24 Temmuz 2017, Pazartesi 10:55:02

Türk Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu

Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi Türk Hava Kurumu tarafından belirlenen model uçak F3J Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.
  • Thk ismi köhne bir askeri marka da olsa dahi derece alan modelcilerimizle övünmek hakkımızdır. Hala daha haber yaptırırken tek yetkili biziz vurgusu yapıyorlar. Lanet olsun sizin gibi kuruma. Ödülü alan siz değilsiniz modeli yapanlar.
  • Guzel haber. Turkler avrupayi ele gecircek ohhh

Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi Türk Hava Kurumu tarafından belirlenen model uçak F3J Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu.

Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından düzenlenen Model Uçak F3J Avrupa Şampiyonası, Slovakya-Martin’de 16-22 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapıldı. Yarışmaya katılan Milli Takım geçen yıl ki sonuçlara göre Uluslararası Havacılık Federasyonu FAI’nin Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi ve Türkiye’nin Hava Sporları Federasyonu yükümlülüğü taşıyan Türk Hava Kurumu (THK) tarafından belirlenmişti.

Avrupa Şampiyonasına; Almanya, Fransa, İtalya Ukrayna, Çek Cumhuriyeti gibi oldukça iddialı 13 ülkeden yarışmacılar katıldı. Model Uçak F3J dalında sporcular, K.K.T.C’den Mehmet Serden, Erel Cankan, Salahi Tezel’den oluşan Türk Milli Takımı bütün rakiplerini geride bırakarak takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu. Türk Milli Takımı 2015 yılında aynı kategoride Bulgaristan’da yapılan şampiyonada da birçok güçlü ülkeyi arkasında bırakarak Avrupa Üçüncüsü olmuştu.

Slovakya’da yapılan, F3J Model Uçak Avrupa Şampiyonası Birinci Kategori ve Kıtalararası Şampiyona niteliğinde bir yarışma olup, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nun en prestijli şampiyonalarından biridir.

Türkiye’nin Hava Sporları Federasyonu yükümlülüğünü taşıyan ve FAI’nin Türkiye’deki tek Milli Havacılık Kontrol (NAC) yetkisine sahip THK, hava sporlarının model uçak, yamaşparaşüt, yelkenkanat, paraşüt, planör, balon gibi bütün branşlarında ve disiplinlerinde her yıl Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) takvimine uygun olarak ulusal şampiyonalar düzenlemekte, düzenlenen bu şampiyonalar sonunda milli takımları belirleyerek uluslararası şampiyonalara göndermektedir. Model Uçak branşının alt disiplinlerinden olan F3J (Thermal Duration Gliders) disiplininde geçen yıllardaki başarılara göre K.K.T.C sporcuları Milli Takımı temsil etmeye hak kazanmışlardı.

Türk Milli Takımı Avrupa Şampiyonu oldu

Yorumlar

Tebrikler ~ 7 yıl önce
Thk ismi köhne bir askeri marka da olsa dahi derece alan modelcilerimizle övünmek hakkımızdır. Hala daha haber yaptırırken tek yetkili biziz vurgusu yapıyorlar. Lanet olsun sizin gibi kuruma. Ödülü alan siz değilsiniz modeli yapanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
Guzel haber. Turkler avrupayi ele gecircek ohhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000