23 Ekim 2013, Çarşamba 18:36:44

TÜRK F-16'LARDAN RUS UÇAĞINA ÖNLEME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 2 f-16 uçağı tarafından rus uçağına önleme yapıldı.
  • Bizim uçakların F-16 olduğundan bahsediliyor ama Rus uçağının markası,modeli Genelkurmay'ın açıklamasında neden açıklanmıyor ?
  • Rus uçağına sınıra kadar eşlik etmişler , bir nevi güvenli şekilde korumalık yapılmış..bizim Türk donanmasına komuta edemeyecek amiral kalmayınca Karadeniz'i ve Akdeniz'i kötülerin şerrinden koruyor Ruslar ,çok şükür.Ruslar olmasaydı biz ne yapardık ?
  • Nesini onlemis anlamadim ben. F16 kalktiktan sonra adam daha 45 dk ucmus guzel guzel... Zaten ne isi varsa muhtemelen gorevini tamamlamistir. Super onleme yapmisiz...
  • sinop üzerinde nükleer santral için yer bakıyordur.
  • Cami duvarına yakın durmamak lazım...
  • Vursaydınız!...
  • Tekerrür 25-30 yıl önce de aynısını yaparlardı, biz de önlendik.

TSK'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, Rus uçağına önleme yapıldı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle;

Rusya'ya ait bir İL-20 tipi askeri uçak, 22 Ekim 2013 tarihinde, 16.37-19.05 saatleri arasında, Karadeniz’de Türkiye-Gürcistan hudut bölgesinden, Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesine kadar, uluslararası hava sahasında, kıyılarımıza paralel olacak şekilde doğudan batıya doğru uçuş icra etti.

Rusya'ya ait askeri uçak Karadeniz’in uluslararası hava sahasında ve Hopa/Artvin açıklarında Ankara FIR'ına girişi ile birlikte, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Merzifon’da konuşlu 2 adet F-16 uçağına 'alarm' görevi verildi. Merzifon'dan saat 16.38’de kalkış yapan uçaklar, saat 17.14’de Rusya'ya ait askeri uçağa Ordu açıklarında önleme yaparak, Türk hava sahasında seyirle, uçağı Türkiye-Bulgaristan hududuna kadar izledi.

Uçağın, saat 19.05’de bölgeden uzaklaşması ile birlikte, uçaklar üssüne dönüş yaptı.

TÜRK F-16'LARDAN RUS UÇAĞINA ÖNLEME

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Flight Simulator ~ 10 yıl önce
Bizim uçakların F-16 olduğundan bahsediliyor ama Rus uçağının markası,modeli Genelkurmay'ın açıklamasında neden açıklanmıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Rus uçağına sınıra kadar eşlik etmişler , bir nevi güvenli şekilde korumalık yapılmış..bizim Türk donanmasına komuta edemeyecek amiral kalmayınca Karadeniz'i ve Akdeniz'i kötülerin şerrinden koruyor Ruslar ,çok şükür.Ruslar olmasaydı biz ne yapardık ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CO ~ 10 yıl önce
Nesini onlemis anlamadim ben. F16 kalktiktan sonra adam daha 45 dk ucmus guzel guzel... Zaten ne isi varsa muhtemelen gorevini tamamlamistir. Super onleme yapmisiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
sinop üzerinde nükleer santral için yer bakıyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAK HELE ~ 10 yıl önce
Cami duvarına yakın durmamak lazım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vursaydınız!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yemez ~ 10 yıl önce
sıkar biraz
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tekerrür 25-30 yıl önce de aynısını yaparlardı, biz de önlendik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000