20 Mart 2011, Pazar 10:29:39

"TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETİNE YABANCI ORTAK GELİYOR"

Beş yılda Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım gelmesine aracılık eden Bülent Göktuna, yabancı bir yatırımcının Türkiye'deki bir havayolu şirketine ortak olmak amacıyla ülkemize geleceğini söyledi.
  • Ben yabancı yatırımcı ve işletmecileri tercih ederim. Biraz da onlar icabımıza baksınlar. Yinede bizimkilerden daha kötü olacağını asla düşünmüyorum. (Eski LTU pilotu)
  • Pegasus 3-5 sene sonra Seattle'a 7 adet all-economy Boeing 777-300er siparişi verip JFK, ORD, BOS, SAO, BKK, SIN, DEL, BOM, CMB & MLE, PVG, SEL, NRT hatlarını açarsa siz asıl tantanayı ve low-cost'çuluğu o zaman görün. Önümüzdeki 5 sene süresince Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkelerindeki short-haul network'ünü genişletmeye devam edecek olan Pegasus Havayolları, 2016 senesinde yukarıda bahsettiğim geniş gövde siparişleriyle, long-haul operasyonunu hayata geçirecektir. Ali Sabancı ve ekibi bunu er ya da geç yapacaktır! Yersen..
  • sunex'in arkasında tk ve lh olmasa kurulduğunun ertesi yılı yok olup gitmişti. kendisi low cost carrier değil, charter şirketidir. tk nın antalya çıkışlı almanya uçuşlarını yapmaktadır. tarifeli almanya seferleri direk tk code share uçuşlardır, böyle lcc olurmu? filo yapısı tek tip uçağa birkaç ay önce inmiştir, 757 ler gideli daha kaç ay oldu ki? pegasus'un uçak siparişleri geldiğinde, o da tek tip filo olacak, zaten izair (bir ortaklıktır) hariç filoda sadece 1 tane (bildiğim kadarıyla) 735var 738den farklı olarak. 30-300 lira arası fiyat olurmuya gelirsekte, açıp bir easyjet-ryanair fiyatlarına bakın bakalım derim. uçuşa 1 gün kala dolu uçaktaki yerler, 3 ay önce alana göre 15-20 kat fazladır. pegasusu tek başına sınıf yaratmıştır
  • Bir habere bak, bir de yorumlara... Sanki adamlar kendi aralarında anlaşmışlar konuyu sulandırıyorlar. Laf salatasından başka bir şey değil. Yabancı yatırımla ilgili fikirler, bu yatırımın geleceği, yatırım olanakları vs. konuşulmuyor da havadan sudan şeylerle işgal ediliyor. Birileri bu konuyu sulandırıp gizlemeye mi çalışıyor?
  • KTHYyi elestririken Pegasus un Ali is bir Cine benzetilmis ve Kibriswlilara Cin Aliden ders almalari onerilmisti simdi ise ALI madrabaz olmus. Vallahi ne soylediginizi bilmiyorsunuz be ehali
  • vergi vereceklerse ne ala
  • Turkiyedeki gercek low cost ve en ucuz ucuslar Sun Expresste aynen katiliyorum ustelik filosu da cok genc Pegasus gibi en genc 737 800 filosu kandirmacasi da yapmiyor filo ortalamasi da Pegasustan cok daha genc cunku kulustur ucagi yok. Personeli gayet guler yuzlu hem de guvenilir arkasinda THY ve LUFTHANSA var madrabaz Ali yok.
  • low cost carrier anlamı 30-300lira arası degisen bilet fiyatımı oluyor? yani bukadar farkı kimse koymaz..
  • asagidaki arkadasimiz muhalefetteki liderlerle oturup kalkiyor galiba?hele baslik onun partisinide belli ediyor!!kimin haddine o baslik??
  • pegasustan başka low-cost var. low-costu uygulamanın kurallarından biri de tek tip uçak filosudur. ve bunu türkiyede yapan tek havayolu şimdilik sunexpresstir. ayrıca bulabileceğiniz en ucuz bileti de hali hazırda sunexpresste bulabilirsiniz. 29 tl.

Yabancı sermayeyi yakından takip edenler Bülent Göktuna'yı "Vodafone'u Türkiye'ye getiren adam" olarak tanıyor. Kurucusu olduğu Mineks International'la çok sayıda yabancı şirketin Türkiye'de yatırım yapmasına aracılık eden Göktuna, geçtiğimiz 5 yılda Türkiye'ye 10 milyar dolarlık yatırım getirdiğini söylüyor. Göktuna'nın önümüzdeki beş yıl için hedefi ise 14 milyar dolar.

Göktuna'nın yabancı sermaye açısından hareketleneceğini belirttiği bir başka alan da havacılık. Türkiye'de low-cost havayolu alanında (düşük maliyetli havayolu) yakın zamanda büyük gelişmeler olacağını kaydeden Göktuna, "Çok yakında Uzakdoğulu bir şirket pazara giriyor. Bizim aracılığımızla geliyorlar ve bir Türk şirkete ortak olacaklar" dedi.

İstanbul'un dünya havacılık trafiğinde Dubai'nin bile önüne geçebileceğini belirten Göktuna, "Üç hava limanı da hizmete girdiğinde İstanbul havacılıkta dünyanın bir numaralı destinasyonu olabilir. Bu sadece yolcu trafiğinde değil, bakım-onarım yatırımları için de böyle" dedi.

(Sabah)

"TÜRK HAVAYOLU ŞİRKETİNE YABANCI ORTAK GELİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ben yabancı yatırımcı ve işletmecileri tercih ederim. Biraz da onlar icabımıza baksınlar. Yinede bizimkilerden daha kötü olacağını asla düşünmüyorum. (Eski LTU pilotu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pegasus 3-5 sene sonra Seattle'a 7 adet all-economy Boeing 777-300er siparişi verip JFK, ORD, BOS, SAO, BKK, SIN, DEL, BOM, CMB & MLE, PVG, SEL, NRT hatlarını açarsa siz asıl tantanayı ve low-cost'çuluğu o zaman görün. Önümüzdeki 5 sene süresince Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkelerindeki short-haul network'ünü genişletmeye devam edecek olan Pegasus Havayolları, 2016 senesinde yukarıda bahsettiğim geniş gövde siparişleriyle, long-haul operasyonunu hayata geçirecektir. Ali Sabancı ve ekibi bunu er ya da geç yapacaktır! Yersen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sunex'in arkasında tk ve lh olmasa kurulduğunun ertesi yılı yok olup gitmişti. kendisi low cost carrier değil, charter şirketidir. tk nın antalya çıkışlı almanya uçuşlarını yapmaktadır. tarifeli almanya seferleri direk tk code share uçuşlardır, böyle lcc olurmu? filo yapısı tek tip uçağa birkaç ay önce inmiştir, 757 ler gideli daha kaç ay oldu ki? pegasus'un uçak siparişleri geldiğinde, o da tek tip filo olacak, zaten izair (bir ortaklıktır) hariç filoda sadece 1 tane (bildiğim kadarıyla) 735var 738den farklı olarak. 30-300 lira arası fiyat olurmuya gelirsekte, açıp bir easyjet-ryanair fiyatlarına bakın bakalım derim. uçuşa 1 gün kala dolu uçaktaki yerler, 3 ay önce alana göre 15-20 kat fazladır. pegasusu tek başına sınıf yaratmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir habere bak, bir de yorumlara... Sanki adamlar kendi aralarında anlaşmışlar konuyu sulandırıyorlar. Laf salatasından başka bir şey değil. Yabancı yatırımla ilgili fikirler, bu yatırımın geleceği, yatırım olanakları vs. konuşulmuyor da havadan sudan şeylerle işgal ediliyor. Birileri bu konuyu sulandırıp gizlemeye mi çalışıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHYyi elestririken Pegasus un Ali is bir Cine benzetilmis ve Kibriswlilara Cin Aliden ders almalari onerilmisti simdi ise ALI madrabaz olmus. Vallahi ne soylediginizi bilmiyorsunuz be ehali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vergi vereceklerse ne ala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turkiyedeki gercek low cost ve en ucuz ucuslar Sun Expresste aynen katiliyorum ustelik filosu da cok genc Pegasus gibi en genc 737 800 filosu kandirmacasi da yapmiyor filo ortalamasi da Pegasustan cok daha genc cunku kulustur ucagi yok. Personeli gayet guler yuzlu hem de guvenilir arkasinda THY ve LUFTHANSA var madrabaz Ali yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
low cost carrier anlamı 30-300lira arası degisen bilet fiyatımı oluyor? yani bukadar farkı kimse koymaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
asagidaki arkadasimiz muhalefetteki liderlerle oturup kalkiyor galiba?hele baslik onun partisinide belli ediyor!!kimin haddine o baslik??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pegasustan başka low-cost var. low-costu uygulamanın kurallarından biri de tek tip uçak filosudur. ve bunu türkiyede yapan tek havayolu şimdilik sunexpresstir. ayrıca bulabileceğiniz en ucuz bileti de hali hazırda sunexpresste bulabilirsiniz. 29 tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000