21 Temmuz 2017, Cuma 12:25:15

Türk Havak 50. yılında 15 bin üyeyi aştı

Türk Hava Yolları çalışanları arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunu oluşturmak için kurulan Türk Havak, son yıllardaki atılımlarıyla hem üye sayısını artırdı hem de üyelerine sunduğu hizmetlerle birçok kesimin takdirini kazandı.
  • Ben bu üyelik hakkında mağdur edildim cansuyu kredisi aldım pandemide çok sıkıştım iki ay sonra paranın tamamını geri yatırdım benden 427 üyelik parasi istediler bir kere dahi bilgilendirme yapmadan hukuki işlemler başl
  • Meyve veren agac taslanir.
  • Sanki birilerine mesaj veriyorlar hepsi alacakli gibi bakiyorlar allahtan devlet brokratlari gibi deyiller yoksa kimseye selam vermezler
  • Yorumları okuyunca vakıf değilde,banka zannedenler var,vakıftan kasıt dara düşersen yanında birisinin olmasıdır.herşeyi para görenlerin yeri değil, para kazanmak isteyenler için yanlış adres ,inşallah muhtaç olmayız.
  • Bu arkadaslar ne is yapiyor ? Gelen paralar toplaniyor, baska ne is var merak ettim? Ne yani? Hayret bis
  • Yaklaşık 15 yıl önce vakıf iflasın eşiğine gelmişti. Havak'ı iflastan kurtarıp şimdiki haline getiren yönetime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağol Tolunay Başkan... Sağol Oral Abi... Hepiniz sağolun...
  • Havak Transfer rezilligini ne zaman halletmeyi dusunuyorsunuz?Bu çalıştığınız firmayla ne zaman yollarinizi ayırmayı dusunuyorsunuz?Kabin memurunu serkan denen karaktersiz rezervasyoncu resmen rezillik abidesi e5 in ortasında indirmek ne demekdir.Havak üyeleri sözde güvenli eve gidelim derken ne zamaninda arac geliyor nede bir saygı var taksiciden farkı yok serkanin.Başka transfer firmasimi yok.ne kadar aliyorsunuz bu şirketten belli degil.
  • 25 yildan fazla aidat odedim, emekli olunca 105.000 aldim 20.000 tl kesildi, nedeni mahkemelik bir durum varmis. 2 yildir bu parayi alamadik, mahkeme kasima ayina ertelendi, ne zaman sonuçlanacağı ve ödeneceğide mechul. 25 yil aidat odedik, yöneticilerde kirmizi kravat takip orda burda aidatlari harcadilar, bu aidatlari baska yerde degerlendirseydik cok daha iyi olurdu.
  • Yer hizmetlerinde böyle birşey yok. Bu ve benzeri hiç bir topluluk burada çalışanları üyeliğe kabul etmez. Ne bir sendikaları vardır ne de sözcüleri..
  • Gamze hanım özlüyoruz sizi her daim yanımızda olduğunuz için mutluyuz

Türk Hava Yolları çalışanları arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duygusunu oluşturmak için kurulan Türk Havak, son yıllardaki atılımlarıyla hem üye sayısını artırdı hem de üyelerine sunduğu hizmetlerle birçok kesimin takdirini kazandı.

1967 yılında Türk Hava Yolları tarafından kurulan Türk Havak, havacılık sektöründe Hava İş Sendikası dışında en çok üyesi bulunan meslek örgütü haline geldi. Gönüllü üyelik olmasına rağmen 15 bin üye sayısına ulaşan Türk Havak’ta bazı çalışanlar tek üyelikle yetinmezken,  ödedikleri aidatların karşılığını alan üyeler, ikinci üyelikle haklarını ikiye katlıyor. Evlenme, doğum, engelli çocuk, maluliyet, ölüm, bakım ve tahsil, sağlık ve afet gibi yardımların yanı sıra faizsiz cansuyu kredisi ile binlerce çalışanına destek olan Türk Havak, yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.

Sembolik sayılabilecek aidat ödeyerek bu haklardan faydalanma şansı elde eden üyeler, örneğin ölüm durumunda 50 bin TL, maluliyet durumunda 46 bin TL, engelli çocukların her biri için ise beş yıl boyunca yıllık 9 bin TL yardım alıyor. Ayrıca hayatını kaybeden üyenin çocuklarının her birine 26 yaşına kadar yıllık 7 bin TL yardım ediliyor.

Türk Havak yaptığı yatırımlarla vakfa katma değer sağlarken, vakfa kazandırılan her kuruşun katma değeri üyelerin toplam alacağı ücrete yansıtılıyor. Yardımların dışında, örneğin vakfa 10 yıl üyeliği bulunan bir çalışan ayrılmak istediğinde 32 bin TL, 31 yıl üyelik aidatı ödeyen bir üye ise 114 bin TL’ye kadar tazminat alabiliyor. 

İDO’DA MAĞAZA AÇACAK

Bünyesindeki anaokulu ile THY’de çalışan vakıf üyelerinin çocuklarına hizmet veren Türk Havak, Vakıfcan adı verilen projeyi vakıf sınırlarının dışına da taşıyor. Daha önce İstanbul Halkalı’da bir okul daha açan vakıf, Yenibosna’daki lüks bir proje içerisinde 250 kişilik yeni bir anaokulu için de anlaşma yaptı. Üçüncü havalimanında da işletici firma yetkilileri ile masaya oturan ilk meslek örgütü olan Türk Havak, orada da 400 kişilik anaokulu projesinin ilk adımlarını attı. Crew shop adı verilen havacılık ürünlerinin satışının yapıldığı mağazaların da işleticisi olan vakıf, Atatürk Havalimanı içerisinde açtığı bu mağazaları İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) içerisine taşımak için de anlaşmaya vardı.

BOYA FİRMASINA ORTAK OLDULAR

Büyükçekmece Mimar Sinan’da turizm ruhsatlı bir mekan satın alarak vakfa değer kazandırmayı amaçlayan vakıf yönetimi, ünlü bir boya firmasının yüzde 10 hissesini de satın aldı. 2004 yılına kadar THY’nin kontrolünde olan ve bu tarihten sonra kendi yönetimini seçen Türk Havak’ın bu tarihten sonra yükseliş süreci başlarken, özellikle bu tarihten önce ikinci emeklilik projesi ile borç batağına sürüklenen vakfın bugün geldiği nokta, birçok kesim tarafından takdirle karşılanıyor.

BAŞKAN AYGUT: ÖZVERİLİ ÇALIŞIYORUZ

Türk Havak Başkanı Tolunay Aygut, sadece üyelerin menfaatine odaklanarak projeler geliştirdiklerini ve hayata geçirdikleri projelerle hem üyelerin hayatını kolaylaştırmak hem de onlara maddi kazanım sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.  Bir çoğu aktif uçucu personel olan yönetim kurulu üyelerinin uçuş görevleri dışında kalan zamanlarının önemli bir bölümünü vakıf faaliyetleri için harcadıklarının altını çizen Aygut, bu özverili çalışmalarının karşılığını da aldıklarını ve 2005 yılında bin 500 olan üye sayısını 15 binin üzerine çıkardıklarını vurguladı.

Türk Havak 50. yılında 15 bin üyeyi aştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Mahir ~ 2 yıl önce
Ben bu üyelik hakkında mağdur edildim cansuyu kredisi aldım pandemide çok sıkıştım iki ay sonra paranın tamamını geri yatırdım benden 427 üyelik parasi istediler bir kere dahi bilgilendirme yapmadan hukuki işlemler başl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MKG ~ 7 yıl önce
Meyve veren agac taslanir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardes ~ 7 yıl önce
Sanki birilerine mesaj veriyorlar hepsi alacakli gibi bakiyorlar allahtan devlet brokratlari gibi deyiller yoksa kimseye selam vermezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vakıf ~ 7 yıl önce
Yorumları okuyunca vakıf değilde,banka zannedenler var,vakıftan kasıt dara düşersen yanında birisinin olmasıdır.herşeyi para görenlerin yeri değil, para kazanmak isteyenler için yanlış adres ,inşallah muhtaç olmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saol ~ 7 yıl önce
Iyi ki soyledin super zeka
Seni tutan yok o zaman git yatır paranı... ~ 7 yıl önce
Vakıf/Hayır kurumu olarak görüyorsanız, orada oturanları zengin edeceğinize , bir çok hayır kurumu ve ihtiyaç sahibi var...
Neci bunlar ~ 7 yıl önce
Bu arkadaslar ne is yapiyor ? Gelen paralar toplaniyor, baska ne is var merak ettim? Ne yani? Hayret bis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
15 yıl önce... ~ 7 yıl önce
Yaklaşık 15 yıl önce vakıf iflasın eşiğine gelmişti. Havak'ı iflastan kurtarıp şimdiki haline getiren yönetime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sağol Tolunay Başkan... Sağol Oral Abi... Hepiniz sağolun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cptn ~ 7 yıl önce
Havak Transfer rezilligini ne zaman halletmeyi dusunuyorsunuz?Bu çalıştığınız firmayla ne zaman yollarinizi ayırmayı dusunuyorsunuz?Kabin memurunu serkan denen karaktersiz rezervasyoncu resmen rezillik abidesi e5 in ortasında indirmek ne demekdir.Havak üyeleri sözde güvenli eve gidelim derken ne zamaninda arac geliyor nede bir saygı var taksiciden farkı yok serkanin.Başka transfer firmasimi yok.ne kadar aliyorsunuz bu şirketten belli degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ~ 7 yıl önce
25 yildan fazla aidat odedim, emekli olunca 105.000 aldim 20.000 tl kesildi, nedeni mahkemelik bir durum varmis. 2 yildir bu parayi alamadik, mahkeme kasima ayina ertelendi, ne zaman sonuçlanacağı ve ödeneceğide mechul. 25 yil aidat odedik, yöneticilerde kirmizi kravat takip orda burda aidatlari harcadilar, bu aidatlari baska yerde degerlendirseydik cok daha iyi olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş ~ 7 yıl önce
Yer hizmetlerinde böyle birşey yok. Bu ve benzeri hiç bir topluluk burada çalışanları üyeliğe kabul etmez. Ne bir sendikaları vardır ne de sözcüleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçucu ~ 7 yıl önce
Gamze hanım özlüyoruz sizi her daim yanımızda olduğunuz için mutluyuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000