30 Temmuz 2014, Çarşamba 10:27:45

TÜRK ŞİRKET LİBYA'DA İMDADA YETİŞTİ

Türkiye'nin önemli temsil gözetim firmalarından Merkür Group, insani yardım görevini sürdürüyor. Merkür, iç çatışmaların yeniden alevlendiği Libya'da yine imdada yetişen şirket oldu.

Türkiye'nin önemli temsil gözetim firmalarından Merkür Group, Libya'da Kaddafi döneminin sona ermesi sırasında yaşannan kaosta çok sayıda insanı uçaklarla tahliye etmişti. Merkür, iç çatışmaların yeniden alevlendiği Libya'da yine imdada yetişen şirket oldu.

Libya'ya demokrasi gelmedi ama kan ve gözyaşı da dinmedi. Ülkede yaşanan çatışmalar yabancı uyruklu insanların kendi ülkelerine kaçmalarını zorunlu hale getirdi. İç çatışmalar nedeniyle havalimanları güvensiz hale gelirken, çok sayıda yabancı uyruklu insan Libya'yı terketmenin yollarını arıyor. Başta Amerika olmak üzere Türkiye de vatandaşlarını Libya'yı terketme çağrısında bulundu.

Çok sayıda Türk şirketinin iş yaptığı Libya'daki şirketlerimizde çalışan Vietnamlı işçiler Merkür Group tarafından kurtarıldı. İki uçakla yapılan başarılı operasyonla 208 Vietnamlı işçiler Atatürk Havalimanı'na getirildiler.

Merkür Group, daha önce de Türk işçileri, Asya ve uzak doğulu işçileri de kurtarmıştı. Libya'nın tek güvenli havalimanı olan Misurata Havalimanı'ndan geçrekleşen tahliyenin başarılı geçtiği kaydedildi.





TÜRK ŞİRKET LİBYA'DA İMDADA YETİŞTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000