16 Mart 2012, Cuma 08:59:03

TÜRK İŞADAMLARINA ÇAĞRI

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ercan Havaalanı'nın özelleştirileceğini belirterek, "Biz Türkiyeli işadamlarının ihaleye katılmasını bekliyoruz." dedi.
  • Sani Sener bu konuda bicilmis kaftan TAV grubu herhalde sessiz kalmaz.
  • yokmu ihaleyi alacak bi-em'li - mercedes'li kıprız' lı işadamları ?.. çıkarın baaalım paracıqları.. hem , terasda hergün mangalcıkda yaparlar :))
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ercan Havaalanı'nın özelleştirileceğini belirterek, "Biz Türkiyeli işadamlarının ihaleye katılmasını bekliyoruz çünkü tek başına bizim işadamlarımızın bu ihalelere katılması mümkün değildir" dedi.

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneğinin, bir otelde onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Küçük, KKTC'de yatırımları özendirmek için çalıştıklarını söyledi.

Turizm ve eğitimin öncelikleri olduğunu dile getiren Küçük, henüz istenilen hedeflere ulaşamadıklarını belirterek, "Otellerdeki yatak kapasitesi 20 bin ama hedefimiz 40 bine ulaşmak" diye konuştu.

Küçük, 2009-2010 sezonunda 700 milyon Dolar olan turizm gelirlerini 750-800 milyon dolara çıkardıklarını, bu yıl ise yapılan rezervasyonların turizm hedeflerinin üzerine çıkacağını gösterdiğini bildirdi.

Türkiye'de artık üçüncü nesil iş adamlarının ekonomiye katkı sağladığını vurgulayan Küçük, "Türk halkı kabuğunu kırmıştır. Kimsenin Türkiye'yi engellemesi mümkün değildir. Bu bakımdan sizlerle gurur duyuyoruz. Biz de KKTC halkı olarak bu kalkınmayı özlüyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de hükümetle aralarının çok iyi olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine büyük destek verdiğini anlatan Küçük, işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. Türk işadamlarının desteğini beklediklerini dile getiren Küçük, "Güney Kıbrıs ekonomisi Yunanistan ile çökmektedir, nasıl ana vatan Türkiye dünyada Yükselen yıldız olmuşsa KKTC'nin de sizin sayenizde yıldız olması gerekir" diye konuştu.

Ekonomide özel sektörün önünü açmak istediklerini dile getiren Küçük, bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi yaptıklarını söyledi. Kıbrıs Türk Petrollerini özelleştirdiklerini vurgulayan Küçük, "Ercan Havaalanı'nı özelleştiriyoruz" dedi.

Ercan Havaalanı'nın 2,5 milyon olan yolcu kapasitesini 5 milyona çıkartmak için çalıştıklarını ifade eden Küçük, ihaleyi havaalanının modern bir terminale sahip olması ve büyük uçakların inebilmesi için açtıklarını belirtti. Şartnamenin hazırlandığına işaret eden Küçük, şöyle konuştu:

"Biz Türkiyeli işadamlarının ihaleye katılmasını bekliyoruz çünkü tek başına bizim işadamlarımızın bu ihalelere katılması mümkün değildir. Yerli işadamlarımızın deneyimlerinizden yararlanmasını istiyoruz."

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de "KKTC'nin gelişmiş ülkeler arasında dev adımlarla ilerleyen bir ana vatanı var. KKTC çok şanslıdır ki bu ana vatan, yavru vatanla bölünmez bir parçadır" dedi.

Gecede YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, KKTC Başbakanı Küçük'e plaket verdi.
TÜRK İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Sani Sener bu konuda bicilmis kaftan TAV grubu herhalde sessiz kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yokmu ihaleyi alacak bi-em'li - mercedes'li kıprız' lı işadamları ?.. çıkarın baaalım paracıqları.. hem , terasda hergün mangalcıkda yaparlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000