14 Mayıs 2011, Cumartesi 08:15:41

Türk Bayrağına uçuş engeli

ÇOMÜ tarafından Terzioğlu Kampüsü'nde tepeye dikilen dev Türk bayrağı, askeriye tarafından uçuşlara engel olduğu gerekçesiyle kaldırılmak isteniyor...
  • Dün 20 Mart 2011Cuma günü Bulgaristan başkenti Sofya''da da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisi, Banya Başı Camisi''nde namaz kılanlara saldırdı.Sırf TÜRK oldukları için sırf mezar taşlarında AY VE YILDIZ olduğu için bizler sahip olduğumuz değerlere sahip çıkamadıkça böyle zulümlerle her zaman karşılaşacağız.Eğer İngiliz ve Fransızlar 1915 te boğazdan geçip bu toprakları paylaşsalardı bugün belkide bu bayrağın olduğu yerde bir ingiliz bayrağı dalgalanıyor olacaktı.Altında da eminim şu cümleler olacaktı ''''Barbar Türkler Müttefiklere saldırıyı buradan yönettiler ama bugün burada ingiliz ve fransız arması 1. dünya savaşında vatanları ve kutsal haç için ölenlerin anısı için dalgalanıyor'''' olacaktı.Düşü
  • kaldırınca yerine ne dikecekler kimin eline ne geçecek bir düşünün o bayrağa uçak çarpma ihtimali sıfır.
  • O Bayrağın dikildiği Çanakkale Savaşlarının yönetildiği, Çanakkale savaşlarında düşman gemilerinin gözetlendiği ve sonunda ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ diye yurdun dört bir tarafına telgraf çekildiği bir yere dikildi. Öyle 10 Km. ileri 5. Km. sağa dikilsin demekle olmaz.
  • tepelerde dağlarda askerler tarafından işlenen Türk Bayrağı , Atatürk Portresi yada "Ne mutlu Türküm diyene" gibi yazılar teker teker siliniyor ve valilikler tarafından kaldıltırıyor . Neymiş halk rahatsız oluyormuş efendimmm
  • yahu kardesim kim neyi ispat etmege çalisiyor anlamak içten degil saadece uçusu engelliyor al o bayragi 10 km ileriye yine dik nedir ki burda kopmalik kahkahalik olay ne biliyormusunuz bir tarafinin universite olmasi ))
  • ay bayrak akdlirlmali ucuslara engel oldugu için.. ve gidip hakkari yuksekova şehir merkezine dikilmeli. yapabiliecekmisiniz degerli takunyacilar ?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından Terzioğlu Kampüsü'nde, Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin sevk ve idare edildiği hâkim tepeye dikilen dev Türk bayrağı, askeriye tarafından uçuşlara engel olduğu gerekçesiyle kaldırılmak isteniyor.

Çanakkale'nin 2007 yılına kadar çöp deponi alanı olan ve sonra ıslah edilen bölge kullanıma açıldı. Çöplüğün taşınmasından sonra bölgeyi araştıran ÇOMÜ yetkilileri, tepenin 1915 yılında Türk askerleri tarafından sevk ve idare merkezi olarak kullanıldığını tespit etti. Bunun üzerine bazı öğretim üyelerinin çabasıyla sene başında buraya dev bir Türk bayrağı dikildi. Boyu 20 metre olan bayrak, askeriye ile Üniversite arasında probleme yol açtı. Sivil uçuşların yapılabildiği ancak askeri bölgede bulunan Çanakkale Havaalanı'na iniş kalkış yapan uçaklara engel teşkil ettiği gerekçe gösterilerek bayrak direğinin kaldırılması istendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Zamanında bir Türk bayrağı o mevkiye dikilmiş. Kampüs içinde her açıdan görülebilecek güzel bir yerde dev bir Türk bayrağının dalgalanıyor olması bizleri sevindirir. Bundan sonra da orada dalgalandığını görmek bizleri gururlandıracak fakat direğin yüksekliğiyle ilgili bazı kurumlardan sürekli eleştiri alıyoruz. Kentin tam ortasında bir havaalanı var. Bu sebeple sadece bayrak direğinde değil, bu bölgede yapılmış tüm binalarda yükseklik sınırı var. Yeni yurt binamızda da bazı sorunlar oluştu. Buradaki gerekçe, uçuş yapan uçakların kalkış ve inişlerini engelleyeceği yönünde. Biz de bu doğrultuda bir çözüm yolu arıyoruz, çünkü bir uçak gelir de o direğe çarparsa, takılırsa istemediğimiz bir durum olur. Biz de kurum olarak kanunlara uymak istiyoruz. Eğer bayrak direğinin yeri değiştirilmek isteniyorsa yerini değiştirecegiz, yok eğer sadece yüksekliği sorun oluşturuyorsa kısaltacağız. " dedi.

Türk Bayrağına uçuş engeli

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Dün 20 Mart 2011Cuma günü Bulgaristan başkenti Sofya''da da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisi, Banya Başı Camisi''nde namaz kılanlara saldırdı.Sırf TÜRK oldukları için sırf mezar taşlarında AY VE YILDIZ olduğu için bizler sahip olduğumuz değerlere sahip çıkamadıkça böyle zulümlerle her zaman karşılaşacağız.Eğer İngiliz ve Fransızlar 1915 te boğazdan geçip bu toprakları paylaşsalardı bugün belkide bu bayrağın olduğu yerde bir ingiliz bayrağı dalgalanıyor olacaktı.Altında da eminim şu cümleler olacaktı ''''Barbar Türkler Müttefiklere saldırıyı buradan yönettiler ama bugün burada ingiliz ve fransız arması 1. dünya savaşında vatanları ve kutsal haç için ölenlerin anısı için dalgalanıyor'''' olacaktı.Düşü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kaldırınca yerine ne dikecekler kimin eline ne geçecek bir düşünün o bayrağa uçak çarpma ihtimali sıfır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O Bayrağın dikildiği Çanakkale Savaşlarının yönetildiği, Çanakkale savaşlarında düşman gemilerinin gözetlendiği ve sonunda ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ diye yurdun dört bir tarafına telgraf çekildiği bir yere dikildi. Öyle 10 Km. ileri 5. Km. sağa dikilsin demekle olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tepelerde dağlarda askerler tarafından işlenen Türk Bayrağı , Atatürk Portresi yada "Ne mutlu Türküm diyene" gibi yazılar teker teker siliniyor ve valilikler tarafından kaldıltırıyor . Neymiş halk rahatsız oluyormuş efendimmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu kardesim kim neyi ispat etmege çalisiyor anlamak içten degil saadece uçusu engelliyor al o bayragi 10 km ileriye yine dik nedir ki burda kopmalik kahkahalik olay ne biliyormusunuz bir tarafinin universite olmasi ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ay bayrak akdlirlmali ucuslara engel oldugu için.. ve gidip hakkari yuksekova şehir merkezine dikilmeli. yapabiliecekmisiniz degerli takunyacilar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000