29 Ağustos 2013, Perşembe 11:50:34

TÜRK HAVACILIĞI İÇİN TARİHİ GÜN!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAI) tarafından geliştirilen turboprop motorlu eğitim uçağı Hürkuş, ilk uçuşunu gerçekleştirdi...
  • Kökeni teknisyen demeye dilin varmıyor nedense.... kesin özel ucus kursu sirinevlerden ehliyet almış birisidir... başarılar....
  • Uçak teknisyeni kökenli Vecihi beyin soyadi Hurkus anlamlı olmuş.... dikkat edilirse eski başarılı pilotların hepsi teknisyen kökenlidir tarihte. Şimdi bu engelleniyor bilinerek...
  • Turkish kt-1 denilen uçaklar kore lisansı altında 40 adet üretilen uçaklardır, ve hürkuş ile görsel bir benzerlikten başka benzer liği yoktur. türkish sıfatı almasına sebep kokpit ekipmanlarındaki bizdeki uçaklara has değişiliklerdir. şunu rahatlıkla söyleyebilirimki hürkuş her açıdan kt-1 den çok daha üstün bir uçaktır.
  • Pilotu değil de uçağı ıslatsaydınız yada her ikisini de
  • Kim ne derse desin. Mis gibi bi uçak yapılmış, uçurulmuş. Her şeyin bir başlangıcı vardır. İnşallah bu uçakta büyük şeylerin başlangıcı olacak.
  • Bende ilk basta gurur duydum ve olumsuz yorumlara kin ve nefretle baktim ta ki meshur arama motoruna turkish kt-1 yazincaya kadar. Zaten koreliler yapmis ve kendileri ucuyor. Bizde 500 milyon dolar verip almisiz adina hurkus demisiz. Aslinda haber dogru turk muhendisleri gelistirmis, turk muhendisleri yapmis demiyor ki.. ( ufacik biseyini gelistir ustune tak oldu gelistirdik)
  • Madem bu ODTU mezunları vardı da şimdiye kadar neden birşey yapmadılar. Yeni mi ortaya çıktılar....
  • Negatif yorum yazan kişiler, siz nasıl insansınız? Bu güzel bir emektir, çabadır. Kore'den kopya ve ya değil, emek sarf edilmiş ve bir uçak yapılmış. Biraz takdir etmek lazım. Ben çaba sarf eden, emeği geçen herkesi kendi adıma tebrik ediyorum. Umarım bir gün daha iyilerini, daha büyüklerini de yaparız. Herşeye siyaset karıştırmayın.
  • Devlet büyüklerimizin yerden yere vurduğu ODTÜ mezunlarından bir haylazlık daha... Ama dur onlar bunun üzerine konmasını iyi bilirler, onlar çok iyi bilirler.
  • Türk Havacılık tarihi için milat olur umarım tüm çalışanların eline sağlık...

Türk Havacılığı için büyük önem taşıyan ve geçtiğimiz günlerde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından geçici tescili verilen Hürkuş, bu sabah ilk test uçuşunu gerçekleştirdi.

Alınan geçici tescil sonrası yerde hızlanma testleri yapılan uçağın, Avrupa Havacılık ve Uzay Emniyet Ajansı EASA ile birlikte SHGM tarafından da kontrol edilen bu aşamaları olumlu geçti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; TAI'nin Kazan'daki Akıncı Tesisi'nden bu sabah Türk Hava Kuvvetleri'nin izniyle 4'ncü Ana Jet Üs Komutanlığı pistine geçen Hürkuş, ilk kez havaalandı. Uçağın yaklaşık yarım saat havada kaldığı öğrenildi.

Tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan tek motorlu, iki kişilik uçağa Efsane pilot Vecihi Hürkuş'un anısına "Hürkuş" adı verildi. Uçak, ilk aşamada sivil olarak daha sonra da Türk Hava Kuvvetleri'nin uçuş eğitimlerinde kullanılacak. 

Hürkuş'un eğitim uçağı olarak dünya pazarında da pay sahibi olması bekleniyor.





©AirportHaber.com

TÜRK HAVACILIĞI İÇİN TARİHİ GÜN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

kartala cevap ~ 11 yıl önce
Kökeni teknisyen demeye dilin varmıyor nedense.... kesin özel ucus kursu sirinevlerden ehliyet almış birisidir... başarılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asil... ~ 11 yıl önce
Uçak teknisyeni kökenli Vecihi beyin soyadi Hurkus anlamlı olmuş.... dikkat edilirse eski başarılı pilotların hepsi teknisyen kökenlidir tarihte. Şimdi bu engelleniyor bilinerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilip bilmeden yazma ~ 11 yıl önce
Turkish kt-1 denilen uçaklar kore lisansı altında 40 adet üretilen uçaklardır, ve hürkuş ile görsel bir benzerlikten başka benzer liği yoktur. türkish sıfatı almasına sebep kokpit ekipmanlarındaki bizdeki uçaklara has değişiliklerdir. şunu rahatlıkla söyleyebilirimki hürkuş her açıdan kt-1 den çok daha üstün bir uçaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlk uçuş ~ 11 yıl önce
Pilotu değil de uçağı ıslatsaydınız yada her ikisini de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Kim ne derse desin. Mis gibi bi uçak yapılmış, uçurulmuş. Her şeyin bir başlangıcı vardır. İnşallah bu uçakta büyük şeylerin başlangıcı olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasil?? ~ 11 yıl önce
Bende ilk basta gurur duydum ve olumsuz yorumlara kin ve nefretle baktim ta ki meshur arama motoruna turkish kt-1 yazincaya kadar. Zaten koreliler yapmis ve kendileri ucuyor. Bizde 500 milyon dolar verip almisiz adina hurkus demisiz. Aslinda haber dogru turk muhendisleri gelistirmis, turk muhendisleri yapmis demiyor ki.. ( ufacik biseyini gelistir ustune tak oldu gelistirdik)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumm ~ 11 yıl önce
Madem bu ODTU mezunları vardı da şimdiye kadar neden birşey yapmadılar. Yeni mi ortaya çıktılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl??? ~ 11 yıl önce
Negatif yorum yazan kişiler, siz nasıl insansınız? Bu güzel bir emektir, çabadır. Kore'den kopya ve ya değil, emek sarf edilmiş ve bir uçak yapılmış. Biraz takdir etmek lazım. Ben çaba sarf eden, emeği geçen herkesi kendi adıma tebrik ediyorum. Umarım bir gün daha iyilerini, daha büyüklerini de yaparız. Herşeye siyaset karıştırmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ODTÜ ~ 11 yıl önce
Devlet büyüklerimizin yerden yere vurduğu ODTÜ mezunlarından bir haylazlık daha... Ama dur onlar bunun üzerine konmasını iyi bilirler, onlar çok iyi bilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Havacılık ~ 11 yıl önce
Türk Havacılık tarihi için milat olur umarım tüm çalışanların eline sağlık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000