16 Kasım 2011, Çarşamba 11:38:35

TÜRK SİVİL HAVACILIĞINDA ADINI TARİHE YAZDIRANLAR

Kocaeli Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve AirportHaber köşe yazarlarından Servet Başol, Sivil Havacılık tarihine yaptıklarını altın harflerle kazıyan onca isime rağmen son yarım yüzyılda kimsenin bu listeye girememesini irdeledi. İşte Başol'un çarpıcı yazısı...
  • aaaa rica ederim.serdarın adını ANMADAN tamamladığımız hiç bir uçuş yok.onun heykeli dikilmeli bence.
  • Ellerinden öperim sayın hocam nasil güzel bir tespittir bu vallahi tebriklerrr saygılar selamlar size :)))))
  • Benim bildiğim sivil havacılığı en önemli ölçüde etkileyen tarihe geçen hergün kulakları çınlayan insan sayın Kaptan Serdar CEBECİ'dir.Sivil havacılık genel müdürlüğü sırasında SHAT6A-rev4'ü çıkartarak dinlenme sürelerini azaltıp uçuş ve görev sürelerini artırarak uygulama tarihinden bugüne THY amsterdam kazası dahil olmak üzere yaşanmış ve yasanacak kazaların sorumlusu olmuştur. Türk sivil havacılığında yorgunluğa ve emniyetsizliğe atılmış bir basamak olmuştur. Kendisini sevgiyle anıyoruz.
  • Kimdir o???
  • Dünyanın en yaşlı pilotu ülkemizde yaşar,Türk havacılık tarihinin mihenk taşlarındandır. Birçok adını unutamadığınız kişinin hocasıdır. Hocaların hocasıda derler ona!Hem askeri hem sivil havacılıkta hem kendi,hem oğlu hemde damatlarının ögretileri kural olmuştur.Kitap çıkarmasalarda uluslararası yayınlanmasada öğretileri hala havacılıkta geçerli kişilerdir.
Geçmişte;

İmam İsmail Cevheri
Uçma denemesi,
Siracettin Doğulu
Uçma denemesi,
Hazerfen Ahmed Çelebi
Galata Kulesinden atlayışı,
Lagari Hasan Çelebi
Roketli uçuş denemesi.

Yakın tarihimizde ise;

Mithat Nuri
Tayyareci Üsteğmen, ilk Vasıta-i Tayyare isimli Türkçe teknik havacılık kitabı.
Ali Yar
İlk mühendis pilotumuz. (Paris Üniversitesi), Fen Fakültesi Dekanı.
Süvari Yüzbaşı Fesa ve İstihkam Teğmeni Yusuf Kenan Bey
Uçuş eğitimi için Fransa’ya gönderildikleri tarih, aynı zamanda Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluş yılı olarak kabul edilmektedir.
Mustafa Kemal

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
TÜRK SİVİL HAVACILIĞINDA ADINI TARİHE YAZDIRANLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
aaaa rica ederim.serdarın adını ANMADAN tamamladığımız hiç bir uçuş yok.onun heykeli dikilmeli bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ellerinden öperim sayın hocam nasil güzel bir tespittir bu vallahi tebriklerrr saygılar selamlar size :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim bildiğim sivil havacılığı en önemli ölçüde etkileyen tarihe geçen hergün kulakları çınlayan insan sayın Kaptan Serdar CEBECİ'dir.Sivil havacılık genel müdürlüğü sırasında SHAT6A-rev4'ü çıkartarak dinlenme sürelerini azaltıp uçuş ve görev sürelerini artırarak uygulama tarihinden bugüne THY amsterdam kazası dahil olmak üzere yaşanmış ve yasanacak kazaların sorumlusu olmuştur. Türk sivil havacılığında yorgunluğa ve emniyetsizliğe atılmış bir basamak olmuştur. Kendisini sevgiyle anıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kimdir o???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyanın en yaşlı pilotu ülkemizde yaşar,Türk havacılık tarihinin mihenk taşlarındandır. Birçok adını unutamadığınız kişinin hocasıdır. Hocaların hocasıda derler ona!Hem askeri hem sivil havacılıkta hem kendi,hem oğlu hemde damatlarının ögretileri kural olmuştur.Kitap çıkarmasalarda uluslararası yayınlanmasada öğretileri hala havacılıkta geçerli kişilerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000