13 Eylül 2008, Cumartesi 07:50:38

Türk ailenin 11 Eylül dramı!

11 Eylül saldırılarında ölen tek Türk olan Zühtü İbiş’in ailesi, oğullarının yasını tutarken ‘terörist’ muamelesi görmüş
  • Tüm müslümanları terörizimle suçlayan USA kendisi dünyanın en büyük teröristi zaten

ABD, geçtiğimiz gün 11 Eylül terör saldırısının yedinci yıl dönümünü andı. Sıfır Noktası’ndaki törene ABD başkanı Bush, politikacılar ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. 9/11 kurbanı 2 bin 571 kişinin ismi tek tek okundu. 25 yaşındaki oğullarını kurban veren Türk ailenin dramına ise Associated Press ajansı ışık tuttu.

İbiş ailesi oğulları Zühtü’nün yasını tutuyordu. Annesi başörtü takmış, babası da sakal bırakmıştı. Bir gün birlikte markete gittiler. Yoldan geçen bir kişi otomobilinin camını indirip “Siz teröristsiniz, yaşadığının ülkeye geri dönün” diye bağırdı. Şoka giren İbiş ailesi durumu polise bile bildirmedi. Abisi Mehmet ise saldırıdan sonra New York’a koştu. İkiz kulelere giriş yasak olduğundan diğer kurbanların yakınlarıyla Hoboken rıhtımında bekliyordu. Gece yarısı polis ellerini kelepçeledi, terörist muamelesi gördü. Olay anlaşılınca serbest kaldı. Mehmet, “İnsanlar neler çektiğimizi hiç bilmiyor” dedi.

Türk ailenin 11 Eylül dramı!

Yorumlar

b727-200 ~ 16 yıl önce
Tüm müslümanları terörizimle suçlayan USA kendisi dünyanın en büyük teröristi zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000