03 Eylül 2008, Çarşamba 07:49:06

"Türk Hava Kuvvetleri saygın bir noktada"

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Türk Hava Kuvvetlerinin, bugün sahip olduğu nitelikli personeli, uçakları, silah sistemleri ve teknik donanımıyla dünya havacılığı içinde saygın bir yere ulaştığını söyledi.

Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, okulun konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Orgeneral Babaoğlu, dereceye giren öğrencilere plaketlerini sundu ve Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi.

Kuvvetin en önemli kuvvet çarpanının ''iyi yetişmiş ve üstün nitelikli personel'' olduğunu ifade eden Orgenerel Babaoğlu, bu nedenle ilk derste üstün nitelikli havacı personelde ''olmazsa olmaz'' vasıflar arasında ifade edilebilecek ''onurlu yaşam, görev bilinci, takım ruhu ve eylemde inisiyatif'' gibi temel değerleri anlatacağını bildirdi.

Havacı bir personelin öncelikle iyi bir vatandaş olarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın başlangıç bölümünde yer aldığı şekliyle ''Türkiye Devletinin bir Cumhuriyet, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti, ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bir bütün'' olduğuna inanması ve bunlara gönülden bağlı olması gerektiğini söyledi.

İyi bir askerin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin iç hizmet yönetmeliğinin 86. maddesinde ifade edilen ahlaki ve manevi nitelikleri taşımasının önemine işaret eden Orgeneral Babaoğlu, kuvvet personeli olarak da kurumsal değerlere sahip olunması gerektiğini kaydetti.

Her insanın onurlu yaşamayı bir değer olarak gördüğünü ve bu yönde çaba sarf ettiğini ifade eden Orgeneral Babaoğlu, ''Özellikle TSK mensuplarının onursuz bir yaşamı tercih edebileceği düşünülemez. Zaten mevcut yasalarımız da bu tercihe izin vermez'' dedi.

Onurlu yaşam ile kastedilenin ''havacıların şövalye ruhu, özgür ve asil duruşu'' olduğunu belirten Orgeneral Babaoğlu, dürüstlük, cesaret, adalet, öz güven, azim ve kararlılık, havacılık sevgisi gibi alt kavramların anlaşılması ve özümsenmesi gerektiğini söyledi.

Havacılıkta disiplinin dokümanlarda ifade edilen anlamın ötesinde olduğunu anlatan Orgeneral Babaoğlu, her havacının görevini gerektiği gibi yapabilmek, kendisi ve arkadaşlarının hayatını koruyabilmek için disiplinli yaşamak zorunda olduğunu vurguladı.

Orgeneral Babaoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığının sergilediği üstün performansın takım ruhundan kaynaklandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

''Öncelikle bir asker olarak görev ve ülke güvenliğine yönelik konularda istisna kabul etmez bir sır saklama özelliğimiz vardır. Güven ve dostluğun tesisine önem veririz. Ayrıca arkadaşlarımızın güven ve dostluk nedeniyle paylaştığı sırları, paylaşıldığı şekliyle muhafaza eder takım ruhunu koruruz. Havacı olarak ekibimize güvenir ve onların güvenlerini sarsacak davranışlardan her zaman uzak dururuz.''

Havacı personelin, başarıyı sağlayacak kararları tek başına verme cesaretini de gösterdiğini ifade eden Orgeneral Babaoğlu, görev emniyetini de en iyi şekilde sağlayacak kararları almakta tereddütsüz olduklarını söyledi.

Havacılığın yüksek teknolojiyi kullanmayı zorunlu kıldığını ifade eden Orgeneral Babaoğlu, ''Genç bir hava gücü olmamıza rağmen bugün ulaştığımız caydırıcılık, yüksek teknoloji kullanmadaki maharetimizin somut bir ifadesidir'' dedi.

"Türk Hava Kuvvetleri saygın bir noktada"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000