02 Şubat 2015, Pazartesi 14:35:43

TÜRK PİLOTLAR TARAFINDAN EĞİTİLECEKLER

Türk havacılık tarihinde ilk defa, İzmir’deki Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda kurulacak Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi’yle Türk pilotlar, NATO’ya üye ülkelerin pilotlarına eğitim verecek.
  • Hava Kuvvetleri pilotlarına yakıştırılan bu kötü benzetmelere sebep olan kişiler illaki olmuştur ama geneline bakılırsa kalite açısından sivil pilotlarla arada dağlar vardır, sivil pilotlar içinde de çok üst düzey pilotlar vardır ama onlara da sorarsanız aynı şeyi söylerler...
  • Onlarda bizim gibi nefret edecekler demektir asker pilotlardan
  • askeri pilot olmak zeka, kabiliyet, disiplin, sağlık, azim, çalışma, özveri ve sabır gerektirir. bazılarına ise para ve torpil yeterlidir.
  • Hadi bebe sen kredi cekte bedelli askerlik yap.
  • Kara Havacılık Okulunda da çok uluslu uçuş eğitim okulu projesi devam ediyor. Fazla değil bir kaç sene içerisinde orada da tüm nato üyesi ülkelere helikopter pilotluğu eğitimi verilecek. Üstelik tüm dersler ingilizce ve jeppesen ve oxford havacılık yayınları ile atpl serileri kaynak olarak kullanılacak. Ülkemizdeki havacılık namına güzel gelişmeler bunlar.
  • Eyvahh bizim pilotcuklar Eğitim verecekse vay o eğitim alanlarin haline..
  • Hangi dilde konuşacaklar kahraman pilotlarımız ! İngilizce konusunda tercümanlık yapabilirim ....
  • Bence önce askeri pilotlar eğitilmelidir!çünkü eski bilekli pilotlar kalmamıştır hepsi istifa,emekli olup havayollarına geçmiştir.mecburi hizmette düştüğü için verilen eğitimin karşılığı kadar görev yapılmadan iyi şartlarda havayollarına geçişler olmuştur.Düzenleme yapılmalı görev Süreleri uzatılmalıdır çünkü verilen Uçuş eğitimi dünyanın parası ve vergilerimizdir.ayrıc Ayrımcılık yapılmakta hikayeden sınav yapılıp ve shgm 3-5 Sınavına tabidirler.normalde bu sınav adeti 14 dür ve adaletsizliktir.ve gördüğümüz gibi askerlerimizi , herşey vatan için....
  • Sen check ten geçmek için Sırp, Yunanlı, pilotun münasip taraflarını yalayadur, bu İngilizcemiz bize kalsın...
  • Haftaya 20 kişilik Fransız grup gelecek eğitim almaya. Mart ayında Hollanda ve İsviçre. Nisan için İngiliz RAF pilotları geliyor eğitim almaya. Planlama böyle. Malumat

Türk havacılık tarihinde ilk defa, İzmir’deki Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda kurulacak Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi’yle Türk pilotlar, NATO’ya üye ülkelerin pilotlarına eğitim verecek.

Türk Havacılığı, son yıllarda yaptığı atılımlarla dünyanın da dikkatini çekmeyi başardı. Ardı ardına yaşanan gelişmelerle, 60 yıldan fazla süre NATO’ya üye olan Türkiye, önemli bir projeye öncülük ediyor. Projeyle, İzmir’deki Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda Çok Uluslu Uçuş Eğitim Merkezi kurulacak ve NATO’ya üye ülkelerin pilotları burada Türk pilotlar tarafından eğitilecek.

TÜRK HAVACILIK TARİHİNDE GURUR VEREN GELİŞME

NATO’nun akıllı savunma yaklaşımı kapsamında 2016 yılında eğitimlerin başlaması beklenirken, Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı’nda da hummalı bir çalışma var. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı, pilotların eğitimlerin kusursuz olması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için titizlikle hazırlıkları yakından takip ediyor.

UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİNDE TÜRK PİLOTLAR DA EĞİTİLECEK

Türk havacılık tarihindeki göğüs kabartan bu gelişmeyle beraber, Anadolu’nun kartalları tecrübelerini hem yabancı pilotlara aktaracak hem de bu merkezde kendilerini yetiştirecek.

Türk pilotlar, yabancı pilotları Güney Kore’den alınan KT-1T eğitim uçaklarıyla eğitecek. Eğitim sırasında verilecek derslerde, tamamen havacılık dili olan İngilizce konuşulacak.

Öte yandan 2018 yılında HÜRKUŞ uçağının envantere katılmasıyla beraber, yabancı ve Türk pilotlar KT-1T ile beraber HÜRKUŞ eğitim uçağıyla da eğitilecek.

TÜRK PİLOTLAR TARAFINDAN EĞİTİLECEKLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava Kuvvetleri pilotlarına yakıştırılan bu kötü benzetmelere sebep olan kişiler illaki olmuştur ama geneline bakılırsa kalite açısından sivil pilotlarla arada dağlar vardır, sivil pilotlar içinde de çok üst düzey pilotlar vardır ama onlara da sorarsanız aynı şeyi söylerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalite ~ 9 yıl önce
Lafa bak.İşte siz sivilden gelene tepeden baktığınız için insanlar sizlere tepki gösteriyor.Önceden sizlere bir takım laf edenlere kızıyordum ama sonra sizin davranışlarınıza görünce eleştirenlere hak vermeye başladım
Hiiii ~ 9 yıl önce
Onlarda bizim gibi nefret edecekler demektir asker pilotlardan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At efendi ~ 9 yıl önce
Nefret TC kanunlarına göre de ciddi bir suçtur. Nefret suçu işlemekten ne zaman vazgeçeceksin?
pilot olmak ~ 9 yıl önce
askeri pilot olmak zeka, kabiliyet, disiplin, sağlık, azim, çalışma, özveri ve sabır gerektirir. bazılarına ise para ve torpil yeterlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hummer ~ 9 yıl önce
zekayı geç, kabiliyet orta seviyede. disiplin, tamamen gitmiş!sağlık, beyin harici fena sayılmaz. azim, azimle inatçılığı birbirine karıştırıyorsunuz.çalışma, içi boş bir çalışma.özveri,özveri dediğiniz şey çay-çorbadan ibaret. sabır, işte o hiç yok!para ve torpil konusu sizin güruh için geçerli koçum.gözünüz parada kulağınız torpilde.örtbas ettiğiniz kazalarınız ve skandallarınızla ülkenin yüz karası ödülünü yine kimselere kaptırmıyorsunuz.
bebelere ~ 9 yıl önce
Hadi bebe sen kredi cekte bedelli askerlik yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kara Havacılık Okulunda da çok uluslu uçuş eğitim okulu projesi devam ediyor. Fazla değil bir kaç sene içerisinde orada da tüm nato üyesi ülkelere helikopter pilotluğu eğitimi verilecek. Üstelik tüm dersler ingilizce ve jeppesen ve oxford havacılık yayınları ile atpl serileri kaynak olarak kullanılacak. Ülkemizdeki havacılık namına güzel gelişmeler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
btmz ~ 9 yıl önce
Eyvahh bizim pilotcuklar Eğitim verecekse vay o eğitim alanlarin haline..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hangi dilde konuşacaklar kahraman pilotlarımız ! İngilizce konusunda tercümanlık yapabilirim ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Uygulaması ~ 9 yıl önce
AMS şehir merkezinde senin gibilere ihtiyaç var. Cooperative Manager ünvanınla, ziyarete gelen Türk misafirlere yardımcı olabilirsin. Sonra; beyfendi derler, merak etme...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence önce askeri pilotlar eğitilmelidir!çünkü eski bilekli pilotlar kalmamıştır hepsi istifa,emekli olup havayollarına geçmiştir.mecburi hizmette düştüğü için verilen eğitimin karşılığı kadar görev yapılmadan iyi şartlarda havayollarına geçişler olmuştur.Düzenleme yapılmalı görev Süreleri uzatılmalıdır çünkü verilen Uçuş eğitimi dünyanın parası ve vergilerimizdir.ayrıc Ayrımcılık yapılmakta hikayeden sınav yapılıp ve shgm 3-5 Sınavına tabidirler.normalde bu sınav adeti 14 dür ve adaletsizliktir.ve gördüğümüz gibi askerlerimizi , herşey vatan için....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kt ~ 9 yıl önce
kesinlikle katılıyorum. görev yapacağız diye inanılmaz riskler alıyorlar. melekler uçuruyor çoğunu farkında bile değiller. ölmeyi bayılmak sanmakla subay olmanın farkını öğretiyorlar sanıyordum.
Adam Uygulaması ~ 9 yıl önce
De Get.. 15 yıllık pilot olduktan sonra seni soksunlar 14 dersten. Bu sadece Türkiye de değil, hemen hemen her ülkede sınav sayısı böyle. Mesela İtalya'da, askeri pilotlar 3 yıl Alitalya'da uçup, ATPL alıp tekrar Hava Kuvvetlerine dönerlerdi. Emekli olunca (yaş kemale erince) tekrar Alitalya da uçarlardı. O tür ayrıcalıklar, imkanlar Türkiye de yok. Parayı verenin, bir yerde dayısı olanların sivil pilot olduğu bir ülkede yaşadığımızı da unutmayalım. Önce en az 15 yıllık pilotluk tecrübesi olan insanlara saygı duymayı öğrenmelisiniz.
Askeri Pilot ~ 9 yıl önce
Sen check ten geçmek için Sırp, Yunanlı, pilotun münasip taraflarını yalayadur, bu İngilizcemiz bize kalsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zero ~ 9 yıl önce
sana kalan sıfır o zaman.sıfırla sen nereleri dilinle yoklayacaksın?
Zero'ya ~ 9 yıl önce
Sana en büyük kısmını ayırdık...
haftaya ~ 9 yıl önce
Haftaya 20 kişilik Fransız grup gelecek eğitim almaya. Mart ayında Hollanda ve İsviçre. Nisan için İngiliz RAF pilotları geliyor eğitim almaya. Planlama böyle. Malumat

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000