12 Haziran 2014, Perşembe 11:58:04

TÜRK JETLERİ KEŞİF UÇUŞLARINA BAŞLADI

IŞİD’in Türk konsolosluğunu basarak çalışanları rehin almasının ardından Türkiye bölgede keşif uçuşu yapmaya başladı. Bağdat ile koordineli yapılan uçuşların olası bir operasyon için yer tespiti amaçlı olduğu öğrenildi.
  • Bunlari da düşürecekler, verin parasını alın adamları, bir dahada kafası çalışan elçi gönderin, tüm musul kaçmış,bizimki sözde elçi,daha mahallesindeki valinin kaçtığını ,irak ordu merkezinin kaçtığını bilmiyor,sonra türkiyenin derdi, zaten eski başbakan danışmanı, ballı iş diye vermişler, oda tüm ülkeyi beceriksizliği ile batirdi
  • diyarbakır üzerinde bayrağı çalanı arıyorlarmış !
  • Dikkat at,dusurmesinler.. suriye de keşif yapan uçağa saldırmışti
  • Önce bayrağa sahip çıkın sonra Musul üstünde uçarsınız
  • Ne özel kuvvet, ne F16 TOMA'lı çevik kuvvetin yerini tutamaz.

Al Jazeera Türk'ün ulaştığı askeri kaynakların verdiği bilgiye göre keşif uçuşları Çarşamba günü başladı. Diyarbakır 2’nci Hava Kuvveti komutanlığından kalkan keşif uçakları Musul ve çevresinde keşif uçuşu yaptı.

Keşif uçaklarıyla birlikte Batman’daki hava üssünde konuşlandırılan insansız hava araçları da bölgeye gönderildi. Bölgeden alınan anlık görüntüler Türiye'deki merkeze gönderildi ve elde edilen bilgiler Bağdat ile de paylaşıldı.

Kaynaklar, keşif uçuşlarının Irak hükümetiyle koordineli olarak planladığını ve yapıldığını söylüyor. Keşif uçuşlarının bugün de sürmesi bekleniyor.

Yetkililer keşif uçuşlarının olası bir operasyon için yer tespiti ve operasyon planlaması için yapıldığını aktardı.

Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı Türkiye’nin en büyük hava üslerinden biri. Daha çok PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda kullanılan üs son zamanlarda Suriye sınırındaki keşif uçuşlarında da kullanılıyor.

TÜRK JETLERİ KEŞİF UÇUŞLARINA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bunlari da düşürecekler, verin parasını alın adamları, bir dahada kafası çalışan elçi gönderin, tüm musul kaçmış,bizimki sözde elçi,daha mahallesindeki valinin kaçtığını ,irak ordu merkezinin kaçtığını bilmiyor,sonra türkiyenin derdi, zaten eski başbakan danışmanı, ballı iş diye vermişler, oda tüm ülkeyi beceriksizliği ile batirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 10 yıl önce
diyarbakır üzerinde bayrağı çalanı arıyorlarmış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dikkat at,dusurmesinler.. suriye de keşif yapan uçağa saldırmışti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Önce bayrağa sahip çıkın sonra Musul üstünde uçarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Ne özel kuvvet, ne F16 TOMA'lı çevik kuvvetin yerini tutamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000