17 Temmuz 2015, Cuma 10:49:04

Türk hava sahasından saniyede 20 uçak geçti

2015'in ilk 6 ayında, Türk hava sahasında gerçekleşen uçuş sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artış gösterdi. Türkiye hava sahasından bu yılın ilk 6 ayında, ortalama her 20 saniyede bir uçak geçti.
  • Genel Mudur degisti zihniyet degismedi. Halen istatistik ve rakam yayinlamaktan baska is yapmiyorlar. Idari pozisyondaki insanlar DHMI'de siyasi torpille ve kayyum ile normalde hayal bile edemeyecekleri yerlerde olduklari icin neyin ne oldugunun farkinda degiller. DHMI idarecilerinin vizyonu ne kadar ise DHMI'nin kabiliyeti de ancak o kadar. Genel mudur degisince bazi seyler duzelir yoluna girer sanmistik etrafina etten duvar orduler, gozunu actirmadilar. Hamdi Topcu lazim bu kurumun basina ozaman isler duzelir belki.
  • uçaklara hizmet vermek için harcadığımız para (maliyet)aynı kaldığı için her geçen gün hava sahamızı daha ucuza kullanıyorlar. Halbuki Ülkemize kolay yoldan para kazandırabileceğimiz bir konumdayız. frekanslarımız, radarlarımız, servislerimiz, klimalarımız, dhmi personelinin özlük haklarımız herşeyimiz kötü. Yahu neden anlamak istemiyorsunuz. Bir yorumcunun dediği gibi adamlar hava sahamızı neredeyse bedavaya kullanıyorlar bir de havamızı kirletiyorlar. Hava sahamızdan geçiş ücretine zam yapamıyorsunuz. Tek yolu maliyetleri artırmak. Onun yolu da belli, yatırım yapacaksın, frekanslara, radarlara, ama en çok da persoenlim özlük haklarını artıracaksın. Maaşını artıracaksın, tazminat vereceksin, eğitime göndereceksin, çalışma ortamını, servisini, yemeğini iyileştireceksin. Sonunda da maliyetin artacak ki verdiğin hizmetin karşılığında Ülkeye daha çok para girsin. hava sahanı kullananlar aldıkları hizmetin karşılığını ödesinler, va sahamızı üç kuruşa kullanıp kirletmesinler.
  • Saniyede 20 ucak mi. 20 saniyede bir ucak mi.. Tartişmaya acik bi pozisyon :)
  • arap uçakları tabi hadi onu geçtim...üstümüzden geçse ne olur geçmese ne olur? geçerken aşağıya para atmıyorlar hatta tam tersine gaz bırakıp geçiyorlar...
  • Bu verileri kim yayinliyor, bilen arkadaslar cevaplayabilir mi?
  • Ortadogunun USA ve Europe ucuslari
  • Ukrayna hava sahasını kullanmayan ortadogu uçuşları.
  • Bu ucaklari cogu Karadeniz uzerinden korfez bölgesine giden arap uçaklarıdir saygilar
  • Semalarindan neden gecmiyor peki ucak ? 20 sn bence cok iddiali bir rakam

Türk hava sahasında 2015'in ilk 6 ayında gerçekleşen uçuş sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artış gösterdi. Bu dönemde Türk hava sahasında 171 bin 438'i transit üst geçiş olmak üzere toplam 831 bin 578 uçuş gerçekleşti. Türkiye hava sahasından bu yılın ilk 6 ayında, ortalama her 20 saniyede bir uçak geçti.

Yolcu sayısı da arttı

Sivil havacılık alt yapısına yapılan yatırımlar ve uygulamaya konulan kararlarla birlikte bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına giren Türkiye'de, son yıllarda uçuş ve uçakla seyahat eden yolcu sayılarında önemli artış görüldü. Son 10 yılda havayoluyla taşınan yolcu sayısı 56 milyondan yılda ortalama yüzde 12,8 büyüyerek 166,2 milyona yükseldi. 2002'de 2 merkezden 26 noktaya sadece THY'nin uçuş yaptığı Türkiye'de, aradan geçen 13 yılda, iç hatlarda 6 havayolu şirketi 7 merkezden toplam 53 noktaya sefer yaptı. Öte yandan, 2002'de yurtdışında sadece 60 ülkeye sefer düzenlenirken bugün bu sayı 108 ülkede toplam 237 noktayı buldu.

Türk semalarında 20 saniyede bir uçak geçti

Türk hava sahasında bu yılın 6 ayında gerçekleşen uçuş sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 artış gösterdi. Transit üst geçişler de dahil geçen yılın ocak-haziran döneminde 771 bin 471 uçuş gerçekleşirken, bu sayı bu yılın aynı döneminde 831 bin 578'e yükseldi. Bir başka ifadeyle bu yılın ilk 6 ayında Türk semalarında yaklaşık her 20 saniyede bir uçak hareketi oldu. Havalimanlarımıza inen kalkan uçak trafiğinin yüzde 87'sini ticari uçuşlar oluşturdu. Ticari uçuş sayısı, geçen yılın 6 ayına göre yüzde 7,5 artarak 576 bin 844 oldu.

Bu yılın söz konusu döneminde iç hat uçak trafiğindeki artış devam etti. İç hat uçak trafiği geçen yılın 6 ayına göre yüzde 7,7 artarak 388 bin 477'ye ulaştı. Dış hat uçak trafiği ise yüzde 3,1 artışla 271 bin 663'e yükseldi. Türk hava sahasından transit üst geçiş sayısı ise yüzde 16,2 arttı. Türk hava sahasından 2015 yılı ilk 6 ayda 171 bin 438 üst geçiş gerçekleşti. Böylece Türk hava sahası toplam 831 bin 578 uçuşa ev sahipliği yapmış oldu.

Türk hava sahasından saniyede 20 uçak geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

DHMI Gen Md ~ 9 yıl önce
Genel Mudur degisti zihniyet degismedi. Halen istatistik ve rakam yayinlamaktan baska is yapmiyorlar. Idari pozisyondaki insanlar DHMI'de siyasi torpille ve kayyum ile normalde hayal bile edemeyecekleri yerlerde olduklari icin neyin ne oldugunun farkinda degiller. DHMI idarecilerinin vizyonu ne kadar ise DHMI'nin kabiliyeti de ancak o kadar. Genel mudur degisince bazi seyler duzelir yoluna girer sanmistik etrafina etten duvar orduler, gozunu actirmadilar. Hamdi Topcu lazim bu kurumun basina ozaman isler duzelir belki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artış ~ 9 yıl önce
uçaklara hizmet vermek için harcadığımız para (maliyet)aynı kaldığı için her geçen gün hava sahamızı daha ucuza kullanıyorlar. Halbuki Ülkemize kolay yoldan para kazandırabileceğimiz bir konumdayız. frekanslarımız, radarlarımız, servislerimiz, klimalarımız, dhmi personelinin özlük haklarımız herşeyimiz kötü. Yahu neden anlamak istemiyorsunuz. Bir yorumcunun dediği gibi adamlar hava sahamızı neredeyse bedavaya kullanıyorlar bir de havamızı kirletiyorlar. Hava sahamızdan geçiş ücretine zam yapamıyorsunuz. Tek yolu maliyetleri artırmak. Onun yolu da belli, yatırım yapacaksın, frekanslara, radarlara, ama en çok da persoenlim özlük haklarını artıracaksın. Maaşını artıracaksın, tazminat vereceksin, eğitime göndereceksin, çalışma ortamını, servisini, yemeğini iyileştireceksin. Sonunda da maliyetin artacak ki verdiğin hizmetin karşılığında Ülkeye daha çok para girsin. hava sahanı kullananlar aldıkları hizmetin karşılığını ödesinler, va sahamızı üç kuruşa kullanıp kirletmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 9 yıl önce
Saniyede 20 ucak mi. 20 saniyede bir ucak mi.. Tartişmaya acik bi pozisyon :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanee ~ 9 yıl önce
arap uçakları tabi hadi onu geçtim...üstümüzden geçse ne olur geçmese ne olur? geçerken aşağıya para atmıyorlar hatta tam tersine gaz bırakıp geçiyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 9 yıl önce
Bu verileri kim yayinliyor, bilen arkadaslar cevaplayabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selamin ~ 9 yıl önce
Ortadogunun USA ve Europe ucuslari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceo ~ 9 yıl önce
Ukrayna hava sahasını kullanmayan ortadogu uçuşları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karadeniz ~ 9 yıl önce
Bu ucaklari cogu Karadeniz uzerinden korfez bölgesine giden arap uçaklarıdir saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anamur ~ 9 yıl önce
Semalarindan neden gecmiyor peki ucak ? 20 sn bence cok iddiali bir rakam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriye ~ 9 yıl önce
Anamur'dan geçip nereye gidecek. Suriye havasahası kullanılmıyor artık pek. En fazla Lübnan olur.
Yuksek ucuyor ~ 9 yıl önce
Ciplak Goz İle gorunmuyor cunku cok yuksek ucuyor online flightradar24 ten takip edebilirsin
Atco ~ 9 yıl önce
Ankara ACC anormal calsiyor. Trafik hic bitmiyor. İstanbula dogu ve guneyden antalyanin kalkis larin neredeyse tamami inislerin de bir kismi ve diger domestik ve overflight trafikler bu kotu frekans ile atiliyor imkansiz ama oluyo iste emniyetsiz bor sekilde oluyor tabiyki 30 kere pilota soluyosun anliyor 30 ucagin varsa bir talimat icin 900 kere konusuyorsun sopa yemis gibi borddan kalkiyorsun oluyoo iste

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000