09 Nisan 2017, Pazar 10:33:39

Türk Kartalı daha yüksekten uçacak

Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen'in satın aldığı 25 yıllık Alman uçak fabrikası Aquıla, özel talep üzerine hazırlanan yeni turbo motoruyla Alpler'e daha yüksek menzille uçacak.
  • Mükemmelsiniz çocuklar. Yanlış anlamayın yaptıklarınızla değil, siyaset elinde oyuncak olmakta mükemmelsiniz. Bakın Ruslar YAK-38, Amerikalılar F-35 gibi teknolojilere bir ulaşabilmiş iken fanlı uçak yaptık diye böbürlenmek te ilginç bir ruh hali. Hele akşamki haberlerde MSB nın yanında oturan bir general vardı. Kendini tutamadı sevincini dönüp arkasındakilere gösterdi. Çok içler acısı manzaralar bunlar. Pervaneli uçakla kamikaze dalışlar yapmaya hazırlansınlar bari.
  • Gurur duyalım diyeceğim ama bu uçağa Türk kartalı demek için bin şahit lazım. Türk işçileri yıllarca Mercedes otomobilleri ile izne geldiler. İçlerinden bir akıllı çıkıp da "ben de borsada Mercedes hissesi aldım bu artık Türk otomobilidir, Anadolu aslanıdır" falan demedi. Fazla reklam kokuyor bu iş. Türkiye'de birşey yapmadan bukadar reklam yapması abesle iştigal.
  • Bu uçakları görünce hep aklıma sezercik geliyor. Amcaaa bigün ben de binecem..
  • Başka ülkelerde zibil gibi ama biz yanından bile geçemiyoruz. Bizde numunelik oluyor nedense.. anca haberlerde görüyoruz
  • Benim favorim doğan. Samsunda üretim aşamasında.. ilk prototipleri çıksın bakalım piyasanın tozunu attırır inşallah. Ne de olsa emek var alın teri var. Öyle armut piş ağzıma düşlerden değil.
  • Kimse fiyatından bahsetmiyor zaten. Şöyle yükseğe çıkıyor. Böyle yakıyor. Ya kardeşim yıllarca böyle bir uçağa bırakın sahip olmayı, binmeyi hayal eden ben 200 bin euro fiyatı duyunca uçaktan soğudum. Düşünsenize milli uçak. Sizin ülkenizde üretiliyor ama alamıyorsunuz.. pehhh
  • Çabalarınızî tebrik ediyorum ve Gönül'den destekliyorum. Umarım ürününüzü daha da geliştirir ve daha çok sipariş alıp maliyet ve fiyatlarınızı düşürürsünüz. Vecihi hürkuş un yaptığı uçak Zaman'ında desteklenseydi şimdi Boeing Airbus gibi firmaların yanında hürkuş da yerini alabilirdi. Bilgi birikiminin kazanılması Zaman içinde adım adım oluyor. Keşke 1930lardan bugüne kadar bizde de bu birikim sağlanabilseydi, yine de bir yerden başlanması güzel bir şey
  • Hans olmuş Hasan... Bu kadar yerli işte. Umarım gelecekte emekle yerliliği kabul edilir üretimleri olur.

Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen'in satın aldığı 25 yıllık Alman uçak fabrikası Aquıla, özel talep üzerine hazırlanan yeni turbo motoruyla Alpler'e daha yüksek menzille uçacak.

Aquıla'nın Türk patronu Mehmet Celal Gökçen, artık Türk kartalı olarak kabul edilen Aquıla'nın dört ve altı kişilik modelleri için de geri sayımın başladığını açıkladı. İki kişilik özel ve pilot eğitimi için kullanılan VLA(Very Light Aircraft) segmentinde ciddi bir marka olarak kabul edilen Aquıla'nın, başta tasarımı olmak üzere pek çok noktasına özel dokunuşlar yaparak işe başlayan Mehmet Celal Gökçen, 100 litre normal 95 oktan benzinle 1150 kilometre menzil gidebilen Aquıla'nın gelen talep üzerine Alp dağlarında yüksek uçuş yapabileceğini söyledi. Gökçen, kompozit yapısı, mükemmel görüş mesafesi, şık ve ergonomik tasarımı, konforu sebebiyle Aquıla'yı dünyaca ünlü bir motor firmasının turbo motor uygulaması için tercih ettiğini ifade etti. Almanya'da düzenlenen AERO 2017 fuarında yine ilgi odağı olan Aquıla ailesine yeni üyelerin katılacağını da açıklayan Gökçen, kısa süre önce Almanya'da özellikle uçak sektöründe dizayn ve tasarımı üzerinde tecrübeli 45 kişilik mühendislik firmasını da bünyesine kattı. Gelecek yıl düzenlenecek fuarda dört ya da altı kişilik yeni uçak modelleri de bu bilgi ve birikimle boy gösterecek.

Geçtiğimiz yıl ilk kez bir Türk uçak markası olarak katıldığı dünyanın en büyük havacılık fuarını 6 aylık sipariş talebiyle kapatan Aquıla, AERO için başta Çin, Kanada,İngiltere, Fransa, İtalya gibi dünyanın farklı ülkelerinden özel ziyaretçileri çekiyor. Satın alma taleplerinin geçtiğimiz yılı geride bıraktığını söyleyen Mehmet Celal Gökçen, gurbetçilerin gurur duyduğu Aquıla'yı Alman ziyaretçilerin VLA ( Very Light Aircraft) segmentindeki uçaklarını Mercedes'e, İtalyanların Ferrari'ye, İngiliz ziyaretçilerin ise Bentli'ye benzetmelerinin kendisi için en unutulmaz anlar olduğunu kaydetti.
AQUILA, VLA segmentinde yer alan iki kişilik eğitim ve konforlu seyahat uçağı. Panoramik ve mükemmel görüş imkanı sağlıyor, hafif kompozit yapısına sahip. 14.500 fit yüksekliğe, 100 litre 95 oktan benzinle 1150 km mesafede giden ekonomik uçuş ayrıcalığına sahip. Tüm kıtalarda geçerli olan sertifikasyona sahip, her parçası onaylı olması ile de ayrıca dikkat çekiyor.



Türk Kartalı daha yüksekten uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

VTOL ~ 7 yıl önce
Mükemmelsiniz çocuklar. Yanlış anlamayın yaptıklarınızla değil, siyaset elinde oyuncak olmakta mükemmelsiniz. Bakın Ruslar YAK-38, Amerikalılar F-35 gibi teknolojilere bir ulaşabilmiş iken fanlı uçak yaptık diye böbürlenmek te ilginç bir ruh hali. Hele akşamki haberlerde MSB nın yanında oturan bir general vardı. Kendini tutamadı sevincini dönüp arkasındakilere gösterdi. Çok içler acısı manzaralar bunlar. Pervaneli uçakla kamikaze dalışlar yapmaya hazırlansınlar bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hmm ~ 7 yıl önce
Rusyanın Yak-152 uçağına bak
Eeee ~ 7 yıl önce
Gurur duyalım diyeceğim ama bu uçağa Türk kartalı demek için bin şahit lazım. Türk işçileri yıllarca Mercedes otomobilleri ile izne geldiler. İçlerinden bir akıllı çıkıp da "ben de borsada Mercedes hissesi aldım bu artık Türk otomobilidir, Anadolu aslanıdır" falan demedi. Fazla reklam kokuyor bu iş. Türkiye'de birşey yapmadan bukadar reklam yapması abesle iştigal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sezercik :)) ~ 7 yıl önce
Bu uçakları görünce hep aklıma sezercik geliyor. Amcaaa bigün ben de binecem..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elin adami ~ 7 yıl önce
Başka ülkelerde zibil gibi ama biz yanından bile geçemiyoruz. Bizde numunelik oluyor nedense.. anca haberlerde görüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan.. ~ 7 yıl önce
Benim favorim doğan. Samsunda üretim aşamasında.. ilk prototipleri çıksın bakalım piyasanın tozunu attırır inşallah. Ne de olsa emek var alın teri var. Öyle armut piş ağzıma düşlerden değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zor ~ 7 yıl önce
Doğan elbette rekabet edecektir ama gökkubbede bir hoş seda olarak anılacaktır. Şuan için Türkiye'de bu tarz bir uçak ihtiyacı yok. Hobi veya eğitim amaçlı havacılık faliyetleri malesef birden fazla sebepten dolayı yapılamıyor. Yüksek petrol maliyeti, vergiler, shgm'nin bu tip araçları kale almaması, gerekli eğitim altyapısının olmaması, işletme yapacak meydanların olmaması, politik durum vs vs vs derken Doğan iyi niyetli bir çalışma olarak kalır. Yine de güzel bir eser. Yapanların eline sağlık.
Zor Beye ~ 7 yıl önce
Neden ihtiyaç yok. İlk hürkuşlara, rahmetli Demirağın ürettiği uçaklara da ihtiyaç yok denmişti. Hatırlarsanız 100 yıl önce. Bir punduna getirip senmisin uçak yapan deyip adamlarin gözünü çıkardırlar. Sonra bir sabah baktilar ki aaa fabrika kapanmış.. kime ne faydası oldu. Doğandan bahsediyoruz. Ki 1 yılda anca kompozit gövdenin kalıpları yapılmış. Neden mi alt yapı yok. Haaa alt yapımız uçak üretmeye müsait olsun. Varsın yapılmasın. Ve üzülerek söylüyorum 1 asır önce Vecihi hürkuşlara Nuri Demirağlara engel olumasaydı belki bizim de bugün bir boeing ya da airbus fabrikamız olurdu. Onun için hep destek tam destek..
Fiyatı ? ~ 7 yıl önce
Kimse fiyatından bahsetmiyor zaten. Şöyle yükseğe çıkıyor. Böyle yakıyor. Ya kardeşim yıllarca böyle bir uçağa bırakın sahip olmayı, binmeyi hayal eden ben 200 bin euro fiyatı duyunca uçaktan soğudum. Düşünsenize milli uçak. Sizin ülkenizde üretiliyor ama alamıyorsunuz.. pehhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok üzüldüm ~ 7 yıl önce
Tühhhh çok üzüldüm sizin adınıza. Allah daha başka dert vermesin. Bizde ekmeği 25 kuruş daha ucuza satan fırın bulamayınca aynı üzüntüyü yaşıyoruz taaaa başka mahallelere gittiğimiz için.
Çok üzülen arkadaş ~ 7 yıl önce
Sen beni boşver bu benim hayalim. Kendinle ilgilen. Benim derdim kendi ülkemde üretilen bir uçağı fiyatından dolayı satın alamamak. Ne war yani. Bizim o gavurlardan ne eksiğimiz var. Biz niye binemeyelim.
Komik ~ 7 yıl önce
Ülkesinde ucak üretilen herkes ucak mı alabiliyor
Komik'e ~ 7 yıl önce
Sanane.. Tasası seni mi aldı...
Havacı ~ 7 yıl önce
Çabalarınızî tebrik ediyorum ve Gönül'den destekliyorum. Umarım ürününüzü daha da geliştirir ve daha çok sipariş alıp maliyet ve fiyatlarınızı düşürürsünüz. Vecihi hürkuş un yaptığı uçak Zaman'ında desteklenseydi şimdi Boeing Airbus gibi firmaların yanında hürkuş da yerini alabilirdi. Bilgi birikiminin kazanılması Zaman içinde adım adım oluyor. Keşke 1930lardan bugüne kadar bizde de bu birikim sağlanabilseydi, yine de bir yerden başlanması güzel bir şey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yakıt Tankı ~ 7 yıl önce
Bir de bu uçağın yakıt tankı milli olarak geliştirilirse harika olur. Umarım o günleri de görür güzel ülkemiz.
Yolcu ~ 7 yıl önce
Hans olmuş Hasan... Bu kadar yerli işte. Umarım gelecekte emekle yerliliği kabul edilir üretimleri olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hah ~ 7 yıl önce
Bir de sünnet edersek bu uçağı tamamdır
Ek ~ 7 yıl önce
Boeing de alman asıllı. Ama sen boeing deyince amerika diyorsun. Bir de bu açıdan bak. Türk uçak sanayisinin gelişmesi için ufak ama yine de önemli bir adım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000