18 Ekim 2010, Pazartesi 12:40:15

Türk pilota büyük onur

Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, Türk Pilot Erdal Telgırat'a, Rusya'da çıkan orman yangınında başarıyla görev yaptığı için “Rusya Devlet Şeref Nişanı” verdi.
  • SEVGİLİ ARKADAŞIM SENİ TEBRİK EDİYORUM BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM ONUR DUYDUM SENİ TANIMAKTAN UMARIM KKENDİ VATANINDADA HAK ETTİĞİN YERİ BULMAN DİLEĞİYLE
  • Dalga gecen arkadaslar hayatlarında acaba önemlı bır sey yapmıslar mı merak edıyorum "meyve veren ağac taşlanırmış".ufak dumanda öksüksürmeye başlarlar acaba orman yangını gördülermi açıp bir baksınlar o acı tabloya.bu olayın ne kadar gurur verici olduğunu tekrar tekrar belirtmek isterim... Erdal başarılarının devamını diliyorum.....
  • tebrik eden arkadaşlara teşekkür dileklerimi iletiyorum. rusyada 10 gün kaldım ve bu süre içinde 2 helikopterin koordinasyonu bana aitdi. tabiki ekibim vardı ve hepsi haketti bunu ama orada bütün ülkelerden gelen ekipler arasında tek türk bendim. sitem yada dalga geçen arkadaşlara soruyorum.sen orada olsan o dumanı 10 gün boyunca soluyor olsan hakettiğini düşünmezmiydin? teşekkürler hepinize olumlu yada olumsuz yorumlarınız için. erdal telgırat
  • Aslanım benım en ıcten duygularımla senı ve ekibini kutluyorum.Hayırlı ucuslar.
  • Gurur verici. Biz de basarili insanlari takdir edecek birileri olsa keske. Yorumlarda dalga gecenleri, kucumseyenleri de siddetle kiniyorum. Boyleleri genelde hayatta hicbir basarisi olmayan insanlardir. Basarili olmasan bile baskalarinin basarisini takdir etmeyi bilmek lazim.
  • adam basarili olmus ödül almis.. tebrik etmek yerine dalga gecenler var. ben tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum. dalga gecenleri de dangalakliklarindan dolayi tebrik ediyorum.
  • Erdal tebrikler abicim..Gurur duydum.. Mustafa Yılmaz Pilot and ATC
  • Asıl ne zaman adam oluruz biliyor musun? Bizde de ne zaman sadece ASKER değil, Sivillerinde ayni iste boyle Rusya'daki gibi, ABD'deki gibi, Avrupa'da ki gibi ONURLA ve CESARET İLE varlığını ortaya koyabileceğini, MADALYA SAHİBİ ve bir adım ötesi ŞEHİT OLABİLECEĞİNİ kabul ettiğimizde bizde adam oluruz. Hani her zaman örnek alırız ya gelişmiş ülkeleri, birazda bu yönlerini alsak o zaman medenileşmeye başlayacağız. Gurur duyduk kardeşimizle. Darısı THK kahramanlarının başına. Alınacak ders neymiş... MADALYA SADECE ASKERE VERİLMEZMİŞ.
  • yuh hellal olsun be,lan medyada saçma sapan haber yazacaklarına bunu niye yazmıyorlar.hella diyorum başka birşey demiyorum.
  • Ne zaman adam oluruz biliyormusunuz? Bu türden milli sayılabilecek bir taltifi bile şahsi olarak kıskanmaktanvazgeçtigimiz zaman adam olacagız. İnşallah bu arkadaş sizlerin kalbindeki yangınıda söndürür.Kutlarım kendisini
Milas Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı yangın söndürme helikopterinde görev yapan 34 yaşındaki Erdal Telgırat, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Rusya'nın Ryazan bölgesinde geçen ay çıkan orman yangınında görevlendirilmek üzere Rusya'ya gönderildi.

Burada Ukraynalı ve Rus pilotların yanında ekip koordinatörü olarak başarıyla görev yapan Türk pilot, Rusya Büyükelçiliği tarafından Rusya'ya çağrıldı.
Rusya Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, 13 Ekimde Rusya Devlet Başkanlığı Kremlin Ekoterinenskiy Salonunda düzenlenen törende, Telgırat'a “Rusya Devlet Şeref Nişanı” verdi.

Telgırat'a ayrıca Ryazan Bölge Yöneticisi O.İ. Kovalev “Teşekkür Belgesi”, Rusya Olağanüstü Haller Bakanı Sergey Shaygu “Üstün Başarı Madalyası” ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin de arkasında kendi imzasını taşıyan bir saat hediye etti.

Telgırat, bazı Rus televizyonları tarafından canlı yayınlanan törende “Rusya Devlet Şeref Nişanı” almaktan büyük onur duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Geçen ay Rusya'nın Ryazan bölgesinde yangın söndürme faaliyetlerinde bulunduk. Ben de iki helikopterin koordinatörü olarak çalışmalara katıldım. Burada yaptığımız çalışmalardan dolayı teşekkür amaçlı Rusya Devlet Başkanı Medvedev tarafından devlet nişanına layık görüldüm.”

(Hürriyet)



Türk pilota büyük onur

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
SEVGİLİ ARKADAŞIM SENİ TEBRİK EDİYORUM BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM ONUR DUYDUM SENİ TANIMAKTAN UMARIM KKENDİ VATANINDADA HAK ETTİĞİN YERİ BULMAN DİLEĞİYLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dalga gecen arkadaslar hayatlarında acaba önemlı bır sey yapmıslar mı merak edıyorum "meyve veren ağac taşlanırmış".ufak dumanda öksüksürmeye başlarlar acaba orman yangını gördülermi açıp bir baksınlar o acı tabloya.bu olayın ne kadar gurur verici olduğunu tekrar tekrar belirtmek isterim... Erdal başarılarının devamını diliyorum.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tebrik eden arkadaşlara teşekkür dileklerimi iletiyorum. rusyada 10 gün kaldım ve bu süre içinde 2 helikopterin koordinasyonu bana aitdi. tabiki ekibim vardı ve hepsi haketti bunu ama orada bütün ülkelerden gelen ekipler arasında tek türk bendim. sitem yada dalga geçen arkadaşlara soruyorum.sen orada olsan o dumanı 10 gün boyunca soluyor olsan hakettiğini düşünmezmiydin? teşekkürler hepinize olumlu yada olumsuz yorumlarınız için. erdal telgırat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aslanım benım en ıcten duygularımla senı ve ekibini kutluyorum.Hayırlı ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gurur verici. Biz de basarili insanlari takdir edecek birileri olsa keske. Yorumlarda dalga gecenleri, kucumseyenleri de siddetle kiniyorum. Boyleleri genelde hayatta hicbir basarisi olmayan insanlardir. Basarili olmasan bile baskalarinin basarisini takdir etmeyi bilmek lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adam basarili olmus ödül almis.. tebrik etmek yerine dalga gecenler var. ben tebrik ediyorum ve gurur duyuyorum. dalga gecenleri de dangalakliklarindan dolayi tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Erdal tebrikler abicim..Gurur duydum.. Mustafa Yılmaz Pilot and ATC

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asıl ne zaman adam oluruz biliyor musun? Bizde de ne zaman sadece ASKER değil, Sivillerinde ayni iste boyle Rusya'daki gibi, ABD'deki gibi, Avrupa'da ki gibi ONURLA ve CESARET İLE varlığını ortaya koyabileceğini, MADALYA SAHİBİ ve bir adım ötesi ŞEHİT OLABİLECEĞİNİ kabul ettiğimizde bizde adam oluruz. Hani her zaman örnek alırız ya gelişmiş ülkeleri, birazda bu yönlerini alsak o zaman medenileşmeye başlayacağız. Gurur duyduk kardeşimizle. Darısı THK kahramanlarının başına. Alınacak ders neymiş... MADALYA SADECE ASKERE VERİLMEZMİŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yuh hellal olsun be,lan medyada saçma sapan haber yazacaklarına bunu niye yazmıyorlar.hella diyorum başka birşey demiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne zaman adam oluruz biliyormusunuz? Bu türden milli sayılabilecek bir taltifi bile şahsi olarak kıskanmaktanvazgeçtigimiz zaman adam olacagız. İnşallah bu arkadaş sizlerin kalbindeki yangınıda söndürür.Kutlarım kendisini

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000