18 Nisan 2009, Cumartesi 12:36:35

Türk Havacılığı için gurur verici açıklama

AB Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Antonio Tajani Türk havayolu şirketlerinin uluslar arası güvenlik standartlarıyla uyumunun diğer Avrupalı şirketlerle aynı olduğunu bildirdi.
  • Sapla samanı birbirine karıştırmayalım, "3. ülke uçakları" demek "3. sınıf Dünya ülke uçakları" demek değil. Adamlar "sizin standartlarınız, üye olmamanıza rağmen AB üyesi ülkelerinki ile aynı" diyor, ama bizdeki önyargılı, özgüvensiz organizmalar bunu bile anlayamıyor. Aryıca, Atina yakınlarında yakıtsızlıktan düşen tayyare A320 değil, B737 idi. Yanlış bilgilerle insanları da hataya sürüklemeyin!
  • Böyle aşağılanmayı hazmedemiyorum.
  • 1.Haberdeki "3.Ülke uçakları" ifadesi "3.dünya ülkesi uçakları" değil Avrupa Birliği'ne üye olmayan ülkelerin uçakları demektir, İngilizce'deki "Third party - üçüncü şahıs" ifadesi tercüme sırasında "3.Ülke" olarak çevrilmiş ve yaygın olarak "3.Dünya ülkesi" şeklinde yanlış anlaşılmaktadır. 2.Kontroller SAFA "Safety Assesment of Foreign Aircraft" denetimleri şeklinde yapılmış. Haberdeki "Ortalama seviye" ifadesi Avrupa Birliği uçaklarına yapılan SANA "Safety Assesment of Native Aircraft" denetimlerinin ortalamasıdır ve bu da demektir ki bizim uçaklarımızdaki emniyet tedbirleri Avrupa Birliği ülkelerinin uçaklarındaki emniyet tedbirleriyle aynıdır. Bu nedenle bu haber bizi küçük düşürücü değil bilakis iyi bir haberdir.
  • 18.59.55'te yazan arkadaşıma katılıyorum. ".. üçüncü ülke uçaklarının güvenliği ile ilgili.... denetimlerden elde edilen bilgilere göre ... ortalama düzeye göre başa baştır" lafından gurur duyuyorsak, bizimki aşağılık duygusundan öte bir haldir. Gurur AB standartlarının çok üstüne çıkınca duyulmalıdır, üçüncü dünya ülkelerinin ortalamasına ulaşınca değil. Soruyu soran parlemento üyesinin Airbus 320 (Avrupa) uçağı Güney Kıbrıstan Atinaya giderken, kabin tazyik arızası nedeniyle (hem de önceden bilinen) Alman Kaptan ve Yunan F/O+nun hipoxia olarak uykuya dalmaları neticesinde tüm mürettebat ve yolcuları ile Atina yakınlarında beklemeye girmiş, bekleye bekleye yakıtsızlıktan düşmüştü. Bir de biz sorabilsek.
  • Görevimizi tam yapalim.Insana deger verelim.O soruyu soran,önce kendi ülkesini bir arastirsin.bunu belirlemesi icin ucak sayisi,sefer sayisi karsilastirilarak,hesaplandiktan sonra konussun.
  • Bir türlü anlamıyorum, diğer Avrupa ülkelerinin havayolları ile aynı seviyede oluşumuz bize neden gurur veriyor. Bu nasıl bir kendini aşağılamadır? Daha çok şey söylemek isterim ama, siz anladınız onu...:)
  • 3. dünya ülkesi olduğumuzu biliyordum ama başkasından duyunca üzüldüm :(

Tajani, Avrupa Parlamentosu Üyesi Marios Matsakis'in Türk Havayolları uçaklarının güvenliği konusundaki yazılı soru önergesini yanıtladı. Amsterdam'ın Schiphol havaalanında meydana gelen kazanın, yolcu uçakları ve mürettebatla ilgili güvenlik standartlarındaki yetersizliklere ilişkin iddiaları ortaya çıkardığını belirten Matsakis, "Aday Ülke olması itibarıyla Komisyon Türk yetkililerle birlikte bu iddiaların doğruluğunu inceleyecek mi, gerekirse çözüm yollarını gösterecek mi?" diye sordu.

AVRUPA ORTALAMASIYLA BAŞABAŞ

Önergeyi yanıtlayan AB Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Antonio Tajani ise "Topluluk havaalanlarını kullanan üçüncü ülke uçaklarının güvenliğiyle ilgili Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi direktifine uygun olarak, çeşitli havayollarındaki denetimlerden elde edilen bilgilere göre, Türk işletmecilerinin uluslar arası güvenlik standartlarıyla uyumu, diğer Avrupalı havayollarının ortalama düzeyiyle başa baştır" dedi.

Schiphol kazası konusunda ise Tajani, Hollanda havayolları şirketinin resmi soruşturma raporunun açıklanmasını beklediklerini belirtti. Tajani, Komisyon'un AB direktifleri çerçevesinde, her zaman olduğu gibi düzenli güvenlik analizlerini sürdüreceğini, ciddi eksiklikler görüldüğünde gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Türk Havacılığı için gurur verici açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sapla samanı birbirine karıştırmayalım, "3. ülke uçakları" demek "3. sınıf Dünya ülke uçakları" demek değil. Adamlar "sizin standartlarınız, üye olmamanıza rağmen AB üyesi ülkelerinki ile aynı" diyor, ama bizdeki önyargılı, özgüvensiz organizmalar bunu bile anlayamıyor. Aryıca, Atina yakınlarında yakıtsızlıktan düşen tayyare A320 değil, B737 idi. Yanlış bilgilerle insanları da hataya sürüklemeyin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle aşağılanmayı hazmedemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1.Haberdeki "3.Ülke uçakları" ifadesi "3.dünya ülkesi uçakları" değil Avrupa Birliği'ne üye olmayan ülkelerin uçakları demektir, İngilizce'deki "Third party - üçüncü şahıs" ifadesi tercüme sırasında "3.Ülke" olarak çevrilmiş ve yaygın olarak "3.Dünya ülkesi" şeklinde yanlış anlaşılmaktadır. 2.Kontroller SAFA "Safety Assesment of Foreign Aircraft" denetimleri şeklinde yapılmış. Haberdeki "Ortalama seviye" ifadesi Avrupa Birliği uçaklarına yapılan SANA "Safety Assesment of Native Aircraft" denetimlerinin ortalamasıdır ve bu da demektir ki bizim uçaklarımızdaki emniyet tedbirleri Avrupa Birliği ülkelerinin uçaklarındaki emniyet tedbirleriyle aynıdır. Bu nedenle bu haber bizi küçük düşürücü değil bilakis iyi bir haberdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
18.59.55'te yazan arkadaşıma katılıyorum. ".. üçüncü ülke uçaklarının güvenliği ile ilgili.... denetimlerden elde edilen bilgilere göre ... ortalama düzeye göre başa baştır" lafından gurur duyuyorsak, bizimki aşağılık duygusundan öte bir haldir. Gurur AB standartlarının çok üstüne çıkınca duyulmalıdır, üçüncü dünya ülkelerinin ortalamasına ulaşınca değil. Soruyu soran parlemento üyesinin Airbus 320 (Avrupa) uçağı Güney Kıbrıstan Atinaya giderken, kabin tazyik arızası nedeniyle (hem de önceden bilinen) Alman Kaptan ve Yunan F/O+nun hipoxia olarak uykuya dalmaları neticesinde tüm mürettebat ve yolcuları ile Atina yakınlarında beklemeye girmiş, bekleye bekleye yakıtsızlıktan düşmüştü. Bir de biz sorabilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Görevimizi tam yapalim.Insana deger verelim.O soruyu soran,önce kendi ülkesini bir arastirsin.bunu belirlemesi icin ucak sayisi,sefer sayisi karsilastirilarak,hesaplandiktan sonra konussun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir türlü anlamıyorum, diğer Avrupa ülkelerinin havayolları ile aynı seviyede oluşumuz bize neden gurur veriyor. Bu nasıl bir kendini aşağılamadır? Daha çok şey söylemek isterim ama, siz anladınız onu...:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
3. dünya ülkesi olduğumuzu biliyordum ama başkasından duyunca üzüldüm :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000