03 Aralık 2017, Pazar 09:56:25

"Türk sanayicisi yerli uçak için kolları sıvadı"

260 Türk şirketinin biraraya gelerek birçok önemli projeye imza attığını belirten SAHA İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede, “Yerli uçak için Türk sanayicisi kolları sıvadı” dedi.
  • Uzay kümelenmesi :))) küme nedir? Kesişim kümesi, birleşim kümesi, Ven şeması
  • Bağımsız olmak istiyorsan kimseye borcun olmayacak.600 milyar dolar borçla bağımsız olunmaz
  • bu masal ı hep dinliyoruz ama ortada milli üretilmiş bir tane piston bile yok mobilya hayvan ziraat vs önce basit sektörlerde takılsak hani buğdayı eti bile ithal ediyoz ya o bakımdan
  • buda bizim hikayemiz. aleyna ve çağatay olayı özetlemiş.
  • ilk ucaga talibim )))) parası neyse verıp alacagım))))))
  • Imal edilecek olan uçak B787 ile A350 arasi birsey olup concorde'dan muhtemelen hizli olacak. Ayrica elektrikli olacak. Biz plani yaptık şimdi batı düşünsün...
  • Airbus yıllardır uçak yapıyor, her türlü imkanı var, ar ge vs, buna raģmen kapılarla ilgili yeni bir teknolojik gelişme için 1 milyar euro ve en az 5 yıl harcayacak bu zat da 3 yıl önce kurulan bilmem ne ile yerli bilincini geliştirecek, sanayicilerimiz de uçak yapacak...Bırakın artık bu tribünlere oynamayı, yeter insanları kandırdığınız,aklımızla dalga geçtiğiniz...
  • Siz anca mehter verirsiniz. Memleketini soydular soğana çevirdiler. İtibar sıfır! Dobloya 10 liralık gaz alında şöyle bi gezin görün ortalığı. Arkaya tuğra yapıştırıp,perdeden kefen giymeye benzemiyor bu işler. Dürüst olun!
  • Saka gibisinizz gercekten saka gibii :D
  • İnşallah o günleride görürüz. Biz Kayseri de Eskişehir de bu uçak sanayimiz fabrikalarımız vardı . Ama yabancı hayranlığı o günkî zihniyet bu tesisleri kapattı. Ve yıllarca bu ülkenin beli doğrulmasın diye uğraştılar ve hâlâda bize uçak helikopter yaptirmamak için uğraşıyorlar. Düşünün sivil askeri ihtiyaçlarımız için dışarıya giden para servetler. Eğer biz askeri sivil kuruluşlar özel sektörümüz güçbirliği yapabilirsek başaramayacağımız iş yoktur. Eskiden her işi yabancılar yapardı çok şükür bizim iş adamlarımız gelişti ve tüm dünyada her iş alanında yüz güldürüyoruz . Tübitak Havaş Tusaş Sivil havacılık gen müd . Thy teknik gibi havacılik sektörü ile bu birliktelik olur neden olmasın koltuk uçak kanatı bazı elektronik parçalar bizde yapılıyor ve Boeing il Airbus bizden parçaları temin ediyor

260 Türk şirketinin biraraya gelerek birçok önemli projeye imza attığını belirten SAHA İstanbul Başkanı Hasan Büyükdede, “Yerli uçak için Türk sanayicisi kolları sıvadı” dedi.

Son dönemde hızla yerli ve milli olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Türk savunma sanayisi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını belirleyerek yerli sanayici ile buluşturan Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği SAHA İstanbul, yerli uçak projesi için de kolları sıvadı.

SEKTÖRÜN GÖZBEBEĞİ

3 yıl önce İstanbul’da kurulan Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği SAHA İstanbul’un kamuoyunda yerli bilincini oluşturmak için yapılandıklarını aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, "Bu kurumu kurarken ‘Acaba İstanbul bölgesinde uçak üretebilir miyiz?’ diyerek işe başlamıştık. O düşünce zamanla beraber İHA, savunma sanayisi ve çeşitli askeri ürün üretimine dönüştü. Özellikle 2000’li yıllardan sonra Cumhurbaşkanımızın kurduğu hükümetlerin bu konuda gösterdikleri irade Türkiye milli ve yerli savunma sanayisi için önemliydi” şeklinde konuştu.

Ulaşmaya çalıştıkları hedefin yerli sanayiyi yeniden yapılandırarak yönlendirmek olduğuna işaret eden SAHA İstanbul Başkanı, "Artık tüm askeri mühimmatımızı kendimizin üretebiliyor olmamız gerek. İnsansız Hava Aracı (İHA) yaptık. Burada bir başarı hikayemiz var. Sonucunda dışarıdan bağımsız hale gelmemiz gerekiyor. Yakında projelendirilecek yerli uçak için sanayicimizin işin neresinde olacağına dair çalışmalar yapıyoruz. Bu proje için devlete firma öneriyoruz" bilgisini verdi.

Büyükdede sözlerine şöyle devam etti: “Marmara bölgesinde 52 civarında tersane var. Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyacı olan 6 gemi ve MİLGEM Projesi bu bölgede üretiliyor. THY Teknik gibi dünyanın en saygın kurumlarından birisi İstanbul’da. Bizde ülkemizin savunma sanayisini geliştirmek için taşın altına elimizi koyduk.”

BAKANLIK DESTEKLİYOR

Bünyelerinde 260 şirket bulunduğu ve kurum olarak milli projelere imza atacak olan sanayicinin yanında oldukları bilgisini paylaşan Büyükdede, Savunma Bakanlığı'nın destek ve teşviklerinin sektöre yön verdiğini söyledi. Devlet kurumunun desteği ile sanayicilerin yer aldığı SAHA İstanbul ortaya çıktığını aktaran Başkan, "Bu kümelenmede yer alan şirketlerin hepsi özeldir" dedi.

MÜHİMMAT İHTİYACINI GİDERECEK

SAHA İstanbul’un vizyonunu da açıklayan Hasan Büyükdede Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında ihtiyaçlarını gidermek olarak ifade etti. Büyükdede stratejilerini ise şu şekilde sıraladı: “Yeni nesil savaş uçağı üretimi. Tank ve güç grubu üretimi. Orta ve yüksek irtifa hava savunma sistemi üretimi. Yeni nesil ATAK helikopteri üretimi. Genel maksat helikopterlerinin üretimi. Helikopter ve uçak gemisi yapımı. Bunun gibi alanlarda yer alabilecek büyük sanayi şirketlerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi. İşbirliklerinin kurulabilmesi. Teknoloji üreten ve yöneten insan grubunun yetiştirilmesi. Firmalarımızın ortak iş yapabilme kültürünün geliştirilmesi.Yerli ve milli teknolojinin tabana yayılması SAHA İstanbul’un öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.”

BAĞIMSIZ OLMAMIZ GEREKİYOR

Ulaşmaya çalıştıkları hedefin yerli sanayiyi yeniden yapılandırarak yönlendirmek olduğuna işaret eden SAHA İstanbul Başkanı Büyükdede, “Bu işi yapanlara destek olabilmek istiyoruz. Yerli sanayinin yanlarında olduğunu göstermek istiyoruz. Artık tüm askeri mühimmatımızı kendimizin üretebiliyor olması gerek. İnsansız hava aracı yaptık. Burada bir başarı hikayemiz var. Bu başarı hikayelerinin sayısını arttırmamız gerek. Sonucunda dışarıdan bağımsız hale gelmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

"Türk sanayicisi yerli uçak için kolları sıvadı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Uzay ~ 6 yıl önce
Uzay kümelenmesi :))) küme nedir? Kesişim kümesi, birleşim kümesi, Ven şeması

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enerjiq ~ 6 yıl önce
Bağımsız olmak istiyorsan kimseye borcun olmayacak.600 milyar dolar borçla bağımsız olunmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khk ~ 6 yıl önce
1 khk ile sileriz
milli-yerli ~ 6 yıl önce
bu masal ı hep dinliyoruz ama ortada milli üretilmiş bir tane piston bile yok mobilya hayvan ziraat vs önce basit sektörlerde takılsak hani buğdayı eti bile ithal ediyoz ya o bakımdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
o sen olsan bari ~ 6 yıl önce
buda bizim hikayemiz. aleyna ve çağatay olayı özetlemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ))) ~ 6 yıl önce
ilk ucaga talibim )))) parası neyse verıp alacagım))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen biri ~ 6 yıl önce
Imal edilecek olan uçak B787 ile A350 arasi birsey olup concorde'dan muhtemelen hizli olacak. Ayrica elektrikli olacak. Biz plani yaptık şimdi batı düşünsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sallamayın artık ayıp ~ 6 yıl önce
Airbus yıllardır uçak yapıyor, her türlü imkanı var, ar ge vs, buna raģmen kapılarla ilgili yeni bir teknolojik gelişme için 1 milyar euro ve en az 5 yıl harcayacak bu zat da 3 yıl önce kurulan bilmem ne ile yerli bilincini geliştirecek, sanayicilerimiz de uçak yapacak...Bırakın artık bu tribünlere oynamayı, yeter insanları kandırdığınız,aklımızla dalga geçtiğiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 6 yıl önce
Siz anca mehter verirsiniz. Memleketini soydular soğana çevirdiler. İtibar sıfır! Dobloya 10 liralık gaz alında şöyle bi gezin görün ortalığı. Arkaya tuğra yapıştırıp,perdeden kefen giymeye benzemiyor bu işler. Dürüst olun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doblo ~ 6 yıl önce
Doblo araçlar sadece dizel olarak üretilmiyo muydu?
Yaw he hee ~ 6 yıl önce
Saka gibisinizz gercekten saka gibii :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
........ ~ 6 yıl önce
İnşallah o günleride görürüz. Biz Kayseri de Eskişehir de bu uçak sanayimiz fabrikalarımız vardı . Ama yabancı hayranlığı o günkî zihniyet bu tesisleri kapattı. Ve yıllarca bu ülkenin beli doğrulmasın diye uğraştılar ve hâlâda bize uçak helikopter yaptirmamak için uğraşıyorlar. Düşünün sivil askeri ihtiyaçlarımız için dışarıya giden para servetler. Eğer biz askeri sivil kuruluşlar özel sektörümüz güçbirliği yapabilirsek başaramayacağımız iş yoktur. Eskiden her işi yabancılar yapardı çok şükür bizim iş adamlarımız gelişti ve tüm dünyada her iş alanında yüz güldürüyoruz . Tübitak Havaş Tusaş Sivil havacılık gen müd . Thy teknik gibi havacılik sektörü ile bu birliktelik olur neden olmasın koltuk uçak kanatı bazı elektronik parçalar bizde yapılıyor ve Boeing il Airbus bizden parçaları temin ediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz demedik ~ 6 yıl önce
Olmaz demedik ama 3 yılda 5 yılda olacak işler değil bunlar... Deneyimli eleman üst düzey bir alt yapı olmadığı sürece düzgün bişeylerde çıkmaz ortaya zaten..
Öncelikle ~ 6 yıl önce
Bindiğimiz arabayı Kayseri'de yapsınlar da görelim. Uçak ve helikopter elbette yapılır sonrasında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000