20 Kasım 2014, Perşembe 09:21:00

TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETLERİ YILLARDIR BEKLİYORDU

Sivil uçaklara askeri bölgelerin üzerinde konan uçuş yasağı nihayet kalktı.
  • Bu ne sacma bir karardir alinmis zamanla Turkiye cumhuriyetin Bayragini. Tasiyan. Ve askeri Sahadan gecen Ucak. TC nin ucagi. Askerye. Turk askeri. Neden ucmasin Bunlar degisik ulkelermi. Ki Askeri sahada gecmesin Birakalim. MO. Onceki kanunlari. Lutfen Millet ne teknolojiyle ograsiyor Biz nelerle ograsiyoruz Once universitelerimizi Dunyada soz sahibi yapmaya ograsalim. Hersene dunyada. 500 tane universite. Un kazanmis. Bir dalda soz sahibi olmus. Bu 500 icinde bizim hic bir universite yok. Boston. Kutuphanesinde. Arastirdim Bulmayinca cok uzuldum Benim devletimin universitesi neden olmasin. Isim vermek istemiyorum avrupanin. Ve asyada dahi universite. Ismi var. koca turkiye cumhuriyetinin ,universitenin. Isimleri yok. Bosuna Sayin profesor. Demedi. Biz okadar.profesor Yetistiriyoruz hagimiz ne yapiyoruz Ne arastirdik ne bulduk. Bu cumleyi. Turk. Profesorun Agzinda. Duydum. Hemde televizyonda Bir panelde. Suyledi.saygilar sunuyorum.
  • Edremit istanbula arasını 25 dk da uçtuk...demekki oluyormuş.
  • Arkadaşlar burada bahsedilen, askeri çalışma sahalarıdır. Yakın bir zamanda yapılan anlaşmalar doğrultusunda, Bandırma hava sahası çalışma dışında Istanbul'un kontrolünde yani Sabiha Gökçenden kalkan bir uçak İzmir için Biga üzerinden gitmesi gerekirken artık direk Bandırma sahası üzerinden yönlendirilebiliyor. Konuda bahsedilen Askeri NOTAM'lar tarafından hiç bir şekilde sınırı olmayan hava sahalarıdır. Görüşüm normal uçuş süresinde 5dk oynama olacaktır.
  • Biletler ucuzlamaz, çünkü bu sistemde patronlar kazanır, millet sömürülür... Sistem bunu emrediyor...
  • Bana birkaçtane askeri meydan yazın gerçekten sivil uçuş yapılamayan hemende gaza gelmeyin bilet fiyatları için bekleyin görün petrol fiyatlarındaki düşüşün dışında ucuzlama olacakmı. Goygoyu bırakın realist olun. Bilgisi olmadan fikri olan boşbogazlara inanmayın bekleyin görün....
  • hangi askeri havalimanları sivile açık değil .. kayseri erkilet mi , konya mı , malatya erhaç mı , denizli çardak mı , eskişehir mi , amasya merzifon mu , batman mı , diyarbakır mı , balıkesir mi , kocaeli cengiz topel mi sivile açık değil .. yapmayın .. haa ; güvercinlik - akıncı - etimesgut 'un dibinde esenboğa var , bandırma'nın dibinde balıkesir var , incirlik'in dibinde şakirpaşa var , samandıra 'nın dibinde sabiha gökçen var , çiğli'nin dibinde adnan menderes var .. bırakın , bunlar da kapalı olsun .. almanya'da da askeri üsler sivile kapalıdır , amerika'da da askeri üsler sivile kapalıdır ..
  • SHGM'nin en ciddi projesidir. Yapılan yakıt ve zaman tasarrufunu daha önce yazmıştık. Tebrikler SHGM. OG
  • Herşey iyi güzel de, bilet fiyatları ucuzlamaz, onu unutun.
  • Oh beee sonunda. Darısı askeri meydanlara.
  • Pilotagababa nin tespitleri tamamen doğru. Devletin imkanları ile tesis edilmiş askeri meydanların sudan bahaneler gerekçe gösterilerek sivil uçuşlara açılmaması vatana ihanetle eşdeğerdir benim nazarımda. Hiçbir devlet malı kimsenin tapulu malı gibi görülmemelidir. Birçok askeri yedek meydan kaderine terkedilmiş durumda ne yazıkki...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından imzalanan asker ve sivil ayrımı gözetilmeden Türk Hava Sahası’nın esnek kullanımına imkan tanıyan yönetmelik yürürlüğe girdi.

Buna göre artık yolcu uçakları Türkiye genelinde serbestçe gidebilecek. Böylece askeri alanların çevresine göre çizilen uçuş rotaları kısalacak ve yeni rotalar ''kuş uçuşu'' belirlenecek.

BİLET FİYATLARI UCUZLAYACAK

Böylece uçaklar daha kısa mesafeden uçacağı için hem yıllık 500 milyon dolar kar sağlanacak hem de biletlerde indirim yolu açılacak. Anlaşmadan önce yolcu uçaklarının uçuş güzergahı üzerindeki askeri alanların üstünden uçması yasaktı.

Yapılan anlaşmayla birlikte yolcu uçakları ihtiyaçlarına göre doğrudan rota belirleyebilecek. Böylece uçakların yolları kısalacak, ilave uçuş yolları anlık belirlenebilecek, önemli oranda yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacak, uçakların bakım maliyetleri azalacak, çevre kirliliği ile birlikte küresel ısınma etkisi azalacak ve uçakların toplam aktif kullanma süresinin artışı gibi doğrudan veya dolaylı tasarruflar ile birlikte yıllık 500 milyon dolar kar elde edilecek.

TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETLERİ YILLARDIR BEKLİYORDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu ne sacma bir karardir alinmis zamanla Turkiye cumhuriyetin Bayragini. Tasiyan. Ve askeri Sahadan gecen Ucak. TC nin ucagi. Askerye. Turk askeri. Neden ucmasin Bunlar degisik ulkelermi. Ki Askeri sahada gecmesin Birakalim. MO. Onceki kanunlari. Lutfen Millet ne teknolojiyle ograsiyor Biz nelerle ograsiyoruz Once universitelerimizi Dunyada soz sahibi yapmaya ograsalim. Hersene dunyada. 500 tane universite. Un kazanmis. Bir dalda soz sahibi olmus. Bu 500 icinde bizim hic bir universite yok. Boston. Kutuphanesinde. Arastirdim Bulmayinca cok uzuldum Benim devletimin universitesi neden olmasin. Isim vermek istemiyorum avrupanin. Ve asyada dahi universite. Ismi var. koca turkiye cumhuriyetinin ,universitenin. Isimleri yok. Bosuna Sayin profesor. Demedi. Biz okadar.profesor Yetistiriyoruz hagimiz ne yapiyoruz Ne arastirdik ne bulduk. Bu cumleyi. Turk. Profesorun Agzinda. Duydum. Hemde televizyonda Bir panelde. Suyledi.saygilar sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibrahim ~ 9 yıl önce
Edremit istanbula arasını 25 dk da uçtuk...demekki oluyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Controller ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar burada bahsedilen, askeri çalışma sahalarıdır. Yakın bir zamanda yapılan anlaşmalar doğrultusunda, Bandırma hava sahası çalışma dışında Istanbul'un kontrolünde yani Sabiha Gökçenden kalkan bir uçak İzmir için Biga üzerinden gitmesi gerekirken artık direk Bandırma sahası üzerinden yönlendirilebiliyor. Konuda bahsedilen Askeri NOTAM'lar tarafından hiç bir şekilde sınırı olmayan hava sahalarıdır. Görüşüm normal uçuş süresinde 5dk oynama olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biletler ucuzlamaz, çünkü bu sistemde patronlar kazanır, millet sömürülür... Sistem bunu emrediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bana birkaçtane askeri meydan yazın gerçekten sivil uçuş yapılamayan hemende gaza gelmeyin bilet fiyatları için bekleyin görün petrol fiyatlarındaki düşüşün dışında ucuzlama olacakmı. Goygoyu bırakın realist olun. Bilgisi olmadan fikri olan boşbogazlara inanmayın bekleyin görün....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
hangi askeri havalimanları sivile açık değil .. kayseri erkilet mi , konya mı , malatya erhaç mı , denizli çardak mı , eskişehir mi , amasya merzifon mu , batman mı , diyarbakır mı , balıkesir mi , kocaeli cengiz topel mi sivile açık değil .. yapmayın .. haa ; güvercinlik - akıncı - etimesgut 'un dibinde esenboğa var , bandırma'nın dibinde balıkesir var , incirlik'in dibinde şakirpaşa var , samandıra 'nın dibinde sabiha gökçen var , çiğli'nin dibinde adnan menderes var .. bırakın , bunlar da kapalı olsun .. almanya'da da askeri üsler sivile kapalıdır , amerika'da da askeri üsler sivile kapalıdır ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
''ak saray'' ~ 9 yıl önce
Umarım incirlik bandırma vb yerler üzerinde emercensi yaşamazsın, ve düşman ülke toprağındaymışsın gibi muamele görmezsin ''..''
Havuz Medyası ~ 9 yıl önce
İncirlik yerine Adana, Bandırma yerine Balıkesir'e inmeyi akıl edemiyor musun
.. ~ 9 yıl önce
..aksaray'a . öncelikle şunu belirteyim .. sarayı da sevmem , saray soytarılarını da.. aksaray için şahsıma düşen harcama payı, 1 kuruş bile olsa helal değildir ayrıca .. gelelim meseleye .. incirlik - şakirpaşa , pist başından pist başına 13 km .. bandırma-balıkesir 75 km. balıkesir-edremit yine aynı, 75 km.. 7000-8000 irtifada bir olumsuzluk olduğunda , kolaylıkla buralara intikal edilebilir.. neydi kural .. tedbir senden , takdir allahtan ..
Sonunda ~ 9 yıl önce
SHGM'nin en ciddi projesidir. Yapılan yakıt ve zaman tasarrufunu daha önce yazmıştık. Tebrikler SHGM. OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilet fiyatı?? ~ 9 yıl önce
Herşey iyi güzel de, bilet fiyatları ucuzlamaz, onu unutun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 9 yıl önce
Oh beee sonunda. Darısı askeri meydanlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fighter_Hodja ~ 9 yıl önce
Pilotagababa nin tespitleri tamamen doğru. Devletin imkanları ile tesis edilmiş askeri meydanların sudan bahaneler gerekçe gösterilerek sivil uçuşlara açılmaması vatana ihanetle eşdeğerdir benim nazarımda. Hiçbir devlet malı kimsenin tapulu malı gibi görülmemelidir. Birçok askeri yedek meydan kaderine terkedilmiş durumda ne yazıkki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000