15 Temmuz 2014, Salı 10:17:59

TÜRK HAVA KURUMU’NDA BİR SKANDAL DAHA!

Türk Hava Kurumu’nun her tarafının döküldüğü anlaşılıyor. Kuralsızlığın hat safhada yaşandığı, kredilerle ayakta kalınmaya çalışıldığı, bir nefes daha alabilmek için umutların fitre, zekat ve kurban derisine bağlandığı kurumda yöneticiler de kuralları, yönetmelikleri çiğnemez hale geldi. İşte detaylar.
  • THK tüzüğünün ilgili maddesinin açık yorumu için Vasıf Yüceliş'in girişimleri ile Dernekler İl Müdürlüğüne yazı ile sorulmuş, konu ilgili makam tarafından Dernekler Genel Müdürlüğüne aksettirilmiş ve Ankara'dan verilen cevap üzerine "hukuka aykırı bir konu olmadığı" karara bağlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.
  • Bana Astsubay düşmanı diyene tek bir söz söyleyeceğim. Benim babam deniz Astsubay Kıdemlı Başçavuş, rahmetli kayınpederim hava Astsubay Kıdemli Başçavuş, öz dayım deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş, öz amcam ise jandarma Astsubay Başçavuş ve hepsiylede gurur duyuyorum. Akrabalık bağım dışında onların bu ülke için yaptıkları bile onlara çok daha fazla saygı duymama vesile olmaktadır. Ayrıca şu anda THK Antalya Şube Yönetiminde birçok sivil arkadaşımın dışında astsubay ve subay olmak üzere çeşitli rütbelerde arkadaşımda vardır. Ayrıca yönetimde bulunan 2 avukat arkadaşım da aldığımız kararların hukuka uygunluğunu onayladıktan sonra altına imza atmaktayız. Halkımıza karşı sorumluluğumuzu bilmekteyiz ve ona göre davranmaktayız.
  • THK Antalya Şubesini tebrik etmek gerekir bugüne kadar yapılan onca olumsuz haber ve yorumlara karşı bir tek THK Antalya Şubesi çıkıp cevap verdi ya . THK nın geri kalanından ne yalanlama ne özür ne bilim herhangi bir açıklama yok sanırım fıss - yok - bitmiş yada paşadan talimat gelmedi .
  • vasıf yüceliş, siz yönetim kurulu üyesi değilmisiniz. yönetmeliğide yönetim kurulu değiştirmiyormu. bu kadar sansasyon yaptıracağınıza neden yönetmeliği değiştirmiyorsunuz. burda farklı bir süreci başlattılar gibi geliyor. vasıf yücelişin yönetim kurulu üyeliğinden ayrılması isteniyor gibi. önemli olan türk hava kurumu tüzüğünün kısıtlayıcı maddesi birbirlerinin birinci dereceden yakını olanlar genel yönetim merkez denetleme ve merkez disiplin kurullarında görev alamazlar yazıyor. buna uymayanlar istifa etmiş sayılırlar yazıyor. şu anda genel yönetim kurulu üyelerine bakın kim genel başkanın birinci derecen yakın akrabası. biliyorsunuz tüzük bakanlar kurulu tarafından kabul edilmiştir. vasıf yüceliş siz tüzüke bakın yönetmelik daha sonra gelir.
  • Yönergeyi doğru okumak ve değerlendirmek lazım. Bu yönerge; THK yöneticilerinin, THK ile ticari bir ilişkiye girmesini ve mal alım satımını engellemeyi, THK ile ticaret yapan firmalara bilgi belge sızmasını engellemeyi amaçlamakta ve bu kişilerin THK da maaşlı olarak çalışmalarını da engellemeyi amaçlamaktadır. Son zamanlarda THK havacılığın hemen hemen tüm branşlarında faaliyet göstermektedir. İş jetleri, yangın söndürme, ambulans helikopter, uçak bakım, uçuş kulesi işletmesi ve birçok sportif branş ve çok daha fazlası. Dolayısı ile pilotlar, hostesler, kuleciler, uçak ve helikopter bakımcıları, doktorlar ve hemşireler (ambulans helikopter), uçuş okullarındaki uçuş ve yer dersi öğretmenleri hiç birisi THK faaliyetlerinde sorumlu görev almamaları gerekmektedir. Havacılıkta emeklilik yaşı da 65 olduğuna göre benim gibi havacılar ya 65 yaşından sonra THK da görev yapabilecek veya THK havacılıkla alakası olmayan ve havacılık dışında bir yerlerde çalışanlara teslim edilmiş olacaktır.
  • Bir yorumcu şubenin yeri değiştiği için halkın gelemediğinden bahsetmiş. Eski şube ihtiyaca cevap veremeyecek kadar küçüktü ve binaya yakın hiçbir yerde araç park etme imkanıda olmadığı için tam tersi kimse gelmek istemiyordu. Yeni şube yerini seçerken ihtiyaçları göz önünde bulundurarak ve yönetim kurulu onayı alınarak karar verilmiş olup, şubede açılan F/S ve diğer kurslar için ve Genç Kanatlar için toplantı salonu, üyelerin işlemler için bekleyebileceği bir bekleme salonu, Karain kursları için gelen kursiyerlerin Karain görevlileri ile yapacakları müracaat işlemlerini yacakları Karain irtibat bürosu gibi temel ihtiyaçları gidermiştir. Nitekim eski şubede bu ihtiyaçları karşılayacak yer yoktu ve Karain faaliyetleri için bir ofis kiralanması zorunluluğu vardı. Ayrıca eski yere THK Model Uçak Satış Ofisi açılmıştır. Şubenin çok merkezi bir yerde olduğunu ve özellikle havacı camiasının daha yoğun ikamet ettiği, havaalanına yakın bir bölge olan Lara'da bulunduğunu söyleyebilirim.
  • Antalya Şubesinde çalışan personelin Genel Başkan'ın akrabası olarak lanse edilmesi çok yakışıksız olmuş çünkü kesinlikle Genel Başkanla akrabalık bağı olmadığını çok iyi biliyorum. Ayrıca ben THK yönetimini devralmamdan çok daha önce işe başlamışlardır.
  • Küçük insanlar kişileri,büyük insanlar sistemi eleştirirler. Büyük düşünmek havacılığın ve bilim tekniğin değerleridir.
  • Üyelikten çıkarılanların çıkarılma sebeplerini şubeden öğrenebilirsiniz. Nitekim bu konuyu Antalya Dernekler Il Müdürlüğü de incelemiş ve hiçbir eksik, yanlış ve hata bulamamıştır. Üyelikten çıkarılanların bir çoğu Antalya da görevli askerler olup kendileri tayinle başka illere giden ve onayı alınan kişilerdir. Ayrıca yıllardır hiçbir tarama yapılmadığı için birçok rahmetli olmuş üyemiz tesbit edilerek bunlar kayıtlardan düşürülmüştür. Yine son 3 yıl içinde hiçbir aidat ödememiş ve aynı zamanda hiçbir faaliyete iştirak etmemiş ve adreslerine ulaşamadığımız, telefon irtibatımızın olmadığı üyelerimizde bu kapsamda üyelikten çıkarılmıştır. Son cümlemdeki maddelerin hepsini aynı anda oluştuğu üyelerimiz sadece üyelikten çıkarılmıştır.
  • ErAh Uçuş Okulunda öğretmenliğe emekli olduktan sadece 2 gün sonra başladım. THK Antalya Şube Başkanlığı seçim tarihi ise Temmuz ayının son haftasıydı. Yani emekli olduktan 6 ay sonra seçildim.

Türk Hava Kurumu’nun Mali İdari İşler yönetmeliğinin 2. Maddesinin 16’ncı bendinde aynen şu ifadeler yer alıyor. “Türk Hava Kurumu Genel Yönetim, Merkez Denetim ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri ile Şube Yönetim, Denetleme Kurulu üyeleri, Kurumda ücretli görev alamazlar. Kurumun faaliyet alanına giren işlerde ticari faaliyette bulunamazlar. Aynı alanda kurulmuş ticari şirketlerin kurucu ortağı yöneticisi olamaz. Her ne nam altında olursa olsun bu tür firma ve şirketlerden ücret alamazlar. Bu yasağa uymayanlar görevlerinden çekilmiş sayılırlar ve haklarında disiplin kavuşturması yapılır”

Yönetmelikte de açıkça belirtmesine rağmen Türk Hava Kurumu Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, Antalya merkezli Er-Ah uçuş okulunda yer dersi öğretmenliği yapıyor. Kurumun yönetmeliklerine aykırı olan bu davranışın bilinmesine rağmen hiçbir işlem yapılmıyor.

Türk Hava Kurumu da tıpkı Er-Ah Uçuş Okulu gibi pilot eğitim hizmeti veriyor, havacılık alanında faaliyet gösteriyor.

Vasıf Yüceliş’in yönetmeliği hiçe sayarak Er-Ah Uçuş okulunda yer dersleri vermesi THK Genel Merkezi’nde nasıl bir tepki görecek ve hakkında soruşturma başlatılarak görevden el çektirilip çektirilmeyeceğini de takip edeceğiz.





©AirportHaber.com ÖZEL
 

TÜRK HAVA KURUMU’NDA BİR SKANDAL DAHA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

Avukat Murat Yılmaz ~ 9 yıl önce
THK tüzüğünün ilgili maddesinin açık yorumu için Vasıf Yüceliş'in girişimleri ile Dernekler İl Müdürlüğüne yazı ile sorulmuş, konu ilgili makam tarafından Dernekler Genel Müdürlüğüne aksettirilmiş ve Ankara'dan verilen cevap üzerine "hukuka aykırı bir konu olmadığı" karara bağlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıf YÜCELİŞ ~ 10 yıl önce
Bana Astsubay düşmanı diyene tek bir söz söyleyeceğim. Benim babam deniz Astsubay Kıdemlı Başçavuş, rahmetli kayınpederim hava Astsubay Kıdemli Başçavuş, öz dayım deniz Astsubay Kıdemli Başçavuş, öz amcam ise jandarma Astsubay Başçavuş ve hepsiylede gurur duyuyorum. Akrabalık bağım dışında onların bu ülke için yaptıkları bile onlara çok daha fazla saygı duymama vesile olmaktadır. Ayrıca şu anda THK Antalya Şube Yönetiminde birçok sivil arkadaşımın dışında astsubay ve subay olmak üzere çeşitli rütbelerde arkadaşımda vardır. Ayrıca yönetimde bulunan 2 avukat arkadaşım da aldığımız kararların hukuka uygunluğunu onayladıktan sonra altına imza atmaktayız. Halkımıza karşı sorumluluğumuzu bilmekteyiz ve ona göre davranmaktayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 10 yıl önce
Güzel açıklama oldu hakkını veriyorum.Başçavuşlara hakaret olarak algılanıyor bazen söylemler dikkat edilmelidir
Yalancı Vasıfsız ~ 10 yıl önce
Yumurta kabuğundan çıkmış, kabuğunu beyenmemiş.Seninki o hesap VASIF efendi. Vasıf efendi diyorum çünkü siz de THK da olan yolsuzluklara göz yuman uniforması çıkınca geride birşey kalmayanlardansınız.
misafir ~ 10 yıl önce
THK Antalya Şubesini tebrik etmek gerekir bugüne kadar yapılan onca olumsuz haber ve yorumlara karşı bir tek THK Antalya Şubesi çıkıp cevap verdi ya . THK nın geri kalanından ne yalanlama ne özür ne bilim herhangi bir açıklama yok sanırım fıss - yok - bitmiş yada paşadan talimat gelmedi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoran vatandaş ~ 10 yıl önce
vasıf yüceliş, siz yönetim kurulu üyesi değilmisiniz. yönetmeliğide yönetim kurulu değiştirmiyormu. bu kadar sansasyon yaptıracağınıza neden yönetmeliği değiştirmiyorsunuz. burda farklı bir süreci başlattılar gibi geliyor. vasıf yücelişin yönetim kurulu üyeliğinden ayrılması isteniyor gibi. önemli olan türk hava kurumu tüzüğünün kısıtlayıcı maddesi birbirlerinin birinci dereceden yakını olanlar genel yönetim merkez denetleme ve merkez disiplin kurullarında görev alamazlar yazıyor. buna uymayanlar istifa etmiş sayılırlar yazıyor. şu anda genel yönetim kurulu üyelerine bakın kim genel başkanın birinci derecen yakın akrabası. biliyorsunuz tüzük bakanlar kurulu tarafından kabul edilmiştir. vasıf yüceliş siz tüzüke bakın yönetmelik daha sonra gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 10 yıl önce
ya emmi olayı şu.bu adam THK'dan pilotaj eğitimi almak isteyen öğrencilere.ne gerek var thkdan almana koca ankarada seni yerler gel antalyadaki uçuş okulundan al diyor işte.Demese bile o imajı veriyor.Ayrıca TSK'dan emekli SSSci Pilot imajı vererek BU BÜYÜK PASTA'dan namalanıyor olayın kısa olmayan özeti bu.Kurum oldukca sömürücüler bırakmaz kurumu....
Vasıf Yüceliş ~ 10 yıl önce
Benim Erah Uçuş Okulunda tek bir görevim var oda sadece ders vermek ve verdiğim ders saati üzerinden ücret almak. Bana mail ortamında ders programı gelir, bende o saatte gider dersimi veririm. Okula öğrenci kazandırmak gibi bir görevim olmadığı gibi bu okula getirilen öğrenci başına pirim alma gibi bir sistemde hiçbir kimse için yoktur. Reklam ve öğrenci adayı mülakatları ile ilgilenen ayrı bir departman bulunmaktadır.
Vasıf Yüceliş ~ 10 yıl önce
Yönergeyi doğru okumak ve değerlendirmek lazım. Bu yönerge; THK yöneticilerinin, THK ile ticari bir ilişkiye girmesini ve mal alım satımını engellemeyi, THK ile ticaret yapan firmalara bilgi belge sızmasını engellemeyi amaçlamakta ve bu kişilerin THK da maaşlı olarak çalışmalarını da engellemeyi amaçlamaktadır. Son zamanlarda THK havacılığın hemen hemen tüm branşlarında faaliyet göstermektedir. İş jetleri, yangın söndürme, ambulans helikopter, uçak bakım, uçuş kulesi işletmesi ve birçok sportif branş ve çok daha fazlası. Dolayısı ile pilotlar, hostesler, kuleciler, uçak ve helikopter bakımcıları, doktorlar ve hemşireler (ambulans helikopter), uçuş okullarındaki uçuş ve yer dersi öğretmenleri hiç birisi THK faaliyetlerinde sorumlu görev almamaları gerekmektedir. Havacılıkta emeklilik yaşı da 65 olduğuna göre benim gibi havacılar ya 65 yaşından sonra THK da görev yapabilecek veya THK havacılıkla alakası olmayan ve havacılık dışında bir yerlerde çalışanlara teslim edilmiş olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıf YÜCELİŞ ~ 10 yıl önce
Bir yorumcu şubenin yeri değiştiği için halkın gelemediğinden bahsetmiş. Eski şube ihtiyaca cevap veremeyecek kadar küçüktü ve binaya yakın hiçbir yerde araç park etme imkanıda olmadığı için tam tersi kimse gelmek istemiyordu. Yeni şube yerini seçerken ihtiyaçları göz önünde bulundurarak ve yönetim kurulu onayı alınarak karar verilmiş olup, şubede açılan F/S ve diğer kurslar için ve Genç Kanatlar için toplantı salonu, üyelerin işlemler için bekleyebileceği bir bekleme salonu, Karain kursları için gelen kursiyerlerin Karain görevlileri ile yapacakları müracaat işlemlerini yacakları Karain irtibat bürosu gibi temel ihtiyaçları gidermiştir. Nitekim eski şubede bu ihtiyaçları karşılayacak yer yoktu ve Karain faaliyetleri için bir ofis kiralanması zorunluluğu vardı. Ayrıca eski yere THK Model Uçak Satış Ofisi açılmıştır. Şubenin çok merkezi bir yerde olduğunu ve özellikle havacı camiasının daha yoğun ikamet ettiği, havaalanına yakın bir bölge olan Lara'da bulunduğunu söyleyebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıf YÜCELİŞ ~ 10 yıl önce
Antalya Şubesinde çalışan personelin Genel Başkan'ın akrabası olarak lanse edilmesi çok yakışıksız olmuş çünkü kesinlikle Genel Başkanla akrabalık bağı olmadığını çok iyi biliyorum. Ayrıca ben THK yönetimini devralmamdan çok daha önce işe başlamışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samsunsigaraicenadam ~ 10 yıl önce
Hiyyy yapma yaa sen oğlunla birlikte acımasızca suya ucagımızı batır kalk burda ostronotu savun ohh ne güzel çiftlik bee.
Demogog Vasıf'a ~ 10 yıl önce
Çalışan personelin kesinlikle Gn.Bşk'ın akrabası olmadığını söylüyorsun. Doğru kan bağı olmayabilir, ancak: Halis Atmış ve iki kızını Osman Yıldırım tarafından Ankara'dan gönderilmediğine o çok önem verdiğin askerlik onurun üzerine yemin edermisin.
Askerlik şerefi ~ 10 yıl önce
Askerlik şerefi ve onur denilmiş. Vasıf bey neden cevap vermiyorsunuz , diğer birçok şeyi açıklamışsınız.Bunu da cevaplayın lütfen .
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Küçük insanlar kişileri,büyük insanlar sistemi eleştirirler. Büyük düşünmek havacılığın ve bilim tekniğin değerleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıf YÜCELİŞ ~ 10 yıl önce
Üyelikten çıkarılanların çıkarılma sebeplerini şubeden öğrenebilirsiniz. Nitekim bu konuyu Antalya Dernekler Il Müdürlüğü de incelemiş ve hiçbir eksik, yanlış ve hata bulamamıştır. Üyelikten çıkarılanların bir çoğu Antalya da görevli askerler olup kendileri tayinle başka illere giden ve onayı alınan kişilerdir. Ayrıca yıllardır hiçbir tarama yapılmadığı için birçok rahmetli olmuş üyemiz tesbit edilerek bunlar kayıtlardan düşürülmüştür. Yine son 3 yıl içinde hiçbir aidat ödememiş ve aynı zamanda hiçbir faaliyete iştirak etmemiş ve adreslerine ulaşamadığımız, telefon irtibatımızın olmadığı üyelerimizde bu kapsamda üyelikten çıkarılmıştır. Son cümlemdeki maddelerin hepsini aynı anda oluştuğu üyelerimiz sadece üyelikten çıkarılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volkan KAVASOĞLU ~ 10 yıl önce
Seni biliyor ve tanıyoruz Vasıf abi bırak yorumları bilmeyen tanımayan lar yazsın
Cafer ~ 10 yıl önce
Atma Recep, gerçeği evirme...
thksevdalisi ~ 10 yıl önce
Volkan vasıf derste notunu düsük verirse Erdoğan bey'e söylersin bu kadar gözüne girmek için yalakalık yapma.
DÖNEK'e ~ 10 yıl önce
Volkan artık yalamana gerek yok koçum, geri almazlar seni.
Vasıf YÜCELİŞ' ~ 10 yıl önce
ErAh Uçuş Okulunda öğretmenliğe emekli olduktan sadece 2 gün sonra başladım. THK Antalya Şube Başkanlığı seçim tarihi ise Temmuz ayının son haftasıydı. Yani emekli olduktan 6 ay sonra seçildim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thksevdalisi ~ 10 yıl önce
Bir albay olarak vasıfcığım nasıl hemen iki gün sonra başlayabiliyorsun hava kuvvetleri kanunu iyi okumamıssın galiba veya başbakandan torpilin olsa gerek ;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000