23 Ocak 2018, Salı 08:56:07

Türk pilottan inanılmaz manevra!

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatında Türk pilot dünya savaş tarihine geçecek bir risk alarak inanılmazı başardı.
  • hocam haber konusunda çok iyisiniz o atılan mühimmat popeye adlı mühimmatdır envaterimizde o mühimmatı sadece f4 2020 phantom uçağı atar ve o mühimmatın da minimum atış irtifası 2100 feet dir o uçakta 20 metre alçalamaz alçalırsa anında indirirler zaten
  • burada Türkiyeyi ve orduyu öven yorumlara eksi veren hainlerin tespit edilmesini dilerim.pkklı,dhkpcli,fetocu hain sürüleri!
  • batı hayranı ezikler bu durumu anlayamaz.gurur duyduk biz.
  • HELAL OLSUN SİZİ VEREN ALLAHA KURBAN OLAYIM
  • masallah askerlere. allah hepsine guc ve kuvet versin. amin.
  • Pilotlarımızla gurur duyuyorum fakat bu haber biraz abartılı. O mühimmat o şekilde atılmaz, üstelik füze değil serbest düşen bir bomba. Profesör de eski bir pilot değil.
  • Akıllara STAR WARS'da Luke Skywalker'ın proton bombası ile DEATH STAR'a ölümcül vuruşu hatırlatmıştır.Onlar filmini yapar , biz gerçeğini...GÜÇ SİZİNLE olsun yiğitler.
  • Allahına kurban aslanlarım benim Allah güç versin bu Aslanlara Her ölü pkk piç iyi piç
  • Hainler kudursun
  • Asker kökenlimiymiş???

Afrin'de, bir tüneldeki PYD hedefini vurmak isteyen Türk pilot, hedefi yukarıdan bomba bırakarak vuramayacağı için, yere 20 metre kadar yaklaşarak hedefi imha etti. Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatında Türk pilot dünya savaş tarihine geçecek bir risk alarak inanılmazı başardı. PYD'li teröristlerin bir tüneldeki inine bomba bırakmak isteyen pilot, yere 20 metre mesafeye kadar alçalarak tüneldeki hedefi vurdu. Afrin'deki teröristler bir dağın altını silah ve mühimmat deposu haline getirmişti. Pilot, Afrin'deki teröristler tarafından, içi silah deposu haline getirilen bir dağı vurma görevini aldı. Ancak depo dağın altındaki bir tünelde bulunduğu için yukarıdan bırakılacak bir bomba işe yaramayacaktı. Pilot bu noktada inanılmaz bir risk almayı tercih etti. Aklındaki manevrayı gerçekleştirebilmek için öngörülen süresi de hayli kısıtlıydı.

30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Ve pilot harekete geçti. Pilot, silah deposunun ağzına lazerle işaret koydu. Ateşlemeyi yatay olarak yapması gerekiyordu. Deponun ağzını tam olarak görebilmek için hızla alçaldı. Öyle ki, istediği mesafeye geldiğinde yerden sadece 20 metre yüksekteydi. Bu büyük riske rağmen her şey yolunda gitti. Yatay olarak ateşlenen füze tam isabetle hedefi vurdu. Öyle ki, tepenin arkasına açılan diğer girişten de dumanlar yükseldi.

MESUT HAKKI CAŞIN: 30 SANİYESİ VARDI

Hürriyet'e konuşan eski bir savaş pilotu olan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın pilotun inanılmaz manevrasını şöyle yorumladı:

"Pilot bu hedefi görüyor. Belli bir mesafeden hedef tespiti yapmış. Ona göre dalış açısını planlamış. En büyük riski göze alarak tüm hedefleri vurabileceğini göstermiş. Buradaki yaklaşması, açısı pilotun inisiyatifine kalmıştır. Çünkü pilot demek, karar verebilen, inisiyatif sahibi, riski göze alabilen insan demektir. Kahramandır. Herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Tehdit süresi 30 saniyenin altında. 30 saniye içinde karar vermesi gerekiyordu. Bir de füzenin blast etkisi var. Zamanında kaçırmayı yapamazsa, kendi füzemizle kendimizi vururduk."

Türk pilottan inanılmaz manevra!

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

anonim ~ 6 yıl önce
hocam haber konusunda çok iyisiniz o atılan mühimmat popeye adlı mühimmatdır envaterimizde o mühimmatı sadece f4 2020 phantom uçağı atar ve o mühimmatın da minimum atış irtifası 2100 feet dir o uçakta 20 metre alçalamaz alçalırsa anında indirirler zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 6 yıl önce
burada Türkiyeyi ve orduyu öven yorumlara eksi veren hainlerin tespit edilmesini dilerim.pkklı,dhkpcli,fetocu hain sürüleri!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kılıştar ~ 6 yıl önce
hayin kılıştarrr
Türk 1071 ~ 6 yıl önce
batı hayranı ezikler bu durumu anlayamaz.gurur duyduk biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖNCE VATAN ~ 6 yıl önce
HELAL OLSUN SİZİ VEREN ALLAHA KURBAN OLAYIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grb ~ 6 yıl önce
masallah askerlere. allah hepsine guc ve kuvet versin. amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 6 yıl önce
Pilotlarımızla gurur duyuyorum fakat bu haber biraz abartılı. O mühimmat o şekilde atılmaz, üstelik füze değil serbest düşen bir bomba. Profesör de eski bir pilot değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skywalker ~ 6 yıl önce
Akıllara STAR WARS'da Luke Skywalker'ın proton bombası ile DEATH STAR'a ölümcül vuruşu hatırlatmıştır.Onlar filmini yapar , biz gerçeğini...GÜÇ SİZİNLE olsun yiğitler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sinemalarda ~ 6 yıl önce
Afrin güç uyanıyor
Luke ~ 6 yıl önce
sivaslı olabilirmi gardaş ?
Pilot ~ 6 yıl önce
Allahına kurban aslanlarım benim Allah güç versin bu Aslanlara Her ölü pkk piç iyi piç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grb ~ 6 yıl önce
amin insallah
Havacı Türk ~ 6 yıl önce
Hainler kudursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Asker kökenlimiymiş???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 6 yıl önce
Aydın’dan akademi pilotuymuş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000