14 Ocak 2014, Salı 10:21:19

TÜRK PİLOTLARIN BAŞARISI BİR İDDİAYI DAHA ÇÜRÜTTÜ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'deki havayolu şirketlerinde görev yapan pilotların dil yeterliğiyle ilgili sınav sonuçlarını değerlendirdi.
  • yabancı ülke pilotları özelikle rusya, benim pilotumun ingilizce seviyesi level 5 tir diyor ve sınava tabi tutmuyor. shgm de benim pilotumu sınava tabi tutyor level 4 zorunluluğu getiriyor. diyorum ki pilotaj eğtiminden sonra sınavı sen yapıyorsun yeterli deyip atpl veriyorsun. kendinle çelişip ey türk pilotu gel seni zorunlu level 4 alman için sınava alıyım. anlayan varsa ileri çıksın ayağa kalksın ve konuşsun. sen önce şu yabancıları gönder ülkelerine benim işsiz pilotlarım aslan gibi uçakları uçursunlar. lüzümsuz işleri kendine iş edinme.
  • Haksız fazla maaş alan sonra da hakkederek alandan kendini üstün gören ilginç kesim. Uçuşları olmadığı gün Nişantaşı SES barda görebileceğiniz, hesap ödetecek adam arayan ve böyle geçinen kimse.
  • Hem çok küstahlar hem de çok saygısızlar. Eğitimsiz adama çok para verirsen ya ...... ya da ..... . Hele ki bu bir Türk kızıysa, olayda son nokta. Çok bilmiş hareketlerine, bir de haketmedikleri kadar lüks arabalar filan. 30 yıllık teknik hayatımda onlar kadar havalısını ve pahalısını görmedim. Pilotların arkasından konuşuyorlar, çalışırkeb duyoruz. Rezillik. Maaşlarını haketmiyorlar. Çok fazla. Öyle olunca da, zor kazananları hor görüyorlar.
  • Dünya geneline bir bakın. Pilotlar level 4 e girmiş mi? Fransızlarla İspanyollar girmedi. Dil durumuna bir bakın. Fransızlar, İspanyollar, İtalyanlar, Ruslar,..... Daha bir sürü örnek var. Bunlar ingilizce mi konuşuyor. Dökülüyorlar. Türk pilotlar bunlardan daha iyi ingilizce konuşuyor. En azından bir kısım TOEIC veya TOEFL getirdi. Genelde çoğu level 4 ve üzeri aldı. THY de hepsi tekrar sınava alındı. En az level 4 olanlar dış hat uçuyor. Şirkete giriş ön koşulu IELTS, TOEFL, KPDS gibi sınavlar. Ayrıca şirket tekrar da sınav yapıyor ki bu belgelere rağmen. Şimdi sorarım size. Dünyada bu kadar ingilizce sınavına giren başka hangi ülkenin pilotları var? Danimarkalı iki pilot hazımsızlık edip laf uydurdu. Acısını THY pilotları çekti. Şimdi siz o Danimarkalılara inanacak mısınız? Danimarkalı'ya bakarsan Peygamberimize bile küfür ve hakaret ediyor. Avrupa'da teröre destek veren ülkelerden. Bunların sözüyle mi yani. Geçin bunları azizim.
  • Aynen katılıyorum. Bu maaşlar yaptıkları işe göre çok fazla ve gerçekten gereksiz fazla. Eğer şirket Kabin maaşlarını düşürürse ciddi bir tasarruf yapmış olur. Hepsine muvafakatname imzalatırsın. İmzalamayanı işten atarsın. Yerine çok daha az maaşa bu işi yapacak binlerce genç var.Yazık şunca verilen paraya.Ne gereği var. Kabin memuru dediğin 2 ayda yetişiyor 6 ayda tecrübe kazanıyor. Kalifiye bir meslek değil sonuçta. Zaten tahminimce yakındır bu işlem. Bakalım o zaman buradan pilotlara sallamak neymiş hep beraber görelim.
  • Kabin gereksiz yere aşırı maaş alıyor. THY kokpit olarak yönetime destek verelim bu maaşları düşürttürelim. Bu güruh fazla oldu artık. Klavye delikanlılığını görsünler. Onların 4 te 1 maaşına bu işi yapacak onbinler dışarıda sırada. Buna bir dur demek lazım. THY personel Başkanlığı'nı göreve davet ediyorum. Bu projeyi hemen başlatın.
  • Söyleyin bana Ne Zaman Türk Pilotları Rum Pilotlaını Dövecek he ne zaman!!
  • Yurt dışında babasının parasıyla okuyan ama orada da bir baltaya sap olamayan, yine baba parasıyla 60 bin euro ya ATPL satın alan sonra 30 bin euroya line eğitimi satın alan ama hala bir baltaya sap olamayan ama herkes gibi istendiğinde 300 tl ye ingilizce öğrenilebilen ingilizceyi ana dili gibi konuştuğu için uçak uçurabileceğini zanneden hatta şuanda da bir şekilde torpille uçurup pilot olduğunu zanneden zavallılar. Herkes ingilizce öğrenebilir, herkes ATPL alabilir çünkü parayla, herkes kaptan da olabilir, ama herkes PILOT olamaz. Sizin mantığınızla bütün hindistan vatandaşları pilot olabilir. Çok para harcadınız biliyoruz. Ama para harcadınız. Ama pilot olamadınız. Ağlamayın, her şeye çamur atmayın, beyinsiz ve yeteneksizliğinizi bu şekilde saldırarak kapatamassınız.. Hadi başka kapıya.
  • HANİ TÜRK PİLOTLARI BEKLENTİLERİNİZİ KARŞILAYAMIYORLAR YA....
  • Ya saçma sapan bir yazı ve saçma sapan bir yaklaşım. Bir kere zaten Level 4 sınavı denilen bir kavram yok. Sınavın orijinal ismi ICAO EPL (ICAO English Proficiency Level). Bir ikincisi de Level 3 geçer bir not değil. Bir üçüncüsü de ezber tekniğiyle ingilizce bir sınavın geçilebileceği tek ülke Türkiye olsa gerek çünkü frezyoloji dışında hello 'nun ne anlama geldiğini bilemeyen bazı arkadaşlar hatrı sayılır şirketlerde uçmaya devam ediyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İngilizce bilgisi tartışılan Türk pilotlar, dil yeterliliği sınavlarında üstün başarı gösterdiğini duyurdu.

THY'de bir dönem çalışan yabancı pilotların "Türk pilotlar İngilizce bilmiyor" iddiaları dil yeterlilik sınav sonuçları ile resmen çürüdü.

ICAO Level 4 sınavına katılan Türk pilotlar, yüksek başarı ortalamasıyla dikkat çekti.

SHGM'den yapılacan açıklamada, " Şu ana kadar 4913 pilot, dil yeterliliği sınavına girmiş olup; bunların 4701'i Seviye3 veya daha yüksek not alarak başarılı olmuşlardır" denildi.

Bu arada Tailwind Havayolları, Türk hava taşıyıcıları arasında SAFA denetimlerini sıfır bulguyla tamamladı. 2013 yılında; Türk Hava Taşıyıcıları, sırası ile İngiltere, Rusya ve Almanya'dan sonra 4. sırada yer aldı. Türk şirketler toplam, 544 SAFA denetimi geçirdi.

TÜRK PİLOTLARIN BAŞARISI BİR İDDİAYI DAHA ÇÜRÜTTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

hıdır kocakaya ~ 10 yıl önce
yabancı ülke pilotları özelikle rusya, benim pilotumun ingilizce seviyesi level 5 tir diyor ve sınava tabi tutmuyor. shgm de benim pilotumu sınava tabi tutyor level 4 zorunluluğu getiriyor. diyorum ki pilotaj eğtiminden sonra sınavı sen yapıyorsun yeterli deyip atpl veriyorsun. kendinle çelişip ey türk pilotu gel seni zorunlu level 4 alman için sınava alıyım. anlayan varsa ileri çıksın ayağa kalksın ve konuşsun. sen önce şu yabancıları gönder ülkelerine benim işsiz pilotlarım aslan gibi uçakları uçursunlar. lüzümsuz işleri kendine iş edinme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin-Ekşi sözlük ~ 10 yıl önce
Haksız fazla maaş alan sonra da hakkederek alandan kendini üstün gören ilginç kesim. Uçuşları olmadığı gün Nişantaşı SES barda görebileceğiniz, hesap ödetecek adam arayan ve böyle geçinen kimse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ekipleri ~ 10 yıl önce
Hem çok küstahlar hem de çok saygısızlar. Eğitimsiz adama çok para verirsen ya ...... ya da ..... . Hele ki bu bir Türk kızıysa, olayda son nokta. Çok bilmiş hareketlerine, bir de haketmedikleri kadar lüks arabalar filan. 30 yıllık teknik hayatımda onlar kadar havalısını ve pahalısını görmedim. Pilotların arkasından konuşuyorlar, çalışırkeb duyoruz. Rezillik. Maaşlarını haketmiyorlar. Çok fazla. Öyle olunca da, zor kazananları hor görüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dünyada durum ~ 10 yıl önce
Dünya geneline bir bakın. Pilotlar level 4 e girmiş mi? Fransızlarla İspanyollar girmedi. Dil durumuna bir bakın. Fransızlar, İspanyollar, İtalyanlar, Ruslar,..... Daha bir sürü örnek var. Bunlar ingilizce mi konuşuyor. Dökülüyorlar. Türk pilotlar bunlardan daha iyi ingilizce konuşuyor. En azından bir kısım TOEIC veya TOEFL getirdi. Genelde çoğu level 4 ve üzeri aldı. THY de hepsi tekrar sınava alındı. En az level 4 olanlar dış hat uçuyor. Şirkete giriş ön koşulu IELTS, TOEFL, KPDS gibi sınavlar. Ayrıca şirket tekrar da sınav yapıyor ki bu belgelere rağmen. Şimdi sorarım size. Dünyada bu kadar ingilizce sınavına giren başka hangi ülkenin pilotları var? Danimarkalı iki pilot hazımsızlık edip laf uydurdu. Acısını THY pilotları çekti. Şimdi siz o Danimarkalılara inanacak mısınız? Danimarkalı'ya bakarsan Peygamberimize bile küfür ve hakaret ediyor. Avrupa'da teröre destek veren ülkelerden. Bunların sözüyle mi yani. Geçin bunları azizim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KATILIYORUM ~ 10 yıl önce
Aynen katılıyorum. Bu maaşlar yaptıkları işe göre çok fazla ve gerçekten gereksiz fazla. Eğer şirket Kabin maaşlarını düşürürse ciddi bir tasarruf yapmış olur. Hepsine muvafakatname imzalatırsın. İmzalamayanı işten atarsın. Yerine çok daha az maaşa bu işi yapacak binlerce genç var.Yazık şunca verilen paraya.Ne gereği var. Kabin memuru dediğin 2 ayda yetişiyor 6 ayda tecrübe kazanıyor. Kalifiye bir meslek değil sonuçta. Zaten tahminimce yakındır bu işlem. Bakalım o zaman buradan pilotlara sallamak neymiş hep beraber görelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hıdır kocakaya. ~ 10 yıl önce
çok doğruyerinde bir açıklama. sen yabancıları gönder gitsinler. benim aslan gibi pilotlarım uçakları uçurur, merak etmeyin
Pilotları bırakın ~ 10 yıl önce
Kabin gereksiz yere aşırı maaş alıyor. THY kokpit olarak yönetime destek verelim bu maaşları düşürttürelim. Bu güruh fazla oldu artık. Klavye delikanlılığını görsünler. Onların 4 te 1 maaşına bu işi yapacak onbinler dışarıda sırada. Buna bir dur demek lazım. THY personel Başkanlığı'nı göreve davet ediyorum. Bu projeyi hemen başlatın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya senin? ~ 10 yıl önce
sen kokpit olarak 'gereksiz yere çok' maaş alırken bir sıkıntı yok ama değil mi?
ya senin diyen ~ 10 yıl önce
Senin gibi dili uzun, ama aklı kısa yaratıklar yüzünden bu maaşlar değişecek. Pilotlarla bir tutuyorsunuz kendinizi. O zaman sizi de alalım sim - check e. Bir kere geçin, her zaman konuşun. Zaten herkesi küçük görmenizden bu hale geldiniz.
komik ~ 10 yıl önce
bürrrrssstttt yavaş gel. Ben bu sektörden değilim. Yorumunuz tek taraflı olduğu için öyle yazdım. Bence de fazla ama sizinkilerde aşırı ötesi fazla. Senin bahsettiğin şunun gibi; THY'nin personeline 100-200 TL verirken yöneticilerin 50-60 bin TL prim vermesi. Ya da m.vekillerinin vatandaş için günlerce haftalarca tartışıp %3 zam, kendilerine hemen o gece %100 veya daha fazla zam yapması gibi adaletsiz. Sende kabin memurlarının yaptığı işi bir sefer yap ozaman. Objektif olarak yorum yapmıştım sadece. Siz pilotların çoğu ver yiyim ser yatıyım mantığında insanlarsınız zaten.
Eksik akıllı ~ 10 yıl önce
Ben pilot değilim ama olsaydım da aynı düşünürdüm kalın kaşlı şey.
Ne Zaman? ~ 10 yıl önce
Söyleyin bana Ne Zaman Türk Pilotları Rum Pilotlaını Dövecek he ne zaman!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Falcon ~ 10 yıl önce
Yurt dışında babasının parasıyla okuyan ama orada da bir baltaya sap olamayan, yine baba parasıyla 60 bin euro ya ATPL satın alan sonra 30 bin euroya line eğitimi satın alan ama hala bir baltaya sap olamayan ama herkes gibi istendiğinde 300 tl ye ingilizce öğrenilebilen ingilizceyi ana dili gibi konuştuğu için uçak uçurabileceğini zanneden hatta şuanda da bir şekilde torpille uçurup pilot olduğunu zanneden zavallılar. Herkes ingilizce öğrenebilir, herkes ATPL alabilir çünkü parayla, herkes kaptan da olabilir, ama herkes PILOT olamaz. Sizin mantığınızla bütün hindistan vatandaşları pilot olabilir. Çok para harcadınız biliyoruz. Ama para harcadınız. Ama pilot olamadınız. Ağlamayın, her şeye çamur atmayın, beyinsiz ve yeteneksizliğinizi bu şekilde saldırarak kapatamassınız.. Hadi başka kapıya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEMEL KOTİL'E ~ 10 yıl önce
HANİ TÜRK PİLOTLARI BEKLENTİLERİNİZİ KARŞILAYAMIYORLAR YA....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fffff ~ 10 yıl önce
Ya saçma sapan bir yazı ve saçma sapan bir yaklaşım. Bir kere zaten Level 4 sınavı denilen bir kavram yok. Sınavın orijinal ismi ICAO EPL (ICAO English Proficiency Level). Bir ikincisi de Level 3 geçer bir not değil. Bir üçüncüsü de ezber tekniğiyle ingilizce bir sınavın geçilebileceği tek ülke Türkiye olsa gerek çünkü frezyoloji dışında hello 'nun ne anlama geldiğini bilemeyen bazı arkadaşlar hatrı sayılır şirketlerde uçmaya devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000