24 Haziran 2008, Salı 09:03:09

Türk pilotları Amerikalılara ders verecek

Kuzey Irak’taki PKK kamplarını yerle bir eden ve özellikle gece operasyonlarındaki başarısıyla ABD’nin hayranlığını kazanan Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları, Nellis Üssü’nde gerçekleştirilecek “Red Flag” eğitimlerine katılmak üzere, Temmuz ayının ilk haftası Las Vegas’a uçacak.

Türk Hava Kuvvetleri’nin en seçkin pilotlarından oluşan 141’inci Kurt Filosu’na bağlı altı adet F-16 savaş uçağı ile üç adet tanker uçağın görev alacağı “Red Flag” eğitiminde, Türk jetlerinin terör örgütüne yönelik hava harekatında uyguladığı stratejiden örnekler de sergilenecek. Burada görev yapacak subayların tümü “eğitmen” pilotlardan oluşuyor.

HAYRAN KALMIŞLARDI

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, İstanbul’daki sempozyumda, “ABD’liler gece operasyonlarımıza hayran kaldı. Tecrübelerimizi paylaşmak istiyorlar. Elbette tecrübelerimizi paylaşırız” demişti.

Orgeneral Babaoğlu’nun bu açıklamasının ardından ABD’ye uçacak olan Türk jetleri, tatbikat senaryosunda hem mavi hem de kırmızı kuvvet olarak görev yapacaklar. Türk Hava Kuvvetleri 141’inci Kurt Filosu’na bağlı F-16 savaş uçaklarının, okyanus ötesine yapacağı Las Vegas uçuşuna, üç adet tanker uçak da eşlik edecek. Türk jetleri, üç gün sürecek uçuş sırasında önce İngiltere’da daha sonra ise Kanada’da da birer gün konaklayacak. Türk jetleri Atlantik Okyanusu’nu geçerken, tanker uçaklardan havada yakıt ikmali de yapacak.

Kaynak: Akşam

Türk pilotları Amerikalılara ders verecek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000