. Kimliği açıktı
Uçağımız uluslararası hava sahasında vuruldu
Uçak kontrolü kaybetti ve Suriye karasularına düştü
Uçağımıza bir uyarı sözkonusu değil
Uçak hava sahası ihlalinden 15 dakika sonra vuruldu

(Milliyet)

TÜRK UÇAĞI NEDEN SURİYE HAVA SAHASINA GİRDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

ömer ~ 12 yıl önce
suriyeden baska ülkemi yoktu test için ülkede iç savaş var iyi olmuş allahtan şehidimiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 12 yıl önce
kardesim ucak once buyuk bir daire cizdi, sonra kucuk daireler tam dustugu noktada hava muhalefeti vardi. gece 1130 dan sonra 1230 gibi bir ucak daha gecti maalesef heryerde simsekler cakiyordu son 4 gundeur bolgede firtinali ve yagmurlu hava var. hic kimse buna dikkat cekmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 12 yıl önce
Geçmişten bu güne, kifayetsiz yöneticilerimizin basiretsiz açıklamaları milletimizi daha kaç kez ve kimlere karşı rezil edecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık... ~ 12 yıl önce
Bu ülkeyi bu hale getirenlere yazıklar olsun... Açıklamanın elle tutulur bir yanı yok. Sınır ihlali yaptı sonra uluslararası sahada vuruldu? Bu nasıl bir açıklamadır yahu? Gerçekten yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanayimmi? ~ 12 yıl önce
celiskili ifadelerle dolu hic inanasim gelmedi nedense.(yurtta sulh cihanda sulh).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icmizdeki Suriyelilermis! ~ 12 yıl önce
Insanlarin nasil okuyup, nasil dusunup nasil yazacagina sen karar vereceksin ha? Insanlari icimizdeki Suriyeliler diye bastirip uste cikacaksin sen aklinca benden daha Turksun. Diyorsun ki satir aralarinda beynini yikarlar devlete orduya dusman ederler. Abicim senin beynin yikanmis ve formatlanmis zaten. Sen dusunme, sen sorgulama sakin. Okumaktan beyninin yikanmasindan korkyorsan burada ne isin var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aninda is bitirenlere ~ 12 yıl önce
O ucak özel kesif ucagi.onla gezi yapilmaz heralde ki her devlet öbüründen stratejik sir koparmak pesinde ya SIZ yok olmaz deyip konyada yerli turizm a.s kuracaksiniz heralde?hükümet olayi kendi lehine cevirip yalniz batak a girmemek pesinde.karsina kesin rusya ve iran cikacak ve ozaman tavsiyeniz ne olur ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
içimizdeki suriyeliler ~ 12 yıl önce
Devlete ve yetkililerine kızmak başka şeydir, kamuya açık bir kaynakta ilk dört yorumu yollayan kişinin yaptığı şeyi yapmak bambaşka şeydir. Saygıdeğer okuyanlar lütfen her okuduğunuz yoruma katılmayın, belkide yorumları yazanlar satır aralarında sizi devlete, millete, askere ve o uçağı kullanan pilotlara düşman etmeye çalışıyorlardır. Eğer öyle değillerse durum kendileri için daha da vahim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemezler ~ 12 yıl önce
Birincisi senin ucaginin orada isi ne? Yok egitim amacli imis, yok silahsizmis, Suriye'ye yonelik bir ucus degilmis. O zaman git o ucuslarini Konya uzerinde yap, ne isin var savas bolgesinde? Iki gundur kayip pilotlarini bulamayan, kayip ucagini bulamayan bir yonetimden gelen bu laflara inanmiyorum. Kardesim senin ucagini uluslararasi sularda dusurmuslerse boyle mi cevap verirsin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilderberg masonoglu ~ 12 yıl önce
1-TC ucagi oldugu biliniyordu! - Nasil biliniyordu pilot bebegim turkusunu soyleyerekmi kendini tanitiyordu? TC uzerinden israel saldirisina maruz kalmadilarmi (sizin son 10 yildir oynadiginiz cirkin oyuna) ayrica adanada ABD ucagi yokmu? 2 uluslararasi havasasinda vurulmus- ucak alcak ucus yapiordu dolayisiyla suzulerek 1km bile gidemez vurulan bir savas ucagi Palavra atma! 3 Ucak kontrolu kaybetti suriyeye dustu- Bu tezinlede 2nci tezine kuvvet kazandirmak istiyorsun, BIRDAHA soyleyim BIR JET UCAGININ SUZULME ORANI VURULDUKTAN SONRA YOKTUR 4/5 ucak uyarilmadi 15 dakika beklediler biz suriye uzerinde cirit atarken sonra vurdular - bu tezinizlede kendi poponuzu kendiniz aciyorsunuz nato usagi oldumuzu apacik ortaya koyuyorsunuz, sen git 15 dk boyunca nekadar esad askeri nerede diye kesif ucuslari yap ve sonra bunlari tabiki barindirdigin esad karsitlarina vermek uzere yaptigin bariz belli ve hakli cikmaya calis bu kadar acik ve net bir olayada destek toplamaya calis yalanlarinla ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000