21 Haziran 2018, Perşembe 16:27:52

Türk pilotlara 18 bin dolar maaş teklifi

Havayolu şirketlerinin pilot ihtiyacını karşılamak için dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen toplantılarından biri bugün İstanbul'da düzenlendi.
  • Gördüğünüz gibi dünyanın hiçbir yerinde kaptan ve Fo arasındaki maaş farkı Türkiye'deki kadar yüksek değil, ayrıca dünyanın hiçbir yerinde tip eğitimi adı altında adaylardan para istenmez veya maaşından kesme anlaşmaları yapılmaz. Bu şartlar altında hadi bizim eski kaptanların çoğu yabancı şirketlerde uçabilecek durumda değil ama genç Fo arkadaşlar bu fırsatları değerlendirsin, her şirkette iyi eğitimli, dünya görüşü, ufku olan dünya vatandaşı, iyi ingilizce konuşan, sadece lövye direksiyon değil yeni uçakların bilgisayar sistemlerine kolayca intibak edebilen, çalışkan, bilgili genç pilot arkadaşları görüyoruz. Gidin kendinizi, ailenizi, çoluk çocuğunuzu kurtarın, mesleki olarak da geliştirirsiniz kendinizi yabancı şirketlerde. Türkiye de ziyan olmayın.
  • Merhaba, saudi arabistan ı da düşünün derim. 20 gün on, 10 gün off. Kaptan maaşı ortalama harcamalar çıktıktan sonra 15.000 dolar fo 10.500 dolar civarı. Maaşlar gününde yatar, 10 gününün bir gününe bile dokunulmaz. Handikap şu ki; GACA sınavını geçmeniz gerekiyor, sıkı çalışınca olur. Tavsiye ederim. İlgi duyan varsa iletişim bilgimi oaylaşırım. İyi uçuşlar.
  • Hayatını paraya endekslemiş egoistler dolu.. beğenmeyen bi dakika durmasın, kimseyi zorla tutmuyorlar.. biraz şükür sahibi olmak lazım.. her seferinde arap düşmanlığı yapıp sonrada para için arapların kapısına koşanlara bu sözlerim.. begenmediğiniz adamlar parayla böyle satın alıyorlar işte...
  • Üç lira fazla almak için araba uşaklık edene yazıklar olsun.
  • China 777'cilere 25,000 dolar veriyor. Emirates'i bu hallere dusuren Cinliler. Emirates'in 15-20 senelik kaptanlarini kacirdilar :)
  • Chartercı bazı arkadaşlar 130 kişilik liste iptal edilince gidip gelip ağlamışlar, alın size fırsat 3 ayda kaptan yapıyormuş emirates!!!. Adam şirkete geleli 3 yıl olmuş 8 yıldır şirkette çalışan listenin başındaki adama önümüze geçiyor diyor, adam senin zaten önünde Kamil, one geçmeye çalışan sensin. Ağlanacağınıza alın fırsat, gidin emirates e katar a, orada da bizim önümüze geçiyorlar diye ağlayın seniority neymiş bir öğrenin gelin. Gidin bakın oralara giden fo lar akademili. Sizin gibi Kaptan olcam ben diye şirketi bırakanların hepsi onurda Pegasus ta. Charterdan gelip bizde şöyleydi böyledi diyen adam var, o zaman neden geldin bayrak taşıyıcıya diyince de bozuluyorsunuz. Emirates te katar da çalışanlara sorun bakalım size seniority nedir bir anlatsınlar. 7000 saati var diye kaptan yapacaklar sanıyor, Amerika’da 16000 saatlik Kaptanı işe gireceksen sağ koltukta fo uçacaksın 2 yıl diyorlar. Bu şirkete gireli 3 yıl olmuş kaptan yap beni yoksa giderim diyor, hadi buyur kardeşim git, girebilirsen Qatar a emiratese 6 yıl kaptanlık beklersin..
  • Yeni zam var,sıkı durun pgs %30
  • Avrupa pasaport istemiyor mu?Bir ara avrupalı olmayan kaptan arıyordu ama fo larda durum nasıl lütfen dogru dürüst bilen birileri yazabilir mi?
  • Bizi de bekle DUBAii...
  • Yetmezz yetmezzz daha çook istiyoruzzzzz...Biz olmassak uçaklar nasıl uçar biz Tekizzzzz..Gözümüz doymaz....

Havayolu şirketlerinin pilot ihtiyacını karşılamak için dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen toplantılarından biri bugün İstanbul'da düzenlendi.

Pilot Career Show adı altında İstanbul'da bir otelde düzenlenen kariyer buluşmasına çok sayıda Türk pilot katıldı. Türk şirketlerden Pegasus ve SunExpress'in de katıldığı, stand açarak görüşme yaptığı toplantıda Emirates başta olmak üzere Avrupa ve Asya'nın önemli havayolu şirketleri için pilotlarla görüşmeler yapıldı. 

Türkiye'deki dövz kurunun yükselmesi ile birlikte maaşları önceki yıllara göre değer kaybeden pilotlar, cazip teklifler sunan şirketlerle görüşme fırsatı buldu. 

Özellikle Asyalı ve Körfez havayollarının yüksek maaş tekliferiyle karşılaşan pilotlar broker firmalar vasıtasıyla da toplantıya katılmayan şirketlere başvuruda bulundu.

Bir çok firma dolar ve euro bazında maaş teklif ederken pilot ihtiyacı olan firmalar arasında en yüksek maaşı A320 tipi uçak için pilot arayan VietJet oldu. VietJet'in kaptan pilotlara 18 bin dolar, F/O'lar için 8 bin dolarlık teklifinin Türk pilotların aklını çelip çelmeyeceği merak konusu oldu.

İŞTE GÖRÜŞMEYE KATILAN ŞİRKETLERİN MAAŞ TEKLİFLERİ;

HAVAYOLU ŞİRKETİKAPTAN MAAŞIF/O MAAŞI
Asiana Airlines11,750 - 13,300 (USD)6,500-8,500 (USD)
Avion Express5,000 - 10,000 (EUR)2,500 - 4,500 (EUR)
Air Astana7,225 - 8,425 (EUR)5,225 - 5,525 (EUR)
Hongkong Airlines-----------10,500 - 11,000 (USD)
Eva Air-----------5,500 - 6,300 (USD)
VietJet18,000 (USD)8,000 (USD)
Jetstar13,330 (EUR)9,900 (USD)
Olympus Airways8,000 (EUR)-----------
China Airlines-----------7,000 - 8,500 (USD)
FlyDubai15,733 (USD)11,522 (USD)
Small Planet Airlines4,200 - 10,200 (EUR)3,000 - 6,000 (EUR)

 

Türk pilotlara 18 bin dolar maaş teklifi

Yorumlar Tüm Yorumlar (122)

gidin ~ 6 yıl önce
Gördüğünüz gibi dünyanın hiçbir yerinde kaptan ve Fo arasındaki maaş farkı Türkiye'deki kadar yüksek değil, ayrıca dünyanın hiçbir yerinde tip eğitimi adı altında adaylardan para istenmez veya maaşından kesme anlaşmaları yapılmaz. Bu şartlar altında hadi bizim eski kaptanların çoğu yabancı şirketlerde uçabilecek durumda değil ama genç Fo arkadaşlar bu fırsatları değerlendirsin, her şirkette iyi eğitimli, dünya görüşü, ufku olan dünya vatandaşı, iyi ingilizce konuşan, sadece lövye direksiyon değil yeni uçakların bilgisayar sistemlerine kolayca intibak edebilen, çalışkan, bilgili genç pilot arkadaşları görüyoruz. Gidin kendinizi, ailenizi, çoluk çocuğunuzu kurtarın, mesleki olarak da geliştirirsiniz kendinizi yabancı şirketlerde. Türkiye de ziyan olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet haklisin ~ 6 yıl önce
Ben gittim ve kendimi kurtardim. Bikmistim artik bu eski kafali tiplerin egolarindan kaprislerinden. Simdi keyfim gicir.
Hüsto ~ 6 yıl önce
Merhaba, saudi arabistan ı da düşünün derim. 20 gün on, 10 gün off. Kaptan maaşı ortalama harcamalar çıktıktan sonra 15.000 dolar fo 10.500 dolar civarı. Maaşlar gününde yatar, 10 gününün bir gününe bile dokunulmaz. Handikap şu ki; GACA sınavını geçmeniz gerekiyor, sıkı çalışınca olur. Tavsiye ederim. İlgi duyan varsa iletişim bilgimi oaylaşırım. İyi uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egoistler ~ 6 yıl önce
Hayatını paraya endekslemiş egoistler dolu.. beğenmeyen bi dakika durmasın, kimseyi zorla tutmuyorlar.. biraz şükür sahibi olmak lazım.. her seferinde arap düşmanlığı yapıp sonrada para için arapların kapısına koşanlara bu sözlerim.. begenmediğiniz adamlar parayla böyle satın alıyorlar işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Egoist ~ 6 yıl önce
Sende kabiliyet olsa sende gidersin. Tabiki para için yapıyoruz bu işi. Hem Askeri Emekli maaşı alıp hem Pilot maaşını almasını biliyor böyle konuşanlar. Egoist kim?
Yazık ~ 6 yıl önce
Üç lira fazla almak için araba uşaklık edene yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye Cumhuriyeti ~ 6 yıl önce
Kurucusunun ve ulu Önderinin , dünyaca kabul görmüş bir liderin Mustafa Kemal Atatürk un isminin verilmesi en doğrusu..
Trader Joe's ~ 6 yıl önce
China 777'cilere 25,000 dolar veriyor. Emirates'i bu hallere dusuren Cinliler. Emirates'in 15-20 senelik kaptanlarini kacirdilar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seniority ~ 6 yıl önce
Chartercı bazı arkadaşlar 130 kişilik liste iptal edilince gidip gelip ağlamışlar, alın size fırsat 3 ayda kaptan yapıyormuş emirates!!!. Adam şirkete geleli 3 yıl olmuş 8 yıldır şirkette çalışan listenin başındaki adama önümüze geçiyor diyor, adam senin zaten önünde Kamil, one geçmeye çalışan sensin. Ağlanacağınıza alın fırsat, gidin emirates e katar a, orada da bizim önümüze geçiyorlar diye ağlayın seniority neymiş bir öğrenin gelin. Gidin bakın oralara giden fo lar akademili. Sizin gibi Kaptan olcam ben diye şirketi bırakanların hepsi onurda Pegasus ta. Charterdan gelip bizde şöyleydi böyledi diyen adam var, o zaman neden geldin bayrak taşıyıcıya diyince de bozuluyorsunuz. Emirates te katar da çalışanlara sorun bakalım size seniority nedir bir anlatsınlar. 7000 saati var diye kaptan yapacaklar sanıyor, Amerika’da 16000 saatlik Kaptanı işe gireceksen sağ koltukta fo uçacaksın 2 yıl diyorlar. Bu şirkete gireli 3 yıl olmuş kaptan yap beni yoksa giderim diyor, hadi buyur kardeşim git, girebilirsen Qatar a emiratese 6 yıl kaptanlık beklersin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Once yazmayi ogren ~ 6 yıl önce
Turkce agladi be. Sana lovye veriyorlar di mi?
Cok guldum ~ 6 yıl önce
Once akademililer gidip 130 kisilik listeyi iptal icin “aglayinca” , chartercilar da gidip sormus , neyin ne oldugunu bilmeden yazma. Once KIMIN NE YAPTIGINI YAZ . Akademililerin sicil sicil diye aglamasi . Tebrikler !!!
Pegasuss ~ 6 yıl önce
Yeni zam var,sıkı durun pgs %30

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Small planet ~ 6 yıl önce
Avrupa pasaport istemiyor mu?Bir ara avrupalı olmayan kaptan arıyordu ama fo larda durum nasıl lütfen dogru dürüst bilen birileri yazabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trader Joe's ~ 6 yıl önce
Base'lerin hepsi Avrupa'da. Turkiye pasaportu olmaz ;)
ARFF ~ 6 yıl önce
Bizi de bekle DUBAii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmezzz ~ 6 yıl önce
Yetmezz yetmezzz daha çook istiyoruzzzzz...Biz olmassak uçaklar nasıl uçar biz Tekizzzzz..Gözümüz doymaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aras ~ 12 ay önce
Bende Emirates hava yollarına gideceğim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000