22 Ekim 2013, Salı 09:14:04

TÜRK MALI KOBİJET

Girişimci Ekim Alptekin'in sahibi olduğu şirket, ihracatçıya özel dünyanın en ucuz jetini üretti. Tarifeli seferlere göre yarı yarıya maliyet avantajı getiren uçukların ilk kurumsal müşterisiyse 10 bin üyeli TÜGİK oldu.
  • baştan pazara 1 milyon dolarlık çok hafif jet uçağı olarak duyurulmuştu. http://en.wikipedia.org/wiki/Eclipse_500

Türkiye' nin genç girişimcileri son yıllarda kıtalararası başarılara imza atmaya başladı. Bu örneklerden biri olan ve Türkiye'den Amerika'ya ilk sanayi yatırımını yapan Ekim Alptekin, iki ülke arasında büyük bir ticaret hattı kurmayı başardı. ABD'de jet uçak üretimi yapan Eclipse firmasını satın alan ardında da Sikorsky ile ortaklığa giden Alptekin, Türkiye'deki KOBİ patronlarının bütçesine uygun uçaklar tasarladı. Alanında ilk olan jetler sayesinde özellikle Anadolu'daki işadamları yakın coğrafyada kendi jetleriyle tarifeli uçak fiyatına uçabilecek. Uçakların fiyatı ise 1.5 milyon dolardan başlıyor.

MÜŞTERİ GENÇ PATRONLAR

Alptekin'in projesine genç patronlardan da destek geldi. 10 bin üyesi bulunan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) uçakların ilk kurumsal müşterisi oldu. TÜGİK Başkanı Erkan Güral, "İhracatımız katlanarak büyüyor. Bu büyümeye tarifeli seferlerle yetişmek mümkün değil. Ayrıca özel jetler, Türkiye ihracatına da prestij kazandıracak" dedi.

4 YIL BEKLENEN FIRSAT

Ekim Alptekin'in jet üretimine başlama serüveni 2009'a uzanıyor. İşadamlarına yönelik ucuz jet projesini bu tarihte hayata geçirmeyi hedefleyen Alptekin, Türkiye'den bir ortağıyla birlikte ABD'deki Eclipse firmasına yüklü miktarda jet siparişi veriyor. Ancak firma finansal çıkmaza girerek iflas ediyor. Bunun üzerine Alptekin'e başka bir fırsat kapısı aralanıyor. Alptekin yabancı bir yatırımcı grubuyla birlikte şirketi satın alıyor. Alptekin'in ilk işi mevcut uçakların tasarım performansını geliştirmek oluyor. Ardından şirketin ortaklık yapısına Black Hawk helikopterlerinin üreticisi olan Sikorsky firması katılıyor.  (Sabah)

TÜRK MALI KOBİJET

Yorumlar

Eclipse 500 ~ 11 yıl önce
baştan pazara 1 milyon dolarlık çok hafif jet uçağı olarak duyurulmuştu. http://en.wikipedia.org/wiki/Eclipse_500

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000