07 Nisan 2017, Cuma 09:12:55

Türk Kartalı Aquila'ya Almanya'da büyük ilgi

Almanya'nın Friedrichshafen şehrinde bu yıl 25'incisi düzenlenen dünyanın önde gelen havacılık, uzay sanayi ve uçak ekipmanları fuarı 'Aero 2017'de Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen'e ait Alman Aqiula uçağı büyük ilgi gördü.
  • Saçmalamanın limiti yok. Hadi ne yapıyorsan yap. Yapmıyorsan da saçmalayıp durma be ustam. Kanatta da yufka aç bari. Türk de ülkeye bir hayrı yok. Kaç yıldır reklam izletiyor millete. Nerde Bursa'daki tesis? Ne var içinde?
  • Yurtdışında şirket alımlarını artırmalıyız. Bildiğiniz gibi yabancı şirketler türk şirketlerini satın alıp duruyor.
  • Uçağı satın almaktan iyidir üretim teknolojisini satın almak neye laf söylüyorsunuz sonuçta kullanım hakları geliştirme hakları da şirkette olacak. Tebrikler inşallah başarıya ulaşır
  • Tebrik ederim. Beyefendi nin açıklamalarından işin sadece maddi değil manevi yönünü de dikkate aldığını görmek güzel. En güzel kısmıda Bursa da üretim yapma hazırlığı.Milli sermayeyi yabancılara satmaya alışmışken bi isadaminin bu hareketini gönülden kutlarım
  • Bu işler böyle oluyor. Bir yerden başlamak lazım. Konfiçyus "2000 millik yol bir adımla başlar" demiş. (her ne kadar Çinliler o zamanlar uzunluk ölçüsü olarak mil kullanmasa da, İngilizce çevirisi böyle) Fabrika bugün orada, yarın burada olabilir. Türk Mühendislerinin ve işçilerinin de dokunuşuyla, çok daha güzel sonuçlara, yeni modellere ulaşabilirler. Macera gibi gözüken bu serüvene atılanları hem yürekleri, hem cesaretleri yönüyle takdir ediyorum. Allah yollarını açık etsin. Her çaba Türkiye Havacılık Kapasitesine bir katkıdır ve desteklenmelidir.
  • Fabrikası Berlin'de olan Alman mühendisliği barındıran Türk Kartal'ı
  • sipariş varmı? Nasıl ilgi gördü? Allah yolunu açık etsin
  • Parayı ver şirketi al oldu sana Türk kartalı. Bu arada bir de milli uçağımız vardı Dornier ne oldu.
  • Sadece tebrik etmek istiyorum...
  • Sonradan parayı basıp satın alınca komik olmuş bu başlık..

Almanya'nın Friedrichshafen şehrinde bu yıl 25'incisi düzenlenen dünyanın önde gelen havacılık, uzay sanayi ve uçak ekipmanları fuarı 'Aero 2017'de Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen'e ait Alman Aqiula uçağı büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl satın aldığı Alman uçak şirketi ile ilk kez bir Türk firmasının Aero Friedrichshafen'a katılmasını sağlayan Celal Gökçen'e ait Aquila, 2016 fuarını 6 aylık sipariş talebiyle kapatmasının ardından bu yılki fuara da hızlı başladı. 39 ülkeden 707 firmanın katıldığı 'Aero 2017' daha iddialı bir konum ve standla gövde gösterisi yapan Aquila, 5 Nisan'da kapılarını açan fuarın ilk saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Bir kanadı Türk, bir kanadı Alman
Aquila, özellikle bir kanadı Türk bayrağını içeren kalp ve Bursa simgeleri, diğer kanadı Alman bayrağını içeren kalp ve fabrikanın bulunduğu Berlin'in simgelerinin yer aldığı dizaynı ile dikkat çekti. Ayrıca, yapılan açıklamada, Aquila'nın yeni uçak modelini tanıtacağı kaydedildi.

Bu işi ekonomik kazanç elde etmek amacıyla girmediğinin altını çizen Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen, gökyüzünden sınırların görünmediğini belirterek, Türkiye'nin özel sektör nezdinde havacılıkta anlamlı bir başlangıç yapması için sorumluluk üstlendiklerini kaydederek, "Her şey para kazanmak için yapılmaz. Bu milli bir mesele. Bu nokta da böylesine önemli ve stratejik bir sektörde ülkemizin varlığını hissettirmek, iyi bir başlangıç yapmak, yeni bir yol açmak için küçük de olsa bir katkımız olacaksa gurur duyarız" dedi.

Gökçen, Bursa'da üretim içinde son aşamaya yaklaştıklarını da ifade ederken, artık Türk kartalı olarak kabul edilen Aquila'yı görmek için özellikle Avrupa'nın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den çok sayıda uçuş tutkunlarının geldiğini belirtti.





Türk Kartalı Aquila'ya Almanya'da büyük ilgi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Limit ~ 7 yıl önce
Saçmalamanın limiti yok. Hadi ne yapıyorsan yap. Yapmıyorsan da saçmalayıp durma be ustam. Kanatta da yufka aç bari. Türk de ülkeye bir hayrı yok. Kaç yıldır reklam izletiyor millete. Nerde Bursa'daki tesis? Ne var içinde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Yurtdışında şirket alımlarını artırmalıyız. Bildiğiniz gibi yabancı şirketler türk şirketlerini satın alıp duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 7 yıl önce
Uçağı satın almaktan iyidir üretim teknolojisini satın almak neye laf söylüyorsunuz sonuçta kullanım hakları geliştirme hakları da şirkette olacak. Tebrikler inşallah başarıya ulaşır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demir ~ 7 yıl önce
Tebrik ederim. Beyefendi nin açıklamalarından işin sadece maddi değil manevi yönünü de dikkate aldığını görmek güzel. En güzel kısmıda Bursa da üretim yapma hazırlığı.Milli sermayeyi yabancılara satmaya alışmışken bi isadaminin bu hareketini gönülden kutlarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlısı ~ 7 yıl önce
Bu işler böyle oluyor. Bir yerden başlamak lazım. Konfiçyus "2000 millik yol bir adımla başlar" demiş. (her ne kadar Çinliler o zamanlar uzunluk ölçüsü olarak mil kullanmasa da, İngilizce çevirisi böyle) Fabrika bugün orada, yarın burada olabilir. Türk Mühendislerinin ve işçilerinin de dokunuşuyla, çok daha güzel sonuçlara, yeni modellere ulaşabilirler. Macera gibi gözüken bu serüvene atılanları hem yürekleri, hem cesaretleri yönüyle takdir ediyorum. Allah yollarını açık etsin. Her çaba Türkiye Havacılık Kapasitesine bir katkıdır ve desteklenmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Fabrikası Berlin'de olan Alman mühendisliği barındıran Türk Kartal'ı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sipariş ~ 7 yıl önce
sipariş varmı? Nasıl ilgi gördü? Allah yolunu açık etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ER ~ 7 yıl önce
Parayı ver şirketi al oldu sana Türk kartalı. Bu arada bir de milli uçağımız vardı Dornier ne oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt. Muco ~ 7 yıl önce
Sadece tebrik etmek istiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Kartalı derken?? ~ 7 yıl önce
Sonradan parayı basıp satın alınca komik olmuş bu başlık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000