12 Kasım 2012, Pazartesi 15:47:22

TÜRK HAVA SAHASINDA RUS UÇAKLARI!

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ve Rusya arasında imzalanan Açık Hava Sahası Anlaşması çerçevesinde Rus savaş uçakları bu hafta Türk hava sahasında denetim uçuşu yapacak.
  • 11 yıl evvel antlaşma yapılmış iki taraflı, rutin bir gözlem uçuşun ( bizim ne kadar casus uydumuz var bilmiyorum ama Rusların sanırım yeteri kadar casus uydusu var ülkemizi gözleyen) bu kadar sansasyonel bir şekilde burada yayınlanması biraz ayıp olmuş. Bir kargo uçağı yerine bir savaş uçağı koymak da başka birşey. Gazetecilikte objektif bir bakış açısı olması gerekiyor, bir kaç kişi daha internet sayfama bakıcak diye hele bu gergin günlerde haberi evirip çevirip insanları savaşa teşvik etmek pek gazetecilere yakışmayan bir hareket olur. 1500 metreden uçup ses hızı ile etrafa zarar vereceğini düşünen arkadaş merak etme, AN-30 maksimum 400-500 km hızla uçan bir turboprop uçak, acayip gürültü çıkaracağı doğrudur fakat ses hızını geçen uçaklar gibi bir sonic boom çıkarmayacaktır :)
  • MALATYA KÜRECİK RADARINDAN SONRA RUSLARIN KIRILAN KALBİNİ BU ŞEKİLDEMİ ONARIYORUZ.?NEDİR BU RUSLAR KÜRECİK RADARI BİZİ YAKALYAMAZ KEDİ FARE OYUNUNU TÜRK HAVA SAHASINDA MI OYNUYORLAR.YOKSA PUTİN EFENDİ DOGAL GAZINIZI KESERİM Mİ DEDİ?NELER OLUYOR O RESİMDEKİ UÇAK 1500 METREDEN DEN UÇARSA NE FACİALAR OLUR SES HIZINI GEÇTİĞİNDE BİLEN VARMI.?NOISE USULLERİ UYGULANACAKMI?
  • resimdeki ucak yanilmiyorsam MIG-29. google An-30B yazip dogru ucak fotografini habere koymak daha duyarli bir davranis olmazmiydi. biraz daha ozenli habercilik bekliyoruz
  • İyi ki yanlis "birim" yazilmis..
  • Taka Taka yanlış yazılan rakamları mı taktınız?
  • metredir o metre :D
  • Havacılıkla alakam hobi durumunda ancak 1500 kilometre irtifa biraz yüksek değilmi? Yoksa benmi yanlış anladım...
  • maximum yükseklik 1500 km ibaresinde hata olmalı...uzaya mı çıkılıyor..olsa olsa 15km olur...
  • 1500 km büyük bir değer yanlışlık olmasın??? AN30B için Service ceiling: 8,300m (27,230 ft) bilgisi var. Haberde sıfırlar karışmış olmalı...!

12-16 Kasım günlerinde gerçekleşecek uçuşlarda Rus askeri uzmanlar Anotonov An-30B tip savaş uçağı kullanacak.

Açıklamada, “Rus uçaklarının denetim uçuşu Eskişehir’den başlayacak. Önceden belirlenen rota çerçevesinde gerçekleşecek. Maksimum yükseklik 1500 metre olarak belirlendi…” ifadeleri yer aldı. Uçuş sırasında Türk ve Rus uzmanlar uçuşla ilgili denetim yapacak.

Rusya’nın Mayıs 2001’de Açık Hava Sahası Anlaşması’nı imzalamasından bu yana 35. kez başka ülkelerin hava sahasında denetim uçuşu gerçekleştirdiği belirtiliyor.

2002’de yürürlüğe giren ve 34 ülkenin imzaladığı anlaşmayla, ülkeler askeri ve diğer faaliyetleri ile ilgili karşılıklı olarak şeffaf ve açıklık ilkesini benimsediklerini gösteriyor.

TÜRK HAVA SAHASINDA RUS UÇAKLARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

soru soru soru ~ 11 yıl önce
11 yıl evvel antlaşma yapılmış iki taraflı, rutin bir gözlem uçuşun ( bizim ne kadar casus uydumuz var bilmiyorum ama Rusların sanırım yeteri kadar casus uydusu var ülkemizi gözleyen) bu kadar sansasyonel bir şekilde burada yayınlanması biraz ayıp olmuş. Bir kargo uçağı yerine bir savaş uçağı koymak da başka birşey. Gazetecilikte objektif bir bakış açısı olması gerekiyor, bir kaç kişi daha internet sayfama bakıcak diye hele bu gergin günlerde haberi evirip çevirip insanları savaşa teşvik etmek pek gazetecilere yakışmayan bir hareket olur. 1500 metreden uçup ses hızı ile etrafa zarar vereceğini düşünen arkadaş merak etme, AN-30 maksimum 400-500 km hızla uçan bir turboprop uçak, acayip gürültü çıkaracağı doğrudur fakat ses hızını geçen uçaklar gibi bir sonic boom çıkarmayacaktır :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RUSYAMI-AMERİKAMI? ~ 11 yıl önce
MALATYA KÜRECİK RADARINDAN SONRA RUSLARIN KIRILAN KALBİNİ BU ŞEKİLDEMİ ONARIYORUZ.?NEDİR BU RUSLAR KÜRECİK RADARI BİZİ YAKALYAMAZ KEDİ FARE OYUNUNU TÜRK HAVA SAHASINDA MI OYNUYORLAR.YOKSA PUTİN EFENDİ DOGAL GAZINIZI KESERİM Mİ DEDİ?NELER OLUYOR O RESİMDEKİ UÇAK 1500 METREDEN DEN UÇARSA NE FACİALAR OLUR SES HIZINI GEÇTİĞİNDE BİLEN VARMI.?NOISE USULLERİ UYGULANACAKMI?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iliuder ~ 11 yıl önce
resimdeki ucak yanilmiyorsam MIG-29. google An-30B yazip dogru ucak fotografini habere koymak daha duyarli bir davranis olmazmiydi. biraz daha ozenli habercilik bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fluder ~ 11 yıl önce
resimdeki uçak ya SU 27 ise !
tip ~ 11 yıl önce
uçağın tipi Su-35 sukhoinin internet sitesindede var aynı resim
Teknik sifir bilgi sifir otur yerine ~ 11 yıl önce
İyi ki yanlis "birim" yazilmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese ~ 11 yıl önce
Taka Taka yanlış yazılan rakamları mı taktınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kedidir o kedi :) ~ 11 yıl önce
metredir o metre :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maksimum yükseklik? ~ 11 yıl önce
Havacılıkla alakam hobi durumunda ancak 1500 kilometre irtifa biraz yüksek değilmi? Yoksa benmi yanlış anladım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irfan benli ~ 11 yıl önce
maximum yükseklik 1500 km ibaresinde hata olmalı...uzaya mı çıkılıyor..olsa olsa 15km olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
1500 km büyük bir değer yanlışlık olmasın??? AN30B için Service ceiling: 8,300m (27,230 ft) bilgisi var. Haberde sıfırlar karışmış olmalı...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000